• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

כינוס מועצת חכמי התורה-כ' תמוז תשפ"ה

ראיתי מה שכתבתואף אתה אמור לו ...
משה רבנו היה מנהיג ומתחתיו היו רבנים
ולמעלה אברהם אבינו היה מנהיג ואליעזר דולה ומשקה
וכך זה בכל הדורות

פעם ראית רב אמיתי שלמד ושנה שרודף אחר הכבוד ?????

ובדיוק לכן כואב לי שמבזים את מרן רבנו הגדול ,חכם שלום ,ואת מו"ר מרן זקן המועצת ולהבדיל בין חיים לחים את ממשיך דרכם מרן הרב יצחק שליט"א
זו בדיוק הבעיה. יש הרבה בציבור שמחוברים לגדולים אחרים וחושבים שהם המנהיגים שלהם.
מה הענין לכפות עליהם הנהגה שאינה לרוחם? זה יעזור במשהו? אם אני חושב שהרב לנדו הוא מנהיג הדור ואני אכפה אותך להאמין בזה. זה יעזור?
הלא חוץ מבזיון זה לא מביא כלום. ורבי יצחק הוא מיוחד בזה שאינו סובל כבוד מדומה, ומעניין אותו כקליפת השום מי הוא נשיא המועצת.

זו בדיוק הבעיה. יש הרבה בציבור שמחוברים לגדולים אחרים וחושבים שהם המנהיגים שלהם.
אזלינן בתר רובא ויעיד הכנס אמש איך בהתראה של 72 שעות ...
תאר לך היה מידע יותר מוקדם ...
מה הענין לכפות עליהם הנהגה שאינה לרוחם? זה יעזור במשהו? אם אני חושב שהרב לנדו הוא מנהיג הדור ואני אכפה אותך להאמין בזה. זה יעזור?
שאלה לפוליטקאים למינהם ... כי זה קורה
הלא חוץ מבזיון זה לא מביא כלום. ורבי יצחק הוא מיוחד בזה שאינו סובל כבוד מדומה, ומעניין אותו כקליפת השום מי הוא נשיא המועצת.
חובת המחאה על הביזיון ובמקום שאמרו לקצר אינו רשאי להאריך

אזלינן בתר רובא ויעיד הכנס אמש איך בהתראה של 72 שעות ...
תאר לך היה מידע יותר מוקדם ...

שאלה לפוליטקאים למינהם ... כי זה קורה

חובת המחאה על הביזיון ובמקום שאמרו לקצר אינו רשאי להאריך
כמדומני שהסברתי את עצמי טוב. אבל בדרך שאדם רוצה לילך מוליכין אותו.

לכל הכותבים האומרים שצריך להרפות ולתת לה' יתברך לנהל, בודאי שצריך לתת להקב"ה לנהל מה יהיה, בכל דבר וענין צריך לומר את זה, אבל חובה עלינו למחות על ביזיון כבוד התורה, שיש עסקנים ואנשים ולא רוצה לומר אולי גם רבנים, שמבזים את גאון העולם מנהיג הדור שרוב ככל הציבור הולך אחריו בהלכה ובהנהגה, ממשיך דרכו האמיתי והיחיד של מרן זצ"ל, מרן רבנו יצחק יוסף שליט"א, ולא צריך להתחשב בגלל פוליטיקה מוסיימת ודי למבין, ובגלל זה לא למנות את מרן רבנו שליט"א לנשיא מועצת, וגם בתקופה של מרן רבנו עובדיה יוסף זצ"ל, ובתקופת חכם שלום זצ"ל, היה אפשר לומר כן, שיש עוד ציבור שצריך להתחשב בהם ולמנות איזה רב מטעמם, והלוואי שאם זה היה אמת וזו היתה הסיבה אולי היה מקום לתחשב בדעה ובמחשבה זו, אבל בודאי שאין זו הטעם ואין זו הסיבה, יש רק סיבה אחת ויחידה שהעסקנים מפחדים ממנהיג כמו מרן הרב יצחק שליט"א שאומר דעתו דעת תורה ללא שום מורא וללא שום פוליטיקה רק האמת נר לרגליו... והם אלה שרוצים לשלוט... ודי בזה.

ולכן עלינו חובה מוטלת למחות על ביזיון כבוד תורת משה רבנו של דורנו מרן רבנו יצחק שליט"א...

ואסיים, שלא יעזור לשום גורם שיהיה לנסות לכסות את השמש, השמש שלנו מרן שליט"א תורתו מאירה לנו ומאירה לכלל ישראל, ורוב ככל הצבור הספרדי והחרדים בכלל רוצים לראות את מרן מלכנו בראשנו מנהיגנו עוד רבות בשנים עד ביאת גואל צדק במהרה...

נ"ב. והדברים מפורסמים לכל שכל מקום שמרן שליט"א נמצא יש חשמל באויר, איך המקומות מלאים מפה אל פה, איך מנסים לגשת ולקבל ברכה ממרן שליט"א, והציבור צמא לשמוע דבבריו ולראות את זיו פניו, הדחיפות והסערה מסביב מרן שליט"א זה אש בוערת, שאי אפשר לכבות את הלהבה ואהבה למרן שליט"א...

חזור
חלק עליון