כותל המזרח - סיקור עולם הישיבות לקראת שנת תשפ"ג - מתוך מגזין "המוביל"
כתבה מסולפת ומוזמנת מראש
אני מתוך המערכת של עולם הישיבות, ליויתי השנה בחורים לרוב הישיבות שנזכרות כאן בשבחים גדולים, לא מיניה ולא מקצתיה, אני לא יזכיר שמות, אבל רק תיכנס להיכל של הישיבה תראה את הבלוריות של הבחורים, את הבגדים הצמודים הממותגים שנקנו בקניון, ותבין לבד באיזה עולם השקר אנחנו חיים
במשך כל התקופה הזו אני שתקתי למרות שהיה לי הרבה מה לומר, אבל אני אומר לכל הורה אל תאמין לאף אחד תלך בעצמך לישיבה תראה את הסגנון ותחליט
יש לי סיפורים ועובדות ביד על הרבה ישיבות, שראשי הישיבה הקטנה דחפו ולחצו להגיע לישיבה מסויימת כי היא מעולה שבמעולות, ובמקרה דיברתי עם אימא של בחור משם, ולאחר מכן עם הבחורים עצמם , והכל התברר עורבא פרח
בחלק מהישיבות שמוזכרות כאן המשגיחים בעצמם הודו לי שיש בחורים עם אייפונים, ובחלק מהן יש בחורים שפנו לטיפול אצל המטפל שלנו עקב פגיעות ומעשים אסורים [וד"ל]
ישנה ישיבה נוספת מב"ב שאמנם יש לה שם מפוצץ [ודוקא בכתבה היא הוזכרה בעלבון, ומגיע לה], שלאחרונה פנו אלי כבר כמה הורים בצער גדול שלפתע פתאום החליט הראש ישיבה לסלק את בנם משם בלי שום הסברים וסיבות, ויבן ערי מסכנו'ת לפרעה
ולכן בבקשה, כתבות הכל טוב ויפה, אבל אל תהיו תמימים תבדקו בעצמכם ותרבו בתפילה שהכל יהיה בסדר