• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • הודפס מחדש ע"י 'המרכז למורשת מרן' הספר "ילקוט יוסף - פורים משולש", עם מגילת אסתר בתוספת ביאורים ממנהיג הדור מרן הראש"ל שליט"א. מחיר מיוחד לזיכוי הרבים: 15 ש"ח בלבד. >> לרכישה ישירה באתר לחצו כאן

כשרות OU

מ"ד

Active member
שלום לכבוד הרב,
מרן הראש"ל שליט"א חוזר ואומר, (ואמר לי גם בפרטי) שכשריות מחו"ל בממתקים כשר ללא כל חשש, כמו כן אמר לי מרן שהפחיות המגיעות מחו"ל (מאוקראינה) בהכשר בד"צ מחזקי הדת, ובאישור הרבנות הראשית כשרות ללא כל חשש ואין להחמיר.
אמר לי מרן ואמר בשיעור לגבי כשרות OU שזה מוסמך ככשר, דהוי עד אחד האמן באיסורין (גיטין ב ע"ב) לכאורה מובן דבאמת הוי כעד אחד הנאמן באיסורין ואפשר לסמוך עליהם ללא כל חשש, אך ראיתי באתר של OU שהם עצמם אינם מבטיחים שהמוצר המכיל אחד מחמשת גרגרי החיטה, שיבולת שועל, הכוסמין, השעורה או השיפון הוא ישן, אלא אם המילה ישן מופיעה על תווית המוצר, ובכלל ה-OU מסתמך על הדעה ההלכתית לפה חמשת הפרטים הללו אינם מחייבים מעמד של ישן. יוצא אם כך שמקלים בחדש.
שאלתי האם אפשר לסמוך עליהם לכתחילה, גם כשמקלים בחדש?

נערך לאחרונה:
ב"ה
שלום וברכה,
ראשית ישר כח על הידיעה, ואם אפשר העתק מהמקור לידיעה זו זה יכול להיות לתועלת.
ולענין הלכה, הנה כבר כתבו הראשונים וגדולי האחרונים להתיר שיכר שלהם אף שהוא ספק חדש, משום ספק ספיקא, שמא נקצר קודם העומר, ואת"ל נקצר לאחר העומר, שמא השריש קודם העומר, וכמבואר בתשובת הרא"ש שנפסקה להלכה בטוש"ע סי' רצג ס"ג. ועוד דאיכא רוב ישן, כמבואר בילקו"י ספירת העומר עמ' שפג. וע"ע שם בעמ' תג-תד, שיש בזה עוד כמה ספיקות, ע"ש. ולכן נראה להתיר מוצרים אלו אפילו לכתחילה, כמבואר בכל הפוסקים ע"פ הנ"ל.
אלא שאם רוצה לחוש ולהחמיר לעצמו ממדת חסידות שלא להסתמך אפילו בדאיכא ספק ספקא ורוב, יתן דעתו לראות אם כתוב "ישן", יקנה, ואם לאו, יעביר לאחרים. (על דרך שהורה מרן שליט"א לגבי מוצרי חלב של ההכשר הנ"ל, שאם כתוב חלב ישראל יקנה, ואם לאו יהדר שלא לאכול).

בברכה רבה

אין לך הרשאות מספיקות להגיב כאן.
חזור
חלק עליון