העלתי את השאלה אחר שראיתי את דברי הלבוש והבאה"ל ועדין אינו מובן לי וכאשר פרטתי שאם ר''ה יחול ביום ג' [שאז כפור ביום חמישי] בשנה מלאה גם חנוכה יהיה יום שלישי ובשנה מעוברת פסח יחול ביום ראשון.תשובתך נכתבה בביאור הלכה, שהכל בשביל שיום כיפור שלא יצא ביום שישי או ראשון [שלא יהא שני ימים קדושים שאסורין בכל מלאכה], ובשביל שהושענא רבא לא יצא בשבת
והעתיק לך לשונם:
לא הבנתי אם ר"ה יצא בשנה פשוטה לא מעוברת [אני מבין ששנה מלאה אתה מתכוון לא מעוברת] ביום ג'העלתי את השאלה אחר שראיתי את דברי הלבוש והבאה"ל ועדין אינו מובן לי וכאשר פרטתי שאם ר''ה יחול ביום ג' [שאז כפור ביום חמישי] בשנה מלאה גם חנוכה יהיה יום שלישי ובשנה מעוברת פסח יחול ביום ראשון.
ובדרך דרוש אפשר לומר ע"פ מה שכתבתי בנושא בענין הגלויות "עד אנה אשית עצות בנפשי יגון בלבבי יומם", רמוז יון, שיש אותיות אלו במילה יגון.יום ראשון של חנוכה לעולם לא יצא ביום השלישי (שו"ע סי' תכ"ח ס"א), מי שיכול לבאר לי הטעם אשמח מאד, דמטעם לא אד"ו ראש ולא בד"ו פסח איני מבין שהרי בשנה מלאה ר"ה יחול ביום שלישי וגם חנוכה יחול ביום שלישי ואם היא שנה מעוברת פסח יחול ביום ראשון
התשובה פשוטה, כפי שענו קודם:שנה מלאה הכוונה שחשון וכסליו שניהם מלאים בני ל' יום ואזי ביום שחל ר''ה חל חנוכה כמו השנה שר''ה חל ביום ה' וגם חנוכה ביום ה' רביעי בלילה ולכך אם יחול ר''ה ביום ג' גם חנוכה יחול ביום ג' שני בלילה, ואם גם תהיה שנה מעוברת עם שני אדרים יחול פסח ביום ראשון [ר''ה יום ג', ר''ח חשון ד' ה', ר''ח כסליו ו' ז', ר''ח טבת א' ב', ר''ח שבט ג', ר''ח אדר ראשון ד' ה', ר''ח אדר שני ו' ז', ר''ח ניסן א'] וא''כ למה לא ג' חנוכה.