• ניתן לשלוח יישובים בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, שיודפסו בע"ה בקובץ בית יוסף מהדורת תשפ"ה למייל: office@moreshet-maran.com בקובץ וורד, עד לחג השבועות תשפ"ד, אין התחייבות לפרסום, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום.

לחם בלי הכשר

שלום וברכה
שאל אותי היום יהודי שנוסע לאמריקה לתקופה, ומתארח בבית אנשים שאינם שומרים תומ"צ, והוא מתקרב ליהדות ושומר כפי יכלתו
ושאל אם הלחם הרגיל שם צריך כשרות, או שאפשר לאכלו בלי כשרות
האם למי מהחברים הנכבדים יש מידע בנושא, כי אותו יהודי אמר לי שכמדומה ששמע ממרן שליט"א שאינו צריך הכשר?
הענין נוגע בעיקר לאיזור מדינת ווירג'יניה-וושינגטון
 
נראה פשוט שכל דבר תעשייתי צריך הכשר (זכור לי שראיתי כן לא מזמן בספר של הרב פנחסי על הכשרות) גם הלחם מורכב מהרבה רכיבים שונה, אין זה לא כמו בעבר שהלחם היה קמח מים מלח שמן וא"א לדעת ממכל דבר מיוצר
 
העדה החרדית כתבו שיש בלחם למעלה ממאה רכיבים, כמובן שהתכוונו שכל רכיב מיוצר מעוד רכיבים שגם להם צריך הכשר
 

קבצים מצורפים

  • ואכלת ושבעת - קנוהל, אלישיב - אריאל, שמואל_238.pdf
    1.2 MB · צפיות: 1
  • גלאט - יד - שארית ישראל_199.pdf
    1.6 MB · צפיות: 0
  • דורות - 0067 תשע''א העדה החרדית.pdf
    3.4 MB · צפיות: 1
חזור
חלק עליון