• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

ליל הסדר ביו"ט שני של גלויות

בנימין לוריא

Administrator
חבר צוות
רציתי לשאול, האם בני חו"ל עושים את ליל הסדר ביו"ט השני של גלויות בדיוק כמו ליל הסדר ביו"ט ראשון?
אני שואל מבחינה טכנית ולא הלכתית, האם מאריכים עם סיפור ההגדה וכו', או שמזדרזים יותר?

אולי הרב @חכם או @David hanono או @דב״ש או @ssa או @אליהו יעקבי יוכלו לענות לי (במוצאי החג...)

משתדלים להאריך
אבל תמיד הלילה השני יותר קצר (חלקם קצר משמעותי, וחלקם לא)
גם מחמת הקושי שבדבר (עם השעות והשנה עם קושי הכזיתות בגלל ער"פ שחל בשבת...) ומחמת שההתלהבות אינה כמו ביום הראשון...

רציתי לשאול, האם בני חו"ל עושים את ליל הסדר ביו"ט השני של גלויות בדיוק כמו ליל הסדר ביו"ט ראשון?
אני שואל מבחינה טכנית ולא הלכתית, האם מאריכים עם סיפור ההגדה וכו', או שמזדרזים יותר?

אולי הרב @חכם או @David hanono או @דב״ש או @ssa או @אליהו יעקבי יוכלו לענות לי (במוצאי החג...)
אותו דבר

יש אומרים (אני בן אר"י אז אני לא יודע) שיש מעלה בלילה השני שאין את העיפות של ער"פ (השנה גם בלילה הראשון לא היה)
זה מורגש, זה בא לידי ביטוי במשהו?
בדרך כלל סדר השני יותר יפה כיון שלא עייפים,היו אדמו"רים שהתחילו אחר חצות

חזור
חלק עליון