?
פותח הדיון פותח הדיון י ישראל היהודי Member 26 יולי (7) 2023 #3 רבינו אמר: בודאי שמותר! עד סי' תקעט לחץ כדי להרחיב... יש מקור מפורש? כי הלכות תענית על הגשמים לא קשור כ"כ לחורבן הבית...
רבינו אמר: בודאי שמותר! עד סי' תקעט לחץ כדי להרחיב... יש מקור מפורש? כי הלכות תענית על הגשמים לא קשור כ"כ לחורבן הבית...
יוסף דהן Well-known member 27 יולי (7) 2023 #4 ישראל היהודי אמר: ? לחץ כדי להרחיב... חיפשתי בקיצור חזו'ע אבלות ומועדים ולא הזכירו משום מה שמותר ללמוד הל' תעניות או שפשוט שכן או ההפך אולי או אין ראיה
ישראל היהודי אמר: ? לחץ כדי להרחיב... חיפשתי בקיצור חזו'ע אבלות ומועדים ולא הזכירו משום מה שמותר ללמוד הל' תעניות או שפשוט שכן או ההפך אולי או אין ראיה
יוסף דהן Well-known member 27 יולי (7) 2023 #5 ישראל היהודי אמר: ? לחץ כדי להרחיב... שלום כבוד הרב. א. האם מותר ללמוד את כל הספר חזון עובדיה הלכות 4 תעניות בתשעה באב? ב. אם כן, האם הדין שונה כאשר אני לומד את הספר וקם עם תחושה של סיפוק ועונג ומעט שמחה? (ללא צער מיוחד) (כי זה מה שקורה...) ג. האם מותר לומר תהילים? ד. אני הולך לפי הרב עו א. מן הראוי ללמוד רק הלכות תשעה באב, וכן ללא המקורות והמשא ומתן. ב. אם עשית עפ"י ההלכה אין פסול במעט שמחה פנימית. ג. לא. ד. כל ספרי המוסר המפורסמים כדוג' שערי תשובה, מסילת ישרים אפשריים ובתנאי שלא יהיה דרך משא ומתן, קושיות ותירוצים. www.breslev.org
ישראל היהודי אמר: ? לחץ כדי להרחיב... שלום כבוד הרב. א. האם מותר ללמוד את כל הספר חזון עובדיה הלכות 4 תעניות בתשעה באב? ב. אם כן, האם הדין שונה כאשר אני לומד את הספר וקם עם תחושה של סיפוק ועונג ומעט שמחה? (ללא צער מיוחד) (כי זה מה שקורה...) ג. האם מותר לומר תהילים? ד. אני הולך לפי הרב עו א. מן הראוי ללמוד רק הלכות תשעה באב, וכן ללא המקורות והמשא ומתן. ב. אם עשית עפ"י ההלכה אין פסול במעט שמחה פנימית. ג. לא. ד. כל ספרי המוסר המפורסמים כדוג' שערי תשובה, מסילת ישרים אפשריים ובתנאי שלא יהיה דרך משא ומתן, קושיות ותירוצים. www.breslev.org
ר רבינו Well-known member 27 יולי (7) 2023 #6 ישראל היהודי אמר: יש מקור מפורש? לחץ כדי להרחיב... פשוט ולא צריך מקור