• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

לעשות שתי טורים בהערות שוליים של וורד

איזה תוספים יש?
כמה זה עולה?
מה המייל שלו?
זה כמו התוספים של יואל שילה?
דומה, כל אחד עם פלוסים ומינוסים.
יעקובוב יותר יקר, וגם אין לו כמעט שירות בלי תשלום.
היה איזה באג בתוכנה שקניתי ממנו, ולא הסכים לתקן, אמר שאם אני מעוניין שאקנה את הגירסה החדשה שבה תוקן הבאג.

עושים את ההערות בשני טורים בשתי שניות:
קובץ/מידע/המר
ואז יהיה ניתן בלשונית של הפניות/הערות שוליים לבחור כמה עמודות הם יהיו - וזה הכל.
(כמובן שזה לא בגירסאות העתיקות של הוורד...)
האם ניתן לעשות הערת שוליים לטקסט שכתוב בתיבת טקסט?

אני מבין שניסית ולא הצלחת.
אני לא כזה 'מבין' גדול, אבל זה נראה ברור שא"א, כי תיבת הטקסט הופכת להיות מחוץ לגוף הטקסט.
אם יש לך כאלו הרבה מקרים, אז בהחלט צריך עזרה של מקצוען, אם לא - אז תעשה ידני פעם אחת
פעם עשיתי העתבק והצלחתי ופעם אחרת לא הצלחתי.

אני ממליץ לפותח האשכול, פחות להתעסק בעימוד לפי שגמר לעבוד על כל החוברת, מנסיון אח"כ כל אות אחת נוספת, יכולה לשנות לו את כל מה שעבד הרבה זמן ליישר.

קצת נגיעות יש איתי מי שעוסק בעימוד, זה עולם שלם. אם מדובר על טקסטים מיוחדים גופנים עיטורים כותרות ועוד המון, למי שעוסק בכתיבה קשה עליו הדבר מאוד להוציא דבר יפה מתחת ידו (אם בכלל) גם עם כל התוספים.
ווארד היא תוכנת כתיבה לא עימוד!!!
זה שיש מי שעושים כסף על תוספים (לא בא לזלזל ח"ו באף אחד ובכנות) זה לא מביא לתוצאה ולחסכון בזמן של תוכנות עימוד

בהצלחה

יעקובב לוקח על התקנה כזו בוורד 600 שקל ואז תוכל כל פעם לעשות זאת בקלות
תודה רבה, זה עזר לי מאד, זה עבד, אבל אני רואה שצריך אח"כ ליישר השורות למטה, שזה עוד עבודה.

אולי מי שהוא יודע איך עושים שכל הערות יהיו רצופות, ממשיכות באותה שורה, דוגמת הפסקי תשובות וכדו'"

תודה רבה, זה עזר לי מאד, זה עבד, אבל אני רואה שצריך אח"כ ליישר השורות למטה, שזה עוד עבודה.

אולי מי שהוא יודע איך עושים שכל הערות יהיו רצופות, ממשיכות באותה שורה, דוגמת הפסקי תשובות וכדו'"
כמו פסקי תשובות אני לא יודע אם יש תוסף או תוכנה שמתלבשת על וורד
כי יעקובבוב מצליח לעשות בטור אחד ואילו הפסקת הלמעלה הוא 2 טורים
מצורף דוג' מה שנעשה ע''י תכונתו

קבצים מצורפים

• סיכום רסו רצופות.pdf
    337.7 KB · צפיות: 14
זה חינמי

זה משהו מורחב יותר
ואוו עשית לי חיים קלים ממש מעניין איך המורחב עובד תודה רבה
יש אופציה בראשון לעשות הערות הכל בשורה אחת כמו הפסקי תשובות ב"ה

תודה למי שציטט אותי.
אני מעלה את החוברת של התוספים של מכון כתר תורה: https://drive.google.com/file/d/1MFbPgacHDtq7cBMnERwr3Ovw0-_c6WZA/view

וכאן להורדת התוכנה: https://n.zelaze.ovh/s/JkcXokidKiKqpWr/download/עימודית - מכון כתר תורה.exe

התוכנה הכי מתקדמת בשוק, כוללת כלים לרוב סוגי העימוד בוורד, וכוללת כלים שאין לאף אחד בשום תוסף! ועם כלי בינה מלאכותית, הכי אוטומטי והכי ללא באגים, שירות מעולה, זול ונוח, רישיונות גמישים במחשב/און קי, חלקים חינמיים נרחבים, ועוד ועוד.

לגבי שרשורים, יש בלי סוף ומיותר לחלוטין, מי שרוצה שיעיין במה שכבר קיים, לגודמא כאן:

שלו' וברכה לכולם!

לא קראתי כל מה שכתבו כאן, מחילה מראש, תייגו אותי אז במקרה עברתי כאן כאורח.

להלן כמה תגובות בנושאים שראיתי כאן מלמעלה בעה"י.

א. האם מותר לפרוץ את וורד?

תשובה: חוץ מכל הנידונים הישנים הידועים שכוללים המון תחומים בתורה הקדושה, יש עוד טעם חדש שלא ראיתי שמציינים אותו, להתיר את הענין, ועדין יש לדון.

הטעמים הידועים: כל הענין הוא מצד יורד לאומנות חבירו שלא שייך בגוי אלא רק במקום חילול השם, וכאן אולי אין חילול השם ויש לדון, מאחר והכל מדווח ברשת התוכנה, ומצד שני יש מניות ליהודים ואז זה איסור מעיקר הדין, מצד שני ראשית זה אולי דומה לעירו ולא שייך יורד, וכמו כן אולי לא היה משלם ממילא ואין מניעת רווח, היתר נוסף הוא אבודה ממנו ומכל אדם זוטו של ים, יש לפקפק אם שייך דין זה ביורד לאומנות חבירו, ועוד כמה צדדים לדון.

הטעם החדש: כידוע לכל מפתח יש כמה שיטות פשוטות מאד מאד למנוע את הפריצה, וזיל קרי בי רב הוא, כל מתכנת פשוט יודע לעשות זאת, ובפרט אם זה מחובר לשרת, ועוד ראיה שכשקניתי מנוי לחשבון הופיעה לי הודעה ש"חבל שאני משתמש ברישיון מזוייף! לחץ כאן להחלפת רישיון" וכשלחצתי זה התחלף ברגע, ולא היה צריך להגיע עד לחיצה... אפשר להטמיע זאת בפיתוח כידוע, לכן ברור לי שמבחינה אסטרטגית כדי שישארו ראשונים לפני ליברה ואופן ויתר החברות, טוב להם שיפרצום, ואולי אפילו הם עומדים מאחורי הפריצה, רק יש לדון מצד קרע את כסותי שלא ע"מ לפתור ובפרט ביורד שזה דין אחר ממזיק.

ב. האם ניתן לעמד בוורד או שזה בעיה או בלתי אפשרי?

תשובה: מתוך העיסוק בתחום הרבה שנים, מי שרוצה יכול לראות את הסרטונים ואת החיבורים שלנו, וכן את קורסי הוידאו שלנו ועוד, ובפרט את התוספים שלנו, יראה שכל הספרים ללא יוצא מן הכלל! עד 2 ואפילו 3 טקסטים לפחות - לא רק שאין טעם וריח לעמד בתג ואינדיזיין - אלא אפילו זה הרבה יותר גרוע ועבודה לא נכונה, ארוכה ומיותרת וחסרת חוויה.

וורד נועד חד משמעית לעימוד! ולא רק לעיבוד תמלילים, מה שנכון הוא שהיא תוכנה בעייתית הן מצד שהעימוד בה די כללי ולא פרטני, והן מצד שהיא לא מתואמת ספציפית לסוג עימוד ספרי קדש, אך את רוב הדברים הללו מייקרוסופט השאירו בקוד פתוח לבניית תוספים, ואכן, לאחר מאמצים כבירים ניתן לערוך את וורד מחדש, ולהפוך אותו לתוכנה שמשיגה ללא ספק את תג ואינדיזיין, כל עוד לא מדובר על רב טקסט.

ספציפית לגבי רב טקסט - וורד אינה ההתאמה הנוחה, ובאמת בד"כ עדיך תג או אינדיזיין, אך בהחלט בוורד ניתן לעמד כל ספר בעולם! לא ראיתי עדין כמעט שום עימוד שלא ניתן לעמד אותו בוורד.

הכלל! הכל תלוי בידע, אם יבוא אדם ויאמר שוורד ראינה הכלי הנכון - אז הוא לא יודע! הוא לא מכיר את וורד עדין, גם אם הוא מתיימר לומר כך או לפרסם כך, לצערי הוא לא המומחה לכך ואינו בר סמכא לדבר בנושא כלל, והמציאות כבר הוכיחה את עצמה.

בסוף אשכול זה אקוה לזכור בעה"י להעלות דוגמאות מעימוד בוורד, מהעימוד הכי מסובכים שקיימים, שהוצאנו בס"ד לאור ב"מכון כתר תורה".

ג. האם תוספים לוורד משבשים את המסמך או רק מביאים תועלת?

תשובה: דבר זה לא ניתן להכללה כלל, הענין תלוי בגישה ובדרך התוסף, לדוגמא: כדאי לשים לב שהתוסף פועל בפעולות 'טבעיות' ולא קומבינטוריות, וכן שיהיה ניתן לבטל זאת ברגע בכל רגע נתון, וכן שלא יצור הגבלה כלשהי כמו שיש תוספים שאחרי שהריצו משהו - מכאן ואילך כל שינוי במסמך משבש את כל המסמך.

הדוגמא שהובאה לעיל על מילת הפתיח עם ה'אשליה' היא דוגמא טובה! רק הטעות כאן היא שהכותב התעלם משלל השיטות ליצור מילת פתיח... ישנן כל כך הרבה שיטות ליצור זאת, ואדרבה, ישנן שיטות רבות בוורד שהן הכי מומלצות יותר מכל יתר התוכנות, הן מצד ה'טבעיות' והן מצד האוטומטיות וחוויית העבודה, והן מצד הביטול למילת הפתיח, לדוגמא ב'עימודית' ניתן ליצור מילת פתיח ברגע לכל המסמך, לפי סגנון או לפי מה שרוצים כמעט, ולערוך את כל מילות הפתיח לכל סגנון לבד, ולבטל ברגע לכל המסמך או לכל סגנון, וכן הלאה והלאה, כמו כל עיצב רגיל בוורד, וכן מה שהזכירו מיעקובוב יש לו שיטה חדשנית למילת פתיח ללא כל ה'אשליות' שהזכירו, כך שהטעות היא לתפוס שיטה מיושנת מלפני אולי למעלה משני עשורים של איזה משיק אחד, ולהדביק אותו על כל החברות עם כל טובי המפתחים שעשו עבודה טובה ונכונה בעה"י.

כמו כן, ניקח לדוגמא את תורת 'השוואת הטורים' בוורד, כאשר רוב התוספים נקטו שיטה המשבשת מעט את המסמך, ועושים אותה רק לפני ההדפסה, בעוד שבעימודית ניתן לעשות אותה לפני כתיבת הספר... כי היא הגדרה רגילה על המסמך, ואינה נוגעת בשום דבר מענין הטקסט או הפיסקאות, וקל וחומר שאינה משבשת חלילה כלום.

וכן בכל דבר, הכלל, האם הגישה היא התוצאה גרידא, או גם המקצועיות והתועלת לטווח הארוך, לצערינו ישנם תוספים שאכן עונים ל'אשליה' ולבעיות שנקבו כאן קודם, אבל המכלילים יותר מצערים, משום שהם 'מונעים טוב מבעליו', אחרי שנכוו אי שם בשדה התוספים הבלתי מקצועיים - שוב אינם 'מאשרים' יותר את השימוש בשום תוסף בעולם... הא למה הדבר דומה, לאדם שאכל מאכל לא בריא, והדבר גרם לו לכאב בטן, ומאותו היום ואילך הוא נדר שלא לאכול שום מאכל, וכן הנהיג את כל בניו אחריו ליזון אך ורק מאינפוזיה, ולא דרך הפה כלל לעולמי עד.

ד. האם 'עימודית' הינה חינמית?

תשובה: התוכנה היא ענקית! וכוללת כעשרה מחלקות, כל מי שראה את המודעה שהעלו כאן קודם רואה בעינו שחלק מהתוכנה חינמית, חלקים גדולים מאד חינמיים לגמרי או באופן חלקי, לדוגמא: גיבוי, ניקוד, עיטורים, עיצובים ידניים ועוד.

יתר הדברים, יש להם רישיון חד פעמי להפעלה הראשונה, ואחר כך הם אכן בתשלום, אלא שניתן לקנות אותם בזול אחד אחד או בחבילות משתלמות, ולא חייבים לקנות את כל התוכנה.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

כפי שאמרתי, אנכי מעלה בס"ד צילומי עימוד בוורד, מחיבורים שעומדו בס"ד בוורד בלבד עם הכלים של מכון כתר תורה:

הצג קובץ מצורף 21482הצג קובץ מצורף 21483הצג קובץ מצורף 21484הצג קובץ מצורף 21486הצג קובץ מצורף 21487הצג קובץ מצורף 21488

תודה למי שציטט אותי.
אני מעלה את החוברת של התוספים של מכון כתר תורה: https://drive.google.com/file/d/1MFbPgacHDtq7cBMnERwr3Ovw0-_c6WZA/view

וכאן להורדת התוכנה: https://n.zelaze.ovh/s/JkcXokidKiKqpWr/download/עימודית - מכון כתר תורה.exe

התוכנה הכי מתקדמת בשוק, כוללת כלים לרוב סוגי העימוד בוורד, וכוללת כלים שאין לאף אחד בשום תוסף! ועם כלי בינה מלאכותית, הכי אוטומטי והכי ללא באגים, שירות מעולה, זול ונוח, רישיונות גמישים במחשב/און קי, חלקים חינמיים נרחבים, ועוד ועוד.

לגבי שרשורים, יש בלי סוף ומיותר לחלוטין, מי שרוצה שיעיין במה שכבר קיים, לגודמא כאן:
האם יש אפשרות עי עימודית לעשות 2 טורים למעלה וטור אחד למטה הערות רצופות כמו פסקי תשובות?

חזור
חלק עליון