כמה טוב השם!!!
Well-known member
כמדומני בחודשים האחרונים הוא מגיע הרבה, יותר מכל רב אחר. יש לזה סיבה?רב אורח: הגאון הגדול הרב זבדיה כהן שליט"א חבר בית הדין הגדול.
כמדומני בחודשים האחרונים הוא מגיע הרבה, יותר מכל רב אחר. יש לזה סיבה?רב אורח: הגאון הגדול הרב זבדיה כהן שליט"א חבר בית הדין הגדול.
השבוע הוא התמנה לחבר ביה"ד הגדולכמדומני בחודשים האחרונים הוא מגיע הרבה, יותר מכל רב אחר. יש לזה סיבה?
לא כל פעם כשמגיע רב אורח זה על פי הזמנה.כמדומני בחודשים האחרונים הוא מגיע הרבה, יותר מכל רב אחר. יש לזה סיבה?
הדר"ז כהן מגיע כל שבוע?זה בדרך כלל מחמת שגר קרוב אז קופץ הרבה לשיעור - וממילא מפאת כבודו יושב ע"י הרב
זה מוזכר בספר של אותו חכם.היה ג"כ המכתיר הראשי בהכתרת מרן זיע"א הפרטית.
הייתי שם כמה פעמים בשבת אין אף אחד איתו, טיפלתי בבחורים מהישיבה שם ועכשיו לא משנה מה היה העניןולא פחות ולא יותר בבית המדרש של אותו חכם מאשקלון בקיצור עברה שבת מרוממת מאוד, עם הלכות משונות שלא יודע כמה הולכים להורואתיו.
הייתי שם כמה פעמים בשבת אין אף אחד איתו,
ההממממ..הייתי שם כמה פעמים בשבת אין אף אחד איתו
יש לו 2 מדרשותההממממ..
כדאי לדייק בעובדות, בית מדרשו מלא מפה אל פה בכל שבת
כך כמדומני פסק הרב משה לוי בברכת ה'.באגב נודע לי שבחתונה הוא בירך את כל השבע ברכות חישינן להפסק וכו'.
לכו"ע הכי עדיף טפי.כך כמדומני פסק הרב משה לוי בברכת ה'.
(ומפורסם שהגר"מ אליהו נהג כך כשחיתן את בנו בזמן שכבר כיהן כראשון לציון, והגיעו מליון רבנים שלכולם "מגיע" כיבוד, אז כדי שלא יהיה מי שייעלב למה הוא קיבל ואני לא, הוא נתן את כל הברכות לגרש"ז אויערבאך)
זו תופעה מצויה מאוד אצל תלמידי רבנים רבים, לטוב ולמוטב.חוץ מזה שהציבור שם דרומים שהיידים של רבם.
כמדומה שיש לזה סיבה יותר משמעותית....לא כל פעם כשמגיע רב אורח זה על פי הזמנה.
אצל הגר"ז כהן שליט"א,
זה בדרך כלל מחמת שגר קרוב אז קופץ הרבה לשיעור - וממילא מפאת כבודו יושב ע"י הרב
לכן גם מופיע הרבה כשמתבטל רב מקדים סמוך לשבת או לצאה"ש.
רב ראשי או רב תוס'.................כמדומה שיש לזה סיבה יותר משמעותית....
והיא שמרן שליט"א חפץ ביקרו...
והמבין יבין
מבפנים,כמדומה שיש לזה סיבה יותר משמעותית....
והיא שמרן שליט"א חפץ ביקרו...
והמבין יבין
מוצאי שבת פרשת בשלח
הרב המקדים יהיה בעזרת השם ככל הנראה
הגאון הגדול רבי יצחק דוד גרוסמן
רבה של מגדל העמק
וחבר מועצת הרבנות הראשית.
מה השתנה?מוצ"ש פרשת בשלח תשפ"ד, הרב המקדים בשיעורו של מרן הראש"ל שליט"א יהיה בעז"ה הרב אברהם יוסף שליט"א