מאסר בחורי הישיבות-איפה הנציגים הספרדים כאשר [רק] בחורים ספרדים מושלכים לכלא???

הנה קיבלנו תשובה מה דעת מרן שליט"א על פי דעתו של מרן זי"ע
בנושא ההפגנות
על זה נאמר "חכם עדיף מנביא"
לא הבנתי היה למישהו צל צילו של הו"א שמרן הראש"ל שליט"א בעד הפגנות???

חמק מהראדר: בחודש האחרון נעצר אברך ממודיעין עילית שלומד בישיבת אור החיים של הרב אלבז בירושלים. הוא חזר מירושלים בדרך לקריית ספר ובדרך ניידת משטרה עצרה אותם לבדיקה שגרתית והעלו את פרטיו על ידי המסוף המשטרתי - מה שגרם לשוטרים להזמין את המשטרה הצבאית. אותו אברך ביקש עד אחרי המעצר שלא יפורסם וגם ביקש שלא רוצה שיצאו להפגין ואם נגזר עליו לשבת הוא לוקח את זה באהבה. הוא ישב 3 שבועות בכלא ושוחרר לפני שבוע (הערינג)

עליית מדרגה: המשטרה הקימה הלילה מחסום בכניסה הצפונית לאשדוד, במטרה לאתר עריקים.

על פי דיווח באתר חרדים אשדוד, השוטרים התמקדו באיתור אברכים צעירים ובחורי ישיבה שעלולים להיות עריקים.

נהג באחד הרכבים סיפר - ״אני בן 55 והשוטרים לא ניגשו אליי בכלל. הם התמקדו באברך צעיר שישב ברכב״. האברך לא נעצר מאחר והוא עדיין לא מוגדר עריק.

מתוך מורשת מרן:
גזענות מזעזעת ומחפירה-קריאת השכמה לציבור הספרדי ולנציגיו |
הרב יוסף בן דיין, אביו של האברך מנתיבות הרב אברהם בן דיין שנעצר על עוון לימוד תורה מספר הבוקר על הביקור שערכו אמש אצל הבן בכלא, כשהם מזועזעים ממה שבנם חשף בפניהם: "כשהשוטרת עצרה אותו במוצאי שבת כשהיה בדרך מתפרח לנתיבות, היא בדקה במסוף וראתה שהוא עריק. השוטרת שאלה אותו לאיזה מגזר אתה משתייך, ואמר לה חרדי. השוטרת שבה על שאלתה, בתוך החרדי, מה אתה ספרדי או אשכנזי, הוא השיב, ספרדי, ואז מיד הודיעה לו שהוא עצור".
"צריך להרעיש עולמות על החוצפה הזאת שמוודאים איתו למי הוא משתייך, ובגלל שהוא ספרדי, מיד הוא נעצר", זועק האב. "אחרי שנעצר, הוא נאזק כמו אחרון העבריינים, ביד אחת אזקו אותו לשוטר וביד השנייה אזקו אותו עם אזיקון לחייל".

אם יש עדות ברורה על זה
האברך יכול לתבוע את השוטרת ואת המשטרה בבית משפט בתביעה אזרחית על גזענות.
ויש גם רשות נגד גזענות שהוא יכול לפנות אליה.

בנו של ראש ישיבת עטרת שלמה הגרש"ב סורוצקין נעצר בהפגנה באשדוד. (הבן לומד בישיבת מאירת שמועה שהיתה מזוהה בעבר עם הפלג)

קול חי: בנו של ראש ישיבת עטרת שלמה הרב שלום בער סורוצקין השתתף בהפגנה לפני מספר שעות באשדוד נגד פריצות בעיר. הוא הועלה לניידת משטרה יחד עם עוד כמה בחורים, והורחק מהמקום. מדובר בבחור עריק, שאם היה נעצר ומועבר למשטרה צבאית הייתה מתפתחת דרמה של ממש.

איציק, בנו של ר’ שלום בער סרוצקין, מספר ל״הערינג״ כי נעצר לאחר שהתערב בוויכוח במהלך הפגנת הפלג באשדוד. לדבריו, נסע במונית, הבחין בהפגנה, יצא מהמקום והחל להתווכח עם חילונים על סוגיית הגיוס – ולא על רקע מחאת פריצות. שוטרים שהבחינו בעימות עצרו אותו, ולאחר שעות שוחרר.

הנה קיבלנו תשובה מה דעת מרן שליט"א על פי דעתו של מרן זי"ע
בנושא ההפגנות
על זה נאמר "חכם עדיף מנביא"
שדעתו הואיל והשוטרים מסוגלים להרוג בהפגנות, יש לברוח מהם משום פיקוח נפש.

שדעתו הואיל והשוטרים מסוגלים להרוג בהפגנות, יש לברוח מהם משום פיקוח נפש.
שדעת מרן זי"ע ויבדל לחיים מרן שליט"א שאסור להתקרב לאיזור של ההפגנה מחשש סכנת נפשות.
2 ההרוגים בהפגנות לא היו במקום של עימות, כל אזור ההפגנה הוא בחשש סכנת נפשות.
אגב טכנית אלו שעושים את הבלגן יודעים להזהר כי הם הרגיזו את השוטרים ויודעים מתי לברוח.
אלו שבמקרה עברו שם הם אלו שחוטפים...

נערך לאחרונה:
קול ברמה | בראיון נרחב ליעקב גרודקה במהדורה המרכזית ב'קול ברמה', התייחס השר לשעבר ח"כ יואב בן צור (ש"ס) לשורת נושאים בוערים שעל סדר היום החרדי, החל מרדיפת לומדי התורה ועד לרפורמות הכלכליות המאיימות על המגזר.

בן צור חשף בראיון כיצד פעל בהוראת מרן הראש"ל הגר"י יוסף בעקבות המקרה של האברך אברהם בן דיין: "בהוראת מרן, שוחחתי אמש עם שר הביטחון ישראל כ"ץ על המקרה המחפיר בו מנעו מהאברך להניח תפילין. השר היה מזועזע מהמקרה והוא הבטיח לי שהוא מטפל בזה באופן אישי".

הוא הוסיף בתרעומת: "צבא הגנה לישראל שאמון על חופש הדת לוקח אברך יקר על לא עוול בכפו ולא נותן לו להניח תפילין! ולא ברוסיה, כאן בארץ ישראל! מייסדי המדינה מתביישים בהתנהלות הזו. הגשתי לבקשת מרן שאילתה דחופה, אך שר הביטחון לצערי לא מצא זמן להתייצב בכנסת ולהגיב".

בן צור לא חסך בביקורת על התנהלות גופי האכיפה מול בני התורה: "יש הסתה נוראה כנגד לומדי התורה ע"י התקשורת בגלל החוק המדובר. שוטרים מתנהגים באכזריות כלפי בני תורה, מאיפה הגיעה השנאה הזו? אנחנו בוכים על כך. צריך להיות נס גדול בכדי שנצליח לפתור את הנושא".

במהלך הראיון שלח בן צור קריאה ישירה לשר לביטחון לאומי: "אני בא בטענה אל המפכ"ל. הוא אמר במפורש שהמשטרה לא תבצע את העבודה של המשטרה הצבאית, וזה פלא בעיניי שרוב הבחורים שהועברו למ"צ הגיעו ע"י המשטרה. זה לא ברור לי. אני פונה לשר בן גביר – המשטרה תחת אחריותך, אתה צריך לקרוא לסדר את הנוגעים בדבר".​

שמת רק לב
שהוא דיבר על קירוב רחוקים ושליחתם למוסדות תורניים הן ע''י לב לאחים
הן ע''י קרן ההסעות ובהמשך בישיבות וזה דבר שמשנה צביון של משפחה שלמה לעתים קרובות
וכמו שמרן זי''ע עשה במשך שנים לבדו בצורה עצמאית ולא על עזרה לבחור שכמעט התגייס
ופעילות קדושה זו לא רק שלא נתמכה ע''י אותם אנשים אלא הם התנגדו לה בתוקף
לך לאחד מהם שאתה מכיר ושאל אותו על לב לאחים מהי דעתו, שמור מרחק לגידופים שתשמע
יתכן שאתה צודק כיום.
רק אגב, מי שהקים את ''לב לאחים'' הוא הרב שמואל אוירבך מנהיג הפלג הירושלמי שלאחר מכן נזרק משם.
ועוד בענין הפלג, ידיד מהפלג ביקש ממני להדגיש כאן.
שהבלאגן שהיה אתמול בבני ברק אמנם התחיל בקריאת צבע שחור על חיילות שבאו לחלק צווי גיוס ואכן הגיעו הרבה מהפלג בין היתר, אבל כשהחיילות זזו משם צבע שחור הודיעו שנגמר האירוע, וכל המשך האירוע כולל האלימות והפיכת הניידות ושריפת האופנוע וכו' לא היה קשור לפלג בכלל.
אנשי הפלג עובדים בצורה אסטרטגית ויודעים שדברים כאלה רק הורסים ומזיקים.
המתפרעים היו בחורים משאר הציבור כולל מישיבות רגילות וחשובות מאד בבני ברק, שחלקם אף נעצרו.
בחורים שכואב להם המצב שהמדינה והצבא עושים מה שבא להם והחכי''ם יושבים בשקט, אז זה התפרץ להם בדמות הבלאגן.
ואת זה מרן שליט''א גינה שאין זו דרכנו, וכן מרנן רבני דגל, אבל זה לא קשור לפלג.
והמשטרה החליטה לעשות פוגרום וענישה קולקטיבית לכל תושבי בני ברק כאילו הם אשמים במעשיהם של כמה נערים, שזה פשע שלא יכופר על ההתנהגות הברברית של ארגון הפשע הגדול במדינה.

מה שנכון נכון.....
"ש"ס, איפה אתם?" חבר מועצת העיר בני ברק, יעקב וידר בגל״צ הבוקר: "יש אפליה בעיר בכל תחום, לא רק במינוי רבני השכונות. התעמרות בנערות ספרדיות, הקצאות של בתי כנסת - זה נושא עקרוני, תנועה שקמה נגד אפליה לא נאבקת נגדה".

אבי מוסקוב: ‏מעצר העריק בבאר שבע הלילה - מדובר באברך כבן 28 עם שלושה ילדים. צפוי להישפט בהמשך היום. מדובר בבן עדות המזרח.

כמובן רח"ל
בהמשך לנושא של השירשיור,
אשמח שיביאו לי מחאה פומבית של חכי שס על מעצר נורא זה,
ואם אין כזאת מחאה,
אז בשביל מה שלחנו אותם לכנסת אם לא בשביל זה.
עניין נוסף,
שבוע שעבר המשטרה עשתה דברים נוראים בעיר בני ברק,
זריקת רימוני הלם על עוברי אורח,
הכאת אנשים ונשים באלות,
ועוד ועוד,
ולא שמעתי גינוי של החכים לדברים האלו (אם אני טועה אשמח שיתקנו אותי)
אני מתבייש שבחרתי שס.

אבי מוסקוב: ‏מעצר העריק בבאר שבע הלילה - מדובר באברך כבן 28 עם שלושה ילדים. צפוי להישפט בהמשך היום. מדובר בבן עדות המזרח.

כמובן רח"ל
שמו הרב דניאל פינטו מבאר שבע, בן 28 ואב לשלושה. נשפט ל-3 ימי מעצר.

נערך לאחרונה:
המשטרה עשתה דברים נוראים בעיר בני ברק,
זריקת רימוני הלם על עוברי אורח,
הכאת אנשים ונשים באלות,
ועוד ועוד,
ולא שמעתי גינוי של החכים לדברים האלו (אם אני טועה אשמח שיתקנו אותי
הרב יצחק יוסף: ״יש לגנות בכל תוקף את קומץ הפורעים המחללים שם שמים, תורת ישראל דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום, אין להתנהגותם מקום בינינו, יש להוקיעם ולהוציאם מחוץ למחנה״.

לחילופין - אתה יכול לנסות להצביע לאגדות ישראל [יו״ר יהדות התורה יצחק גולדקנופף מגיב למהומות בבני ברק: ״הזדעזעתי מהתיעודים. מגנה בחריפות את האלימות כלפי כוחות הביטחון בבני-ברק. הדבר מנוגד לתורת ישראל - דרכיה דרכי נעם״.] או לדגל התורה [הרב לנדו והרב הירש מגנים את המראות בבני ברק: ״לתלמידי הישיבה שיחיו - אסור בשום אופן להשתתף ולהימצא בתוך אלו שהולכים במקומות שיש עִימוּת עם המשטרה, וחייבים להישאר בישיבה ללימודים וכל סדרי הישיבה. חלילה וחלילה להיות במקומות אלו שמתעמתים עם המשטרה חוץ מהסכנה יש בזה חילול השם גדול ר״ל״.].

נערך לאחרונה:
הרב יצחק יוסף: ״יש לגנות בכל תוקף את קומץ הפורעים המחללים שם שמים, תורת ישראל דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום, אין להתנהגותם מקום בינינו, יש להוקיעם ולהוציאם מחוץ למחנה״.

לחילופין - אתה יכול לנסות להצביע לאגדות ישראל [יו״ר יהדות התורה יצחק גולדקנופף מגיב למהומות בבני ברק: ״הזדעזעתי מהתיעודים. מגנה בחריפות את האלימות כלפי כוחות הביטחון בבני-ברק. הדבר מנוגד לתורת ישראל - דרכיה דרכי נעם״.] או לדגל התורה [הרב לנדו והרב הירש מגנים את המראות בבני ברק: ״לתלמידי הישיבה שיחיו - אסור בשום אופן להשתתף ולהימצא בתוך אלו שהולכים במקומות שיש עִימוּת עם המשטרה, וחייבים להישאר בישיבה ללימודים וכל סדרי הישיבה. חלילה וחלילה להיות במקומות אלו שמתעמתים עם המשטרה חוץ מהסכנה יש בזה חילול השם גדול ר״ל״.].
1. אין קשר בין הדברים, כפי שגדולי ישראל אמרו אסור לנהוג באלימות, מאידך המשטרה נהגה באלימות מחפירה כלפי עוברי אורח בלתי מעורבים (ראיתי בעיני דברים מזעזעים ואכמ"ל),
וחלק עיקרי בתפקידם של נציגי ציבור הוא לייצג את הציבור בפרט בזמן כל כך קשה, ולא ראינו את הנציגים מגנים את המשטרה, זה ממש מעילה בתפקידם.
{למרבה החרפה היחיד שקצת גינה הוא אחמד טיבי}
2. כפי שאמר אחד הדרשנים במוסאיוף שהרב יעקב עדס בקש ממנו שימחה ברבים כנגד אלו מתוך הציבור החרדי,
[עסקנים וכדו']
שבמקום לגנות את השוטרים שהסירו כיסוי ראש מאישה באמצע הרחוב וגררו אותה בביזיון גדול, הם מגנים את הפגיעה בחילות (למרות שלא פגעו בהם לרעה)
3. כמובן אין בכונתי להצביע דגל ושות'

נערך לאחרונה:

הודעות אחרונות

חזור
חלק עליון