יואל בן מנשה
Active member
מה מסוכן?זה מסכון במיוחד בדור כזה שיש בו הרבה מרעין בישין
כל מה שיש באנגלית יש גם בעברית.....
מה מסוכן?זה מסכון במיוחד בדור כזה שיש בו הרבה מרעין בישין
כבר בשלב של הבחירות והשכנועים רבותיך ידעו שתוקם ממשלת ימין על מלא?אני חושב כמו NKC
זה מסכון במיוחד בדור כזה שיש בו הרבה מרעין בישין
ומה גדול לנו מ"לא שינו את לשונם"?
עוד התרפסות של הנציגים "שלנו" בתוך קואליצית "ימין על מלא" שהכל תוכנן לעבור בשלום, ולא רק שלא נגזרו גזרות טובות, עוד מוסיפים אלו שבני התורה בוחרים בהם (דגש על כל מפלגה חרדית באשר היא) ועושים להיפך.
גיוס עם יעדים, ללא דתות. ללא שום הבטחה אפי' אחת רק רפורמה מלחמה תקציבי מדינה והשטויות של שאר המשוגעים בכנסת
חבל שכך, צר לי על כך מאוד.
כמה בעלי בתים אמרו לי כל פעם הבטיחו שיעשו כך ולא עשו, ושכנעתי אותם לבחור בדברי רבותינו כי עכשיו זה "על מלא" ויעבירו הכל.
אמרו לי כבר עכשיו, אל תדבר אלינו בחירות הבאות, ראינו מה עשו.....
בוודאי. ח"ו לפקפק בזה..ה' יודע מה לומדים?
עצם זה שילד יודע אנגלית, הוא חסוף לעולם העבודה (במקרה הגרוע)מה מסוכן?
כל מה שיש באנלית יש גם בעברית.....
את "ח"ו לפקפק" כתבתי על שאלתך אם ה' יודע מה הם לומדים..אני מתעניין ועדיין אני מקפק, כי באמת לא לומדים....
נראה לי שהסימן שאלה בסוף היה בטעות.את "ח"ו לפקפק" כתבתי על שאלתך אם ה' יודע מה הם לומדים..
מי אמר לך לשים את הילדים שם?.... שאחד השרים שלהם כתב על מרן הראשון לציון "חכמים היזהרו בדבריכם" בנוגע לעניין הגיוס, אז מה אתה מצפה....זוכר ששמעתי שחכם שלום התנגד בתוקף לדעת מרן זצ"ל ומרן אכן שמע לו, וביטל דעתו.
אז למה בכל זאת הכניסו הלימודים הללו לת"ת שלנו? אני כותב כי זה מצער אותי שהבן שלי התחיל ללמוד אנגלית ומראה לי בתמימות שהתחיל לכתוב אותיות באנגלית ושמח בזה.
מי שבקי בקריאה וכתיבת אנגלית יודע כמה סכנה יש בדבר
חיפשת?מה המקור לזה?
בחזו"ע לא מצאתי, וגם לא ביב"א.
טהרת הקודש מכוון למוסדות פטור או לטהה''ק ממש?ילדים של בני תורה ואברכים צריך לשים בת"ת על טהרת הקודש, לא חינוך העצמאי ולא בני יוסף, וכ"ש ח"ו לא ממ"ח.
לבנתיים למי שיש חיבוראני למדתי בת"ת, ולמדנו חשבון דקדוק, גאוגרפיה, טבע,
ולא צריך לומר משנה נביא ם בכיתה ח'
היום שום כלום....
גמרא וגמרא וגמרא......
אין פלא למה אח"כ אין חיבור
נ"ל לחלק אם לומדים אנגלית בסיסית או אנגלית שוטף.אחה"צ ובאמת לא בדקתי כמה זמן עדיין. הספיק לי שהבן שלי בא לי עם מחברת שכתב בה אותיות באנגלית ודיקלם לי אותם בשביל לצער אותי...
כת''ר לא יחוש לביטול תורה בעניין הזה...נ"ל לחלק אם לומדים אנגלית בסיסית או אנגלית שוטף.
אם לומדים אנגלית בסיסית הרי שהדבר יביא תועלת, שכן ישנם הרבה דברים שצריך בשבילם לדעת אנגלית, כגון מכשירים, הוראות, כתובות מייל וכד'.
(ואתמול שמעתי אברך בכולל שמנסה להקריא כתובת מייל לאשתו ומתאר לה כך: "כמו עין", "כמו ח' עם תג" וכו' וכמובן שהיה הרבה ביטול תורה עד שהבינה, והיה עוד יותר אם לא הייתי בא ומקריא לו את האותיות).
משא"כ אנגלית בצורה שוטפת, שזה לכאו' פחות יש עניין ללמוד בתור ילד, ועדיין יל"ע שיתכן שיהיו שיטענו שגם זאת צריך וטענותיהם יקבלו.
מדוע?כת''ר לא יחוש לביטול תורה בעניין הזה...
תמחל לי נשמה אבל כמדומני שהצער שלך לא במקום, וזה אני אומר לך שאני שונא בתכלית השנאה לשפת הלע"ז שגורם לי בחילה ומשתדל לא להזדקק לה רק כשאין שום ברירה [הבחורים מדברים איתי בלע"ז ואני עונה להם בלה"ק...]אחה"צ ובאמת לא בדקתי כמה זמן עדיין. הספיק לי שהבן שלי בא לי עם מחברת שכתב בה אותיות באנגלית ודיקלם לי אותם בשביל לצער אותי...