• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

מדוע מלמדים אנגלית בת"ת של רשת בני יוסף?

אני חושב כמו NKC
זה מסכון במיוחד בדור כזה שיש בו הרבה מרעין בישין

ומה גדול לנו מ"לא שינו את לשונם"?

עוד התרפסות של הנציגים "שלנו" בתוך קואליצית "ימין על מלא" שהכל תוכנן לעבור בשלום, ולא רק שלא נגזרו גזרות טובות, עוד מוסיפים אלו שבני התורה בוחרים בהם (דגש על כל מפלגה חרדית באשר היא) ועושים להיפך.
גיוס עם יעדים, ללא דתות. ללא שום הבטחה אפי' אחת רק רפורמה מלחמה תקציבי מדינה והשטויות של שאר המשוגעים בכנסת

חבל שכך, צר לי על כך מאוד.
כמה בעלי בתים אמרו לי כל פעם הבטיחו שיעשו כך ולא עשו, ושכנעתי אותם לבחור בדברי רבותינו כי עכשיו זה "על מלא" ויעבירו הכל.
אמרו לי כבר עכשיו, אל תדבר אלינו בחירות הבאות, ראינו מה עשו.....
כבר בשלב של הבחירות והשכנועים רבותיך ידעו שתוקם ממשלת ימין על מלא?🤭🤭🤭

מעניין, גם ילדי לומדים בבני יוסף ולא לא לומדים אנגלית, וגם דקדוק וחשבון,, משלמים על הספרים בתחילת שנה, ובקושי משתמשים.
ועוד דורשים כל חודש כמעט 400 ש"ח שכר לימוד, בעוד שרשת 'בני יוסף' מממנת את המוסד .....
העיקר לומדים עד 4 או 6:30 אחה"צ, ה' יודע מה לומדים?

מה מסוכן?
כל מה שיש באנלית יש גם בעברית.....
עצם זה שילד יודע אנגלית, הוא חסוף לעולם העבודה (במקרה הגרוע)
אנחנו שולחים את בנינו ללמוד תורה עם שאיפות לצאת גדולים, ולא ללמוד שפות זרות.

דרך אגב קראתי על רבי מאיר אבוחצירה, כי פעם באו אליו עם עיתון "חרדי" ללא לשוע"ה ללא רכילות ללא פריצות וכו' ורצו לשמחו בכך. הרב נתן מילים יפות ושיבח את העושים במלאכה, אבל לא התסכל בעיתון עצמו!
לאחר שיצאו שאל העוזר למה הרב לא הסתכל, הרי העיתון "כשר"?
ענה לו מר אבי (בבא סאלי) לימד אותי את האותיות במרוקו עם כל ההשתלשלות שלהם מהעולמות העליונים, אם אני אקרא כתב אשורי של דברי חולין אני יאבד הכל!!!!

אני למדתי בת"ת, ולמדנו חשבון דקדוק, גאוגרפיה, טבע,
ולא צריך לומר משנה נביא ם בכיתה ח'
היום שום כלום....
גמרא וגמרא וגמרא......
אין פלא למה אח"כ אין חיבור

את "ח"ו לפקפק" כתבתי על שאלתך אם ה' יודע מה הם לומדים..
נראה לי שהסימן שאלה בסוף היה בטעות.
(כלומר, יש לו קשר כיון שיש שם מילת שאלה שכתב "מה לומדים", אבל כל המשפט לא נקרא בצורה תקינה עם סימן שאלה בסוף.
וכוונתו לומר "ה' יודע מה לומדים...".

זוכר ששמעתי שחכם שלום התנגד בתוקף לדעת מרן זצ"ל ומרן אכן שמע לו, וביטל דעתו.
אז למה בכל זאת הכניסו הלימודים הללו לת"ת שלנו? אני כותב כי זה מצער אותי שהבן שלי התחיל ללמוד אנגלית ומראה לי בתמימות שהתחיל לכתוב אותיות באנגלית ושמח בזה.
מי שבקי בקריאה וכתיבת אנגלית יודע כמה סכנה יש בדבר
מי אמר לך לשים את הילדים שם?.... שאחד השרים שלהם כתב על מרן הראשון לציון "חכמים היזהרו בדבריכם" בנוגע לעניין הגיוס, אז מה אתה מצפה....

אני למדתי בת"ת, ולמדנו חשבון דקדוק, גאוגרפיה, טבע,
ולא צריך לומר משנה נביא ם בכיתה ח'
היום שום כלום....
גמרא וגמרא וגמרא......
אין פלא למה אח"כ אין חיבור
לבנתיים למי שיש חיבור
הוא לאלו שלמדו גמרא וגמרא וגמרא
ולא לאלו שקרו גאוגרפיה ושנו טבע ושלשו חשבון

אחה"צ ובאמת לא בדקתי כמה זמן עדיין. הספיק לי שהבן שלי בא לי עם מחברת שכתב בה אותיות באנגלית ודיקלם לי אותם בשביל לצער אותי...
נ"ל לחלק אם לומדים אנגלית בסיסית או אנגלית שוטף.
אם לומדים אנגלית בסיסית הרי שהדבר יביא תועלת, שכן ישנם הרבה דברים שצריך בשבילם לדעת אנגלית, כגון מכשירים, הוראות, כתובות מייל וכד'.
(ואתמול שמעתי אברך בכולל שמנסה להקריא כתובת מייל לאשתו ומתאר לה כך: "כמו עין", "כמו ח' עם תג" וכו' וכמובן שהיה הרבה ביטול תורה עד שהבינה, והיה עוד יותר אם לא הייתי בא ומקריא לו את האותיות).
משא"כ אנגלית בצורה שוטפת, שזה לכאו' פחות יש עניין ללמוד בתור ילד, ועדיין יל"ע שיתכן שיהיו שיטענו שגם זאת צריך וטענותיהם יקבלו.

נ"ל לחלק אם לומדים אנגלית בסיסית או אנגלית שוטף.
אם לומדים אנגלית בסיסית הרי שהדבר יביא תועלת, שכן ישנם הרבה דברים שצריך בשבילם לדעת אנגלית, כגון מכשירים, הוראות, כתובות מייל וכד'.
(ואתמול שמעתי אברך בכולל שמנסה להקריא כתובת מייל לאשתו ומתאר לה כך: "כמו עין", "כמו ח' עם תג" וכו' וכמובן שהיה הרבה ביטול תורה עד שהבינה, והיה עוד יותר אם לא הייתי בא ומקריא לו את האותיות).
משא"כ אנגלית בצורה שוטפת, שזה לכאו' פחות יש עניין ללמוד בתור ילד, ועדיין יל"ע שיתכן שיהיו שיטענו שגם זאת צריך וטענותיהם יקבלו.
כת''ר לא יחוש לביטול תורה בעניין הזה...

כת''ר לא יחוש לביטול תורה בעניין הזה...
מדוע?
על כה"ג וכיו"ב נאמר "פעמים שביטולה של תורה זהו יסודה".
בימי חיי נחסך ממני זמן רב מכך שאני יודע אותיות באנגלית ומילים בסיסיות, וראיתי מה קרה למי שלא ידע...

אחה"צ ובאמת לא בדקתי כמה זמן עדיין. הספיק לי שהבן שלי בא לי עם מחברת שכתב בה אותיות באנגלית ודיקלם לי אותם בשביל לצער אותי...
תמחל לי נשמה אבל כמדומני שהצער שלך לא במקום, וזה אני אומר לך שאני שונא בתכלית השנאה לשפת הלע"ז שגורם לי בחילה ומשתדל לא להזדקק לה רק כשאין שום ברירה [הבחורים מדברים איתי בלע"ז ואני עונה להם בלה"ק...]
פעם באו לחזון איש ואמרו לו למה הוא לא חושש לחרם של מהרי"ל דיסקין ללמד בחיידר רק באידיש, והוא ענה להם במשל לגנרל זקן שפרצה מלחמה והוא התחיל לצעוק על המפקדים הצעירים למה אתם תוקפים מכאן לפני 50 שנה תקפנו ממקומות אחרים, ולא הבין שהכל כבר השתנה [שזה מה שקרה אגב לרוסיה באוקרנייה שהמפות שלהם היו ישנות]
אם המורים יראי שמים ואכפתיים והילדים שם ממשפחות טובות של בני תורה זה באמת שטויות אם ילמדו אנגלית או לא
אני רואה בחורי ישיבות שלמדו אנגלית ונגינה והיום כל זה לא מעניין אותם בכלל
מצד שני השבוע בא לידי משפחה צדיקה אקסטרא מבני ברק שהילדים שלהם במוסדות שם ותסמרנה השערות ממה שסיפרו לי
לכן תזרום עם הילד שלך, תשפץ לו את האנגלית, אל תתנגד שלא יחשוב שזה מי יודע מה דבר אסור שיגרום לו יותר חשק

ומצד שני אם המורים שם צבועים והילדים מדברים על סרטים ושטויות, ואין הספקים נורמלים בלימודים התורנים, ולא ידע, תבריח את הילד משם הכי מהר שאפשר

חזור
חלק עליון