נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.
אני עדיין יודע על כמה שנעזרים בש"ס אולם מאחורי הגב לצערי עדיין מדברים בזילזוללא מזמן ביקשו ממני לעשות משהו עם אריה דרעי שלא יצא בסוף לפועל, אבל בנתיים הוא סיפר לנו סיפורים יפים על כמה רבנים כאלה שפעם התרחקו מש"ס כקשת והיום מכניסים אליה את המוסדות. הוא אמר שמות של כמה רבנים שהרב הנ"ל ביניהם, ואין אני זוכר את השם של השאר כ"כ. וגם לא מענין אותי.
זה ידוע שמי שנעזר זורק אבנים...אני עדיין יודע על כמה שנעזרים בש"ס אולם מאחורי הגב לצערי עדיין מדברים בזילזול
והגרוע מכל שמדברים על מרן זצ"ל ובנו ממשיך דרכו שליט"א
עידן המשוכנזים עדיין לא בטל לגמרי מהעולם
אני יודע על מקום מסוים בפריפריה שאכן ש"ס הארצית העדיפה את נציגה המקומי נגד דעת רבני המקום, וחסמה את דרכם לנשיא המועצת חכם שלום שליט"א בבריאות איתנה, ובבחירות המקומיות הרבנים הספרדיים הלכו עם מפלגה אחרת, אבל בבחירות הארציות כולם פעלו בשיא הכח להצלחת התנועה.לצערינו מצד אחד יש התקרבות של קהילות חדשות לש"ס, אבל מצד שני. בעדות ברורה אני יודע על כמות גדולה של קהילות בכל הארץ (בפרט בפריפריה) שש"ס העדיפה עסקנים שלה ופגעה ברבנים ולכן הקהלים הללו ברחו ולא יחזרו לעולם.
הבחירות הללו לעניות דעתי - תהיה בריחה גדולה לדגל.
חשבון נפש תמיד טוב.
אם היית שם לב לדבריי כתבתי מפורשות בלי קשר לנציגים המקומיים. ש"ס הארצית פגעה במוסדות וברבנים מקומיים.אני יודע על מקום מסוים בפריפריה שאכן ש"ס הארצית העדיפה את נציגה המקומי נגד דעת רבני המקום, וחסמה את דרכם לנשיא המועצת חכם שלום שליט"א בבריאות איתנה, ובבחירות המקומיות הרבנים הספרדיים הלכו עם מפלגה אחרת, אבל בבחירות הארציות כולם פעלו בשיא הכח להצלחת התנועה.
ואני חושב שהציבור בוגר ומבין ויודע לעשות את ההפרדה בין המקומי לארצי, ולא נראה לי שתהיה זליגת קולות ספרדיים לדגל התורה, ובפרט כעת שבעוונות הגר"ח קניבסקי זצ"ל וזיע"א איננו. וימים יגידו.
ושוב אני כותב הכל לתועלת. כי אם רק תגינו עליהם ולא תבינו שהמצב חצי בעייתי אז הסוף של ש"ס.... ימים יגידו....אני יודע על מקום מסוים בפריפריה שאכן ש"ס הארצית העדיפה את נציגה המקומי נגד דעת רבני המקום, וחסמה את דרכם לנשיא המועצת חכם שלום שליט"א בבריאות איתנה, ובבחירות המקומיות הרבנים הספרדיים הלכו עם מפלגה אחרת, אבל בבחירות הארציות כולם פעלו בשיא הכח להצלחת התנועה.
ואני חושב שהציבור בוגר ומבין ויודע לעשות את ההפרדה בין המקומי לארצי, ולא נראה לי שתהיה זליגת קולות ספרדיים לדגל התורה, ובפרט כעת שבעוונות הגר"ח קניבסקי זצ"ל וזיע"א איננו. וימים יגידו.
אינני מכיר ואינני יודע.ושוב אני כותב הכל לתועלת. כי אם רק תגינו עליהם ולא תבינו שהמצב חצי בעייתי אז הסוף של ש"ס.... ימים יגידו....
הסוקרים מזמן מודים שהם נותנים לש"ס 8-9 מנדטים בלי לסקור כי הם עשו טעויות בפעמים הקודמות, וש"ס הפתיע לטובה.
אבל בפועל ישנם קהילות שלימות, ולפעמים מדובר על אלפי קולות בכל קהילה עם המעגלים הרחוקים שלהם. ואני לא מדבר שחסמו אותם בג'ובים חלילה. חסמו רבנים שינהלו מוסדות. נתנו שהעסקנים יחליטו החלטות ששום אברך שפוילא היה נשאר במקומות הללו והלך לאחינו. אז למי הוא יצביע? למי שיתן תקציבים לילדיו בסופו של דבריו
ש"ס לא מספידה את מספידיה, אלא קוברת את מתחריה הספרדים שקמו.אינני מכיר ואינני יודע.
אבל אל תשכח שתנועת ש"ס רגילה להספיד את ספדניה...
אני לא מגינים על כלום.לכן הגאווה והגסות רוח שאתה מגינים עליה תהיה לרועץ.
אני לא עושה הגהה לתגבות שאני כותב בפורום.... אז אתה יכול למצוא עוד מיליון טעויות בהודעות שלי.אני לא מגינים על כלום.
כתבתי לך נתונים מהעבר.
אני יודע ומאמין שיש מה לשפר ולתקן, ואני חושב שיש עם מי לדבר.
אינני מחפש שגיאות, אבל לענ"ד ראוי לכבד הקוראים ולכתוב בלי שגיאות.אני לא עושה הגהה לתגבות שאני כותב בפורום.... אז אתה יכול למצוא עוד מיליון טעויות בהודעות שלי.
הרב @מורשת מרן מן ההגינות שאם @פשוט טוען שהרב דוד יוסף דלתו פתוחה לשמוע את הבעיות. ונשמע כאילו הוא בתוך המערכת, אז מן ההגינות שאת ההודעה שכתבתי שהרב דוד יוסף עזב את הרשת בגלל שהרגיש 'בובה' ושלא מקשיבים לו המנכ"ל. ושהרב דוד יוסף שמע וראה עשרות פניות ואיך הרשת לא עוזרת ולא מקבלת מרות, מן ההגינות להשאיר את ההודעה שלי. שחלילה אנשים לא יחשבו שהרב דוד יוסף בתוך הרשת והמצב כזה רע. אז לא. רבי דוד יוסף צדיק שפרש ברגע שהגיעו מים עד נפשאינני מחפש שגיאות, אבל לענ"ד ראוי לכבד הקוראים ולכתוב בלי שגיאות.
ולעצם הענין דלתו של חבר מועצת החכמים הגאון רבי דוד יוסף שליט"א פתוחה, והוא שומע מקשיב ומטפל, מנסיון. בהצלחה.
מה אעשה ומה שכתבת זה דיון על אנשים מסויימים. וזה נוגד את הכללים של הפורום. מקווה שאתה מבין אותי.הרב @מורשת מרן מן ההגינות שאם @פשוט טוען שהרב דוד יוסף דלתו פתוחה לשמוע את הבעיות. ונשמע כאילו הוא בתוך המערכת, אז מן ההגינות שאת ההודעה שכתבתי שהרב דוד יוסף עזב את הרשת בגלל שהרגיש 'בובה' ושלא מקשיבים לו המנכ"ל. ושהרב דוד יוסף שמע וראה עשרות פניות ואיך הרשת לא עוזרת ולא מקבלת מרות, מן ההגינות להשאיר את ההודעה שלי. שחלילה אנשים לא יחשבו שהרב דוד יוסף בתוך הרשת והמצב כזה רע. אז לא. רבי דוד יוסף צדיק שפרש ברגע שהגיעו מים עד נפש
אוקיי. בסך הכל רציתי להוציא את הרב דוד יוסף טוב. אבל אם אתה רוצה אתה יכול למחוק את כל הדיון מלמעלה איפה שהתחלתי לדבר על עזיבה של קהליםמה אעשה ומה שכתבת זה דיון על אנשים מסויימים. וזה נוגד את הכללים של הפורום. מקווה שאתה מבין אותי.
עצם הדיון הזה הוא על הגבול, כ"ש שמדברים על אנשים מסויימים.
אני לא בתוך שום "מערכת" ולא קשור לשום "מערכת", מה שראיתי בעבר זהו סיפור עגום של התנהלות ש"ס הארצית מול רבני מקום מסוים, ואעפ"כ רבני המקום בבחירות הארציות שנסו מתניהם ופעלו בכל כוחם להצלחת התנועה.@פשוט טוען שהרב דוד יוסף דלתו פתוחה לשמוע את הבעיות. ונשמע כאילו הוא בתוך המערכת,
לא אמרתי שאתה במערכת. אמרתי שנשמע מדבריך שהרב דוד יוסף נמצא במערכת. אבל שהציבור ידע שזה אינו.אני לא בתוך שום "מערכת" ולא קשור לשום "מערכת", מה שראיתי בעבר זהו סיפור עגום של התנהלות ש"ס הארצית מול רבני מקום מסוים, ואעפ"כ רבני המקום בבחירות הארציות שנסו מתניהם ופעלו בכל כוחם להצלחת התנועה.
ובנוגע לבעיה המקומית כשהכניסו את הגר"ד יוסף שליט"א לענין הוא בחן היטב את הדברים, וכשראה שרבני המקום צודקים פעל בחכמה ובכח ודאג להזיז את מי שהיה צריך להזיז, והכל על מקומו בא בשלום.
מה שאתה מספר איני מכיר ואיני יודע כך שאינני יכול להתייחס.
וצריך לזכור ולהזכיר שעל אף כל מה שאיננו מרוצים מהתנהלות פלוני ואלמוני, אם איננו מרוצים, מ"מ אנו מצייתים לחכמי הדור מאורי האומה שליט"א ועושים ופועלים ככל אשר יצוונו.