• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • "המרכז למורשת מרן" שמח לבשר לציבור היקר על פתיחת קבוצת הצ'אט "מורשת מרן אונליין" בה יובאו חדשות ועדכונים מעולם התורה, וכן תכנים תורניים מעניינים כולל קטעי וידאו, תמונות והנעשה בעולם הישיבות.

>> להתחברות לחצו עכשיו:

https://news.moreshet-maran.com/

לשליחת עדכונים לחצו כאן, או שלחו למייל: news@moreshet-maran.com

נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.

מהפך לטובה בשנים האחרונות

לא מזמן ביקשו ממני לעשות משהו עם אריה דרעי שלא יצא בסוף לפועל, אבל בנתיים הוא סיפר לנו סיפורים יפים על כמה רבנים כאלה שפעם התרחקו מש"ס כקשת והיום מכניסים אליה את המוסדות. הוא אמר שמות של כמה רבנים שהרב הנ"ל ביניהם, ואין אני זוכר את השם של השאר כ"כ. וגם לא מענין אותי.

לא מזמן ביקשו ממני לעשות משהו עם אריה דרעי שלא יצא בסוף לפועל, אבל בנתיים הוא סיפר לנו סיפורים יפים על כמה רבנים כאלה שפעם התרחקו מש"ס כקשת והיום מכניסים אליה את המוסדות. הוא אמר שמות של כמה רבנים שהרב הנ"ל ביניהם, ואין אני זוכר את השם של השאר כ"כ. וגם לא מענין אותי.
אני עדיין יודע על כמה שנעזרים בש"ס אולם מאחורי הגב לצערי עדיין מדברים בזילזול
והגרוע מכל שמדברים על מרן זצ"ל ובנו ממשיך דרכו שליט"א
עידן המשוכנזים עדיין לא בטל לגמרי מהעולם

אני עדיין יודע על כמה שנעזרים בש"ס אולם מאחורי הגב לצערי עדיין מדברים בזילזול
והגרוע מכל שמדברים על מרן זצ"ל ובנו ממשיך דרכו שליט"א
עידן המשוכנזים עדיין לא בטל לגמרי מהעולם
זה ידוע שמי שנעזר זורק אבנים...
לגבי המשוכנזים, זה מאד תלוי, כי מי שלא רואה במפלגה עניין עדתי, אלא אינטרס למוסדות בהם התחנך, אם הוא התחנך כל חייו במוסדות אשכנזים למה שיצביע שס? לגבי הלכות ומנהגים הוא אכן חייב לנהוג כספרדים ובאמת יש לתמוה מה ההתר של ספרדים מסויימים שנוהגים ממש כאשכנזים

לצערינו מצד אחד יש התקרבות של קהילות חדשות לש"ס, אבל מצד שני. בעדות ברורה אני יודע על כמות גדולה של קהילות בכל הארץ (בפרט בפריפריה) שש"ס העדיפה עסקנים שלה ופגעה ברבנים ולכן הקהלים הללו ברחו ולא יחזרו לעולם.
הבחירות הללו לעניות דעתי - תהיה בריחה גדולה לדגל.
חשבון נפש תמיד טוב.

וחלילה שלא תחשבו שבפורום הקדוש הזה - מעוז ש"סניקים, אני בא ופוגע במפלגת מרן. ממש לא. אבל החשבון נפש שלהם צריך להעשות.
אי אפשר לרמוס ולרמוס את הציבור בכל מיני מקומות (ואני ממש לא מדבר על הציגים מקומיים בלבד) ושאחר כך הציבור יגיד, טוב נצביע להם. לפעמים המקרים כ"כ קשים שה' ירחם איך נשיכת עקרב לא פוגעת בפוגעים.
ועוד, בפרט במוסדות החינוך, הפגיעה ישירה בתלמידים כל הפוליטיקות הזולות באות על חשבון ילדים.

לצערינו מצד אחד יש התקרבות של קהילות חדשות לש"ס, אבל מצד שני. בעדות ברורה אני יודע על כמות גדולה של קהילות בכל הארץ (בפרט בפריפריה) שש"ס העדיפה עסקנים שלה ופגעה ברבנים ולכן הקהלים הללו ברחו ולא יחזרו לעולם.
הבחירות הללו לעניות דעתי - תהיה בריחה גדולה לדגל.
חשבון נפש תמיד טוב.
אני יודע על מקום מסוים בפריפריה שאכן ש"ס הארצית העדיפה את נציגה המקומי נגד דעת רבני המקום, וחסמה את דרכם לנשיא המועצת חכם שלום שליט"א בבריאות איתנה, ובבחירות המקומיות הרבנים הספרדיים הלכו עם מפלגה אחרת, אבל בבחירות הארציות כולם פעלו בשיא הכח להצלחת התנועה.
ואני חושב שהציבור בוגר ומבין ויודע לעשות את ההפרדה בין המקומי לארצי, ולא נראה לי שתהיה זליגת קולות ספרדיים לדגל התורה, ובפרט כעת שבעוונות הגר"ח קניבסקי זצ"ל וזיע"א איננו. וימים יגידו.

אני יודע על מקום מסוים בפריפריה שאכן ש"ס הארצית העדיפה את נציגה המקומי נגד דעת רבני המקום, וחסמה את דרכם לנשיא המועצת חכם שלום שליט"א בבריאות איתנה, ובבחירות המקומיות הרבנים הספרדיים הלכו עם מפלגה אחרת, אבל בבחירות הארציות כולם פעלו בשיא הכח להצלחת התנועה.
ואני חושב שהציבור בוגר ומבין ויודע לעשות את ההפרדה בין המקומי לארצי, ולא נראה לי שתהיה זליגת קולות ספרדיים לדגל התורה, ובפרט כעת שבעוונות הגר"ח קניבסקי זצ"ל וזיע"א איננו. וימים יגידו.
אם היית שם לב לדבריי כתבתי מפורשות בלי קשר לנציגים המקומיים. ש"ס הארצית פגעה במוסדות וברבנים מקומיים.
אתה צריך להבין מדובר על כמה וכמה מקומות, שש"ס ממש העדיפה בעלי בתים שינהיגו אברכים. כי שהבעל בית מנהל מוסדות וזורק רב ומביא רב מטעם, זה גורם לזליגה למוסדות שאל אחינו האשכנזים. ותבדוק אותי אם אני טועה, קהילות שלימות בארץ!!!!
אני לא מתיימר לחשוב שאני מבין בכמות קולות בנושא הזה, אבל הכיוון ברור מאוד.

ושוב אני כותב הכל לתועלת. כי אם רק תגינו עליהם ולא תבינו שהמצב חצי בעייתי אז הסוף של ש"ס.... ימים יגידו....
הסוקרים מזמן מודים שהם נותנים לש"ס 8-9 מנדטים בלי לסקור כי הם עשו טעויות בפעמים הקודמות, וש"ס הפתיע לטובה.
אבל בפועל ישנם קהילות שלימות, ולפעמים מדובר על אלפי קולות בכל קהילה עם המעגלים הרחוקים שלהם. ואני לא מדבר שחסמו אותם בג'ובים חלילה. חסמו רבנים שינהלו מוסדות. נתנו שהעסקנים יחליטו החלטות ששום אברך שפוילא היה נשאר במקומות הללו והלך לאחינו. אז למי הוא יצביע? למי שיתן תקציבים לילדיו בסופו של דבריו

ושוב אני כותב הכל לתועלת. כי אם רק תגינו עליהם ולא תבינו שהמצב חצי בעייתי אז הסוף של ש"ס.... ימים יגידו....
הסוקרים מזמן מודים שהם נותנים לש"ס 8-9 מנדטים בלי לסקור כי הם עשו טעויות בפעמים הקודמות, וש"ס הפתיע לטובה.
אבל בפועל ישנם קהילות שלימות, ולפעמים מדובר על אלפי קולות בכל קהילה עם המעגלים הרחוקים שלהם. ואני לא מדבר שחסמו אותם בג'ובים חלילה. חסמו רבנים שינהלו מוסדות. נתנו שהעסקנים יחליטו החלטות ששום אברך שפוילא היה נשאר במקומות הללו והלך לאחינו. אז למי הוא יצביע? למי שיתן תקציבים לילדיו בסופו של דבריו
אינני מכיר ואינני יודע.
אבל אל תשכח שתנועת ש"ס רגילה להספיד את ספדניה...

אינני מכיר ואינני יודע.
אבל אל תשכח שתנועת ש"ס רגילה להספיד את ספדניה...
ש"ס לא מספידה את מספידיה, אלא קוברת את מתחריה הספרדים שקמו.
אבל זה שאין מתחרים ספרדים לא אומר שהציבור לא מואס ולא יעבור למתחרים האשכנזים. נכון, אין אלטרנטיבה ספרדית, כי היא קוברת את מתחריה. אבל הציבור לא שוכח במקרים השונים, ולכן הגאווה והגסות רוח שאתה מגינים עליה תהיה לרועץ. כי רוח המפקד נראית ככה לא לספור קהילות שלימות, לפגוע בכל היקר לציבור הרדי שזה החינוך, והכל למען אינטרסים. אז שוב תדע, ההטמנה של הראש כבת יענה בלי ניסיון לשיפור יתבטא בסוף בקלפי.

אני לא עושה הגהה לתגבות שאני כותב בפורום.... אז אתה יכול למצוא עוד מיליון טעויות בהודעות שלי.
אינני מחפש שגיאות, אבל לענ"ד ראוי לכבד הקוראים ולכתוב בלי שגיאות.
ולעצם הענין דלתו של חבר מועצת החכמים הגאון רבי דוד יוסף שליט"א פתוחה, והוא שומע מקשיב ומטפל, מנסיון. בהצלחה.

אינני מחפש שגיאות, אבל לענ"ד ראוי לכבד הקוראים ולכתוב בלי שגיאות.
ולעצם הענין דלתו של חבר מועצת החכמים הגאון רבי דוד יוסף שליט"א פתוחה, והוא שומע מקשיב ומטפל, מנסיון. בהצלחה.
הרב @מורשת מרן מן ההגינות שאם @פשוט טוען שהרב דוד יוסף דלתו פתוחה לשמוע את הבעיות. ונשמע כאילו הוא בתוך המערכת, אז מן ההגינות שאת ההודעה שכתבתי שהרב דוד יוסף עזב את הרשת בגלל שהרגיש 'בובה' ושלא מקשיבים לו המנכ"ל. ושהרב דוד יוסף שמע וראה עשרות פניות ואיך הרשת לא עוזרת ולא מקבלת מרות, מן ההגינות להשאיר את ההודעה שלי. שחלילה אנשים לא יחשבו שהרב דוד יוסף בתוך הרשת והמצב כזה רע. אז לא. רבי דוד יוסף צדיק שפרש ברגע שהגיעו מים עד נפש

הרב @מורשת מרן מן ההגינות שאם @פשוט טוען שהרב דוד יוסף דלתו פתוחה לשמוע את הבעיות. ונשמע כאילו הוא בתוך המערכת, אז מן ההגינות שאת ההודעה שכתבתי שהרב דוד יוסף עזב את הרשת בגלל שהרגיש 'בובה' ושלא מקשיבים לו המנכ"ל. ושהרב דוד יוסף שמע וראה עשרות פניות ואיך הרשת לא עוזרת ולא מקבלת מרות, מן ההגינות להשאיר את ההודעה שלי. שחלילה אנשים לא יחשבו שהרב דוד יוסף בתוך הרשת והמצב כזה רע. אז לא. רבי דוד יוסף צדיק שפרש ברגע שהגיעו מים עד נפש
מה אעשה ומה שכתבת זה דיון על אנשים מסויימים. וזה נוגד את הכללים של הפורום. מקווה שאתה מבין אותי.
עצם הדיון הזה הוא על הגבול, כ"ש שמדברים על אנשים מסויימים.

מה אעשה ומה שכתבת זה דיון על אנשים מסויימים. וזה נוגד את הכללים של הפורום. מקווה שאתה מבין אותי.
עצם הדיון הזה הוא על הגבול, כ"ש שמדברים על אנשים מסויימים.
אוקיי. בסך הכל רציתי להוציא את הרב דוד יוסף טוב. אבל אם אתה רוצה אתה יכול למחוק את כל הדיון מלמעלה איפה שהתחלתי לדבר על עזיבה של קהלים

@פשוט טוען שהרב דוד יוסף דלתו פתוחה לשמוע את הבעיות. ונשמע כאילו הוא בתוך המערכת,
אני לא בתוך שום "מערכת" ולא קשור לשום "מערכת", מה שראיתי בעבר זהו סיפור עגום של התנהלות ש"ס הארצית מול רבני מקום מסוים, ואעפ"כ רבני המקום בבחירות הארציות שנסו מתניהם ופעלו בכל כוחם להצלחת התנועה.
ובנוגע לבעיה המקומית כשהכניסו את הגר"ד יוסף שליט"א לענין הוא בחן היטב את הדברים, וכשראה שרבני המקום צודקים פעל בחכמה ובכח ודאג להזיז את מי שהיה צריך להזיז, והכל על מקומו בא בשלום.

מה שאתה מספר איני מכיר ואיני יודע כך שאינני יכול להתייחס.
וצריך לזכור ולהזכיר שעל אף כל מה שאיננו מרוצים מהתנהלות פלוני ואלמוני, אם איננו מרוצים, מ"מ אנו מצייתים לחכמי הדור מאורי האומה שליט"א ועושים ופועלים ככל אשר יצוונו.

אני לא בתוך שום "מערכת" ולא קשור לשום "מערכת", מה שראיתי בעבר זהו סיפור עגום של התנהלות ש"ס הארצית מול רבני מקום מסוים, ואעפ"כ רבני המקום בבחירות הארציות שנסו מתניהם ופעלו בכל כוחם להצלחת התנועה.
ובנוגע לבעיה המקומית כשהכניסו את הגר"ד יוסף שליט"א לענין הוא בחן היטב את הדברים, וכשראה שרבני המקום צודקים פעל בחכמה ובכח ודאג להזיז את מי שהיה צריך להזיז, והכל על מקומו בא בשלום.

מה שאתה מספר איני מכיר ואיני יודע כך שאינני יכול להתייחס.
וצריך לזכור ולהזכיר שעל אף כל מה שאיננו מרוצים מהתנהלות פלוני ואלמוני, אם איננו מרוצים, מ"מ אנו מצייתים לחכמי הדור מאורי האומה שליט"א ועושים ופועלים ככל אשר יצוונו.
לא אמרתי שאתה במערכת. אמרתי שנשמע מדבריך שהרב דוד יוסף נמצא במערכת. אבל שהציבור ידע שזה אינו.
נכבד את הרב @מורשת מרן ונפסיק את הדיון.

חזור
חלק עליון