אני בן אדם פרטי. ללא אג'נדה פוליטית. אני חושב שהמדינה נמצאת בנקודת משבר ושאחדות העם היא המפתח לתקומה של כולנו פה בשנים הבאות. שמח לשאול שאלות וגם לקבל תשובות.
קודם כל יישר כח על הכנות והפתיחות (אני חושב שאתה לא בדיוק מוכן לקבל תשובות אבל מאמין לך שאתה חושב שכן)...
אני בעל תשובה ובעבר הייתי מדבר בדיוק כמוך ואף ביותר תקיפות, אני לא מסכים עם הרבה ממה שכתבו פה בפרט עם ניסוחים קצת קשים, אבל אני חושב שלא כל אחד חייב לדעת את כל התשובות לשאלותיך.
הסיבה הרעיונית שבגללה אנחנו לא מתגייסים היא משום שכך כתוב במקורותינו שצריך שחלק מהעם יילחמו בקרב וחלק מהעם (חצי או לכל הפחות שליש) ילמדו תורה (יש בידי מעל 10 מקורות להנ"ל אבל איני יודע עד כמה כבודו מונח בזה, אם תרצה תבקש ואפרט, בכל מקרה לענ"ד לא כדאי להיכנס סתם בשטחיות למלחמת שליפת פסוקים של עזרה וסיוע במלחמה וכדו' והחיוב לשרת בצבא מבלי לדעת את המקורות באמת, זו סתם רדידות לדעתי, אני למדתי את הנושא לעומק וכך הם פני הדברים). לפני הדיון אם אנחנו צודקים או לא, עצם כך שזו אמונתנו וכך עלינו לנהוג עפ"י חוקי הדת שלנו- די בזה כדי שלא יגייסו אותנו בכפיה במדינה דמוקרטית ונאורה. אין זה מוסרי בעליל לכוף על אדם דברים המנוגדים לאמונתו בדינה נאורה ופלורליסטית כשלנו. דע לך, שבמסגרת ההסדר שהיה נוהג עד היום המדינה הכירה בכך ולכן אין פטור לחרדים מגיוס ואף חרדי אינו משתמט, כל אחד מאיתנו בהגיעו לגיל גיוס חתם מדי שנה בלשכת הגיוס על כך שלומד לפחות 40 שעות בשבוע, לא מתפרנס, לא יוצא מחו"ל מעבר לזמן מסויים, ועוד. כל הנ"ל נמצא במעקב מדוקדק וקפדני של המדינה כולל ביקורות פתע בישיבות הקדושות. על כן כמה מגוחכת היא הטענה על ההשתמטות. החרדים מתגייסים לשמירה על עם ישראל בגיל 18 ומשתחררים רק בגיל 26. זהו לא משחק מילים או דמגוגיה אלא מציאות ממש שכך הם פני הדברים. הטענה כי אנו לא מסתכנים ומתים בקרב מגוחכת אף הרבה יותר כי גם ב8200 לא מתים וגם בסייבר לא מתים וגם טבחים לא מתים ונערי רפול ואפילו טייסים לא מתו לאחרונה (טפו טפו ב"ה)- מה לעשות שחשיבות החיל אינה נמדדת רק ברמת הסיכון אלא גם ובעיקר במשמעות הביטחונית שמספק למדינת ישראל. אין חיל שתורם ומגן על המדינה שלנו יותר מחיל לימוד התורה הקדושה.
עכשיו לגבי מה שכתבתי עד עכשיו אתה יכול פשוט לזלזל ולומר שזה שטויות ואינך מאמין בזה וכאמור כבר עניתי לעיל על טיעונים אלו, אבל ראה נא יהודי יקר, האם מצאת עוד עם בגלובוס שקיים מעל 3,300 שנה וב2,000 שנים האחרונות היה נודד ומפוזר ברחבי תבל? האם נראה לך הגיוני המציאות של הישרדות עם ישראל בגולה במשך אלפיים שנה בדרך הטבע? היש לזה אח ורע בעולם? קרא נא מדבריהם של גדולי ההוגים והפילוסופים של אומת העולם בדבר נצחיות עם ישראל, איך השתוממו והתפלאו גדולי הסופרים וההוגים, ממארק טווין ועד בלז פסקל מלב טולסטוי ועד ז'אן פול סארטר, כולם עמדו פעורי פה מול נצחיות עם ישראל נגד כל הגזירות והשמד שביצעו כלפינו במשך ההיסטוריה, כל העמים החזקים נכחדו ונעלמו ורק אנחנו נשארנו האין זה מעורר תמיהה בקרבך? דע לך שדברים אלו כתובים לנו במפורש בתורה הקדושה (לא חז"ל וכדו' אלא בתורה עצמה), הכל כתוב- שנהיה הכי מעט ונירדף וישנאו אותנו וישרפו אותנו וישחטו אותנו ונהיה מפוזרים אבל תמיד נשרוד ובסוף נחזור לארץ ישראל והיא תחזור לפרוח ולהוציא פירות וכו'. אני חושב שכל אדם רציונאלי עם ראש על כתפיו יבין שיש פה משהו מוזר והנהגה אחרת לא בדרכי הטבע המקובלות אלא משהו נשגב וגדול הרבה יותר מאיתנו... לא צריך שום אמונה ושום כלום נטו מחקר אמיתי של הישרדות ישראל לעומת שאר האומות. טיעון שנשמע לא פעם הוא שהפוגרומים והגזירות נעשו כשלא היה לנו צבא והנה התורה לא שמרה. אז כאמור, ראשית התורה שמרה והנה אנחנו פה והתורה בעצמה הבטיחה את הצרות וכו' כך שאין פה שום שאלה, אבל יתירה מכך, צריך להיות בור מוחלט כדי להגיד שכשהיה צבא אז נשמרנו- מה היה בזמן חורבן בית ראשון? ובזמן חורבן בית שני מס' פעמים? גם לבר כוכבא היה צבא וכולנו יודעים איך זה נגמר... ההוכחה בדיוק להיפך מכל העמים שלהם כן היה צבא ונכחדו כליל חוץ מאיתנו שעם תורה לבד שרדנו עד עתה (אם הייתי מביא כל מה שאני כותב שהתורה אומרת בפס' עצמם ייתכן והיית בוכה מההתרגשות לראות הכל בעיניים אבל אני מאוד מאוד ממהר לצערי, אם תרצה אשלח מאוחר יותר)...
לגבי הטיעון שאנו לא מתגייסים כדי שלא נתקלקל ואתה טוען שנמצא מסגרות וכו'- אני באמת מייחל לכך וחושב שזו דעת תורה אמיתית שמי שאינו לומד צריך לשרת כמובן רק במסגרת טהורה וקדושה ונקיה לחלוטין באישור והכוונה של גדולי ישראל וכך באמת ניסו לעשות מס' פעמים אבל ההצלחה מוגבלת בלשון המעטה... וככל שחולף הזמן והמדינה באה בגזירות ובמהלכים חד צדדיים גם האמון הבסיסי שהיה הולך ופוחת עד כדי ההודעות שאנו רואים היום... המדינה מפסידה במו ידיה וחבל על כך... בכל אופן, חשוב שתבין שרוב הציבור החרדי לא רואה את הדברים כמוני. הגדרת החרדיות היא התבדלות והתנתקות מוחלטת מהעולם החילוני, ההשכלה, התרבות והכל. חרדים אשכנזיים שורשיים (ולא בעלי תשובה או ספרדים כמוני) לא יעלו על דעתם שום שירות כלל ועיקר... ההשקפה החרדית בנויה על הסתגרות והינזרות מוחלטת מכל מה ששייך לציבור החילוני, לכן הניסיון לבוא בתוכן יבש ולומר למה שלא יהיו מסגרות וכו' לחרדים רגילים (ואני לא מדבר על גדולי ישראל שהם שוקלים ומכריעים בכל סוגיא כפי ראות עיניהם אלא מה שנקרא על ה"רחוב החרדי") זה פשוט מצחיק כי מבחינתם זה לא מתחיל כלל ועיקר. וכל מה שקשור לעולם החילוני צריך לברוח כמו מאש. זה כמו לשאול אותך למה שלא תישלח את הבן לפוניבז' או למיר אם נבטיח לך שהוא יישאר אותו דבר וכו', מה הקשר הרי זה לא מתחיל כך בדיוק אותו הדבר לגבינו