• לחכמי ורבני הפורום הע"י,

    בימים האחרונים יצאנו לפסק זמן קצר, כדי לעשות בדק בית וחשבון נפש כיצד הפורום יוכל להגיע לנקיות גדולה יותר בעניין כבוד חכמים, בעקבות תקלה שקרתה, חרף הצעדים וההגבלות שננקטו בעבר.

    כעת בסיעתא דשמיא, לאחר היוועצות עם דעת תורה, הגענו למתווה שבע"ה יהיה לתועלת לכולנו, להיות בפורום נקי יותר, בו יוכלו הרבנים הגאונים שליט"א מכלל המגזרים לדון בדברי תורה, כדרכה של תורה, ללא חשש של היכשלות חלילה בכבוד חכמים.

    הנהלים הוחמרו, וננקטו גם פעולות טכניות לשם כך. ואנו שמחים לבשר על פתיחת הפורום בחזרה במתכונתו החדשה. תיתכן אולי אי נוחות קטנה, אבל הרווח הוא של כולנו: פורום נקי וזך! כאן המקום לבקש מהציבור לשים יותר לב על כפתור הדיווח שבכל הודעה, ולדווח על תוכן שלדעתם אינו מתאים, ובפרט בתוכן ישן (שאולי חרף ההגבלות הישנות נשאר בטעות).

    אנו תקווה שבע"ה נזכה להיות מחכמי ארץ ישראל שנוחים זה לזה בהלכה, ולהגדיל תורה ולהאדירה בדרך התורה אשר דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום.

    ונסיים בתודה לכל הפונים בתקופה הזו, ושלחו את חיזוקיהם. תודה על האיכפתיות והשותפות, בע"ה יחד נמשיך להגדיל את בית המדרש הדיגיטלי הנוכחי, אשר מביא ברכה לרבבות אלפי ישראל.

    חזקו ואמצו!

מה פירוש המילה "רילוג'י"? שעון?

מה כוונתך שעות "אמיתיות" לפי דבריך? לחלק את היום ל12 חלקים ללא התחשבות בשקיעה וזריחה? א"כ איך לחשבן? ממתי יהיה בוקר ואיך תדע?
 
מה כוונתך שעות "אמיתיות" לפי דבריך? לחלק את היום ל12 חלקים ללא התחשבות בשקיעה וזריחה? א"כ איך לחשבן? ממתי יהיה בוקר ואיך תדע?
כוונתו בקטע הנ''ל הוא להסביר איפה השעות הזמניות נמצאות על השעון שלנו. והוא כנראה קורא לזה שעות אמיתיות כי כך העולם מדבר.
 
רילוג' זהו 'שעון' בספרדית. וכן באיטלקית 'אורילוג'ו'. וזוהי כונת המזבח אדמה.
ביאור דבריו הוא בהקדים כמה הקדמות נצרכות [נא לקרוא מתון מתון];
השעון שהוא מדבר עליו זהו השעון הערבי שהיה מצוי בזמנם ולא השעון הארופאי שלנו.
השעון הערבי בנוי בצורה כזו שהוא מתחיל משקיעת החמה עד שקיעת החמה, וכל יום מאפסים את השעון מחדש, משום שהשמש זזה קדימה או אחורה.
לפי זה - שתים עשרה שעות שוות לאחר שקיעת החמה - מתחיל השעון מחדש כמו השעון שלנו שלאחר 12 שעות מתחיל שוב את הספירה של 1,2 וכו'.
בדברי המזבח אדמה הנ"ל מפורש שסבר שמונים את שעות היום ההלכתיות מעמוד השחר עד שקיעת החמה! שזה סוף שעה שתים עשרה בשעון הערבי.
המזבח אדמה כתב שבאותה שנה שהוא מדבר עליה עמוד השחר היה 'בפחות מעשרה'. כונתו שבשעון הערבי הנ"ל נותר יותר משעתיים עד לתחלת היום שלהם.
ההסבר הוא ששנה זו היתה שנה מעוברת שהיום הוא יותר ארוך מכל שנה רגילה. ואקח דוגמא משנה הבאה שהיא שנה מעוברת. בי"ד ניסן תשפ"ב השקיעה תהיה ב19.10. 12 שעות לאחר מכן זה 7.10. עמוד השחר של 72 דקות קודם הנץ יוצא ב 4.56, שזה אכן לפני שעה 10 בשעון שלהם. [לשם השואה - השנה שהיא אינה מעוברת - השקיעה בערב פסח בשעה 19.00, אולם עלות השחר הוא ב5.22, כך שיש פחות משעתים ביניהם, משום שהימים הם הימים השוים, וע"כ הוא דיבר על שנה מעוברת, וכנ"ל].
שעה זמנית לפי דעתו מונים מעלות השחר שזה 4.56 עד השקיעה שזה 19.10. אם מחלקים את השעות הנ"ל לשתים עשרה יוצא של4 שעות צריך להוסיף עוד 47 דקות לערך.
אם נוסיף מ4.56 4 שעות ועוד 47 דקות זה יוצר 9.43 לערך.
בשעון הערבי הנ"ל שעה 12 של הבוקר זה ב7.10. וממילא שעתים וחצי וקצת יותר זה ממש 9.43.
וזהו שכתב המזבח אדמה כשהרילוגי הוא בשעתים וחצי ומעט קט זהו סוף ארבע שעות שאמרו חז"ל.
ודוק היטב, והדברים אמיתיים וברורים.
 
מה שצריך לדעת זה את המושג 'השעון הערבי' ועל איזה בסיס הוא פועל. את זה אפשר לראות בספר הזמנים בהלכה פרק י'.
כל השאר זה חשבון של הדברים הכתובים במזבח אדמה.
 
חזור
חלק עליון