ראה כאן:מישהו יכול להסביר את הצדדים ההלכתיים בעד ונגד?
אני באופן אישי מכיר כמה מהתושבים, שציינו בסיפוק רב את תחילתו של תהליך הפינוי בינוי. אחד מהם שדירתו ממש חרבה מתהלך מאושר בזמן האחרון כחתן ביום חופתו ממש, הרי סוף כל סוף הוא יקבל דירה גדולה, חדשה ויפה.חוצפה שאין כדוגמתה של אחד הכתבים, שבמקום לבכות על כך שלא שומעים לגדולי ישראל, הוא מציין זאת כ"מהלך היסטורי", ו"התושבים מציינים בסיפוק רב את המהלך", כשהוא יודע היטב על העצרת הענקית שהיתה לפני כמה חודשים בראשות רבותינו שליט"א.
הצג קובץ מצורף 30459
בסדר חמודי,נ.ב. גילוי נאות, אני משער שבשבת שקדמה לגילוי הקשת מיליוני יהודים חללו שבת רח"ל, ובאותו יום שנראתה הקשת מליוני יהודים אכלו אוכל לא כשר וללא ברכה רח"ל. שאלתי ת"ח האם הקשת קשורה לחטאים אלו,
איזה בניין, כבר הסברתי לך שהכל תלוי בזווית. כמו שהקשת נראה על אותו בניין היא נראה על הרבה אחרים.בסדר חמודי,
אבל הבדיחה לא מסתדרת כיון שלא חיללו שבת בבניין הזה ולא אכלו שם אוכל לא כשר היות והבניין עמד בשיממון בשנה וחצי האחרונה [וכן יעמוד המקום בשיממונו עוד רבות בשנים-היות וקללת החכם עליו],
מה שכן עשו שם זה פינוי בינוי.....
גם אניאני מאוד מקווה שהוא ימשיך לשמוח
עם כל הכבוד ואחר אלף המחילות לא חושב שמי שעשה כדעת רבותיו וחתם / שכנע לחתום - יקרה לא משהו. כל עוד רבו סובר אחרת מרב שאוסר והוא מעוניין בזה מה הבעייה שיתחום/יחתים?
כדאי להכיר שהעולם לא מורכב ממך ומרבותיך לבד ויש כתבים שיש להם רבנים אחרים שהתירו והם בס"ה מציינים עובדה.חוצפה שאין כדוגמתה של אחד הכתבים, שבמקום לבכות על כך שלא שומעים לגדולי ישראל, הוא מציין זאת כ"מהלך היסטורי", ו"התושבים מציינים בסיפוק רב את המהלך", כשהוא יודע היטב על העצרת הענקית שהיתה לפני כמה חודשים בראשות רבותינו שליט"א.
הצג קובץ מצורף 30459
כידוע שבאירועים כאלו ודומיהם, רבים רבים מהקהל המצולם אין קשר בינו לשכונה.
אין לי כ"כ דרך לסייע רק להציג שיש פה שני צדדים ולא כמו שאתה מנסה להלך אימים על הציבור.כן כולם הגיעו מאוסטרליה לערב אחד.....
ובכלל לא הייתי ממליץ לך להתנדב להיות מאותן דמיתקרי "המסייעים לפינוי בינוי"
הצג קובץ מצורף 30472
מי הוא זה ואיזהו שיבוא להתיר אחר פסקם הברור של עיני העדה:עם כל הכבוד ואחר אלף המחילות לא חושב שמי שעשה כדעת רבותיו וחתם / שכנע לחתום - יקרה לא משהו. כל עוד רבו סובר אחרת מרב שאוסר והוא מעוניין בזה מה הבעייה שיתחום/יחתים?
מרנן אחרים שכפי שנאמר פה כבר חולקים על מרנן שהבאתמי הוא זה ואיזהו שיבוא להתיר אחר פסקם הברור של עיני העדה:
מרן חכם שלום הכהן
מרן חכם משה צדקה
מרן רבינו יצחק יוסף
מרן הרב יצחק כהן
ראש הישיבה הגאון רבי יהודה כהן
הגאון הרב ברוך שרגא
הגאון הרב שלמה משה עמאר
הגאון הרב דוב קוק
הגאון רבי ציון בוארון
הגאון הרב בניהו שמואלי
הגון הרב יעקב שכנזי
הגאון הרב אהרון ירחי
הגאון הרב יעקב עדס
ועוד ועוד...
אני לא מכניס ראשי לכלום רק מציג עובדותבאשר להגאון הרב אלבז שמעתי באוזניי מהגאון רבי יצחק כהן שאמר שדיבר עימו והכחיש בכל תוקף שמורה היתרא בעניין.
ועתה ידידי, למה לך להכניס ראשך במקום אש להבת שלהבת ובמיוחד שקפידת החכם המרא דאתרא אינה משחק ילדים.
זו בהחלט אפשרות, או אפשרות שניה שיבררו התושבים מה דעת רבותיהם ואלו שמורים להם היתר יארגנו מסיבה רבתי עוד עכשיו וימשיכו להיות שמחים כל הימים. אמן.ואם הינך דואג לאותו יהודי שמתהלך שמח לאור הריסת אותו מבנה באומרו עתה נרוויח מעט ממון- שיסור לבית המרא דאתרא במהירות יראה איך לתקן העוול אשר עשה וימשיך להיות שמח כל הימים.אמן.
בהחלט.אפשרות שניה שיבררו התושבים יארגנו מסיבה רבתי עוד עכשיו וימשיכו להיות שמחים כל הימים. אמן.
מי שהולך אחר רבותיו אין לו לפחד כלל וכלל!!אני מאוד מקווה שהוא ימשיך לשמוח
הצג קובץ מצורף 30470
מה לעשות שהגדולים הנ"ל חולקים על כבודך?מעדיף אני חרדי מודרני בבניין.
היכן?רי הגאונים ר' ראובן אלבז שליט"א
את כל הטינופת שלך תקיא במקומות אחרים.מעדיף אני חרדי מודרני בבניין.
מחרדי עם קרחת ופאות, אישה עם שאל, וכל הילדים פרחחים ומטנפים את הרחובות והשכונות..