• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

מזעזע! הפלא הגדול בשכונת שמואל הנביא בירושלים

חוצפה שאין כדוגמתה של אחד הכתבים, שבמקום לבכות על כך שלא שומעים לגדולי ישראל, הוא מציין זאת כ"מהלך היסטורי", ו"התושבים מציינים בסיפוק רב את המהלך", כשהוא יודע היטב על העצרת הענקית שהיתה לפני כמה חודשים בראשות רבותינו שליט"א.

1738109595513.png

חוצפה שאין כדוגמתה של אחד הכתבים, שבמקום לבכות על כך שלא שומעים לגדולי ישראל, הוא מציין זאת כ"מהלך היסטורי", ו"התושבים מציינים בסיפוק רב את המהלך", כשהוא יודע היטב על העצרת הענקית שהיתה לפני כמה חודשים בראשות רבותינו שליט"א.
1738136103835.png

מישהו יכול להסביר את הצדדים ההלכתיים בעד ונגד?
ראה כאן:

א

הצג קובץ מצורף 30459
אני באופן אישי מכיר כמה מהתושבים, שציינו בסיפוק רב את תחילתו של תהליך הפינוי בינוי. אחד מהם שדירתו ממש חרבה מתהלך מאושר בזמן האחרון כחתן ביום חופתו ממש, הרי סוף כל סוף הוא יקבל דירה גדולה, חדשה ויפה.
בקשר לקשת - הרי הגאונים ר' ראובן אלבז שליט"א ור' דוד כהן שליט"א גילו דעתם בענין שאין כל איסור בדבר, ומותר לחתום שם על פינוי בינוי, ומי ששמע להם ועשה כעצתם האם ראוי שיראה את הקשת בענן כסימן שמיימי כלפי מעשיו???

נ.ב. גילוי נאות, אני משער שבשבת שקדמה לגילוי הקשת מיליוני יהודים חללו שבת רח"ל, ובאותו יום שנראתה הקשת מליוני יהודים אכלו אוכל לא כשר וללא ברכה רח"ל. שאלתי ת"ח האם הקשת קשורה לחטאים אלו, והוא אמר שקרוב לודאי שכן. אך הוא לא נתן לי רשות לפרסם את שמו.

אני באופן אישי מכיר כמה מהתושבים, שציינו בסיפוק רב את תחילתו של תהליך הפינוי בינוי. אחד מהם שדירתו ממש חרבה מתהלך מאושר בזמן האחרון כחתן ביום חופתו ממש, הרי סוף כל סוף הוא יקבל דירה גדולה, חדשה ויפה.
אני מאוד מקווה שהוא ימשיך לשמוח
1738158247776.png

נ.ב. גילוי נאות, אני משער שבשבת שקדמה לגילוי הקשת מיליוני יהודים חללו שבת רח"ל, ובאותו יום שנראתה הקשת מליוני יהודים אכלו אוכל לא כשר וללא ברכה רח"ל. שאלתי ת"ח האם הקשת קשורה לחטאים אלו,
בסדר חמודי,
אבל הבדיחה לא מסתדרת כיון שלא חיללו שבת בבניין הזה ולא אכלו שם אוכל לא כשר היות והבניין עמד בשיממון בשנה וחצי האחרונה [וכן יעמוד המקום בשיממונו עוד רבות בשנים-היות וקללת החכם עליו],
מה שכן עשו שם זה פינוי בינוי.....

בסדר חמודי,
אבל הבדיחה לא מסתדרת כיון שלא חיללו שבת בבניין הזה ולא אכלו שם אוכל לא כשר היות והבניין עמד בשיממון בשנה וחצי האחרונה [וכן יעמוד המקום בשיממונו עוד רבות בשנים-היות וקללת החכם עליו],
מה שכן עשו שם זה פינוי בינוי.....
איזה בניין, כבר הסברתי לך שהכל תלוי בזווית. כמו שהקשת נראה על אותו בניין היא נראה על הרבה אחרים.

אגב, מותר לך לדבר ולכתוב בכבוד לחכמי הפורום ולא בלשון כזו מזלזלת ומתנשאת ולא נכונה.

גם אני
עם כל הכבוד ואחר אלף המחילות לא חושב שמי שעשה כדעת רבותיו וחתם / שכנע לחתום - יקרה לא משהו. כל עוד רבו סובר אחרת מרב שאוסר והוא מעוניין בזה מה הבעייה שיתחום/יחתים?

הצג קובץ מצורף 30459
כדאי להכיר שהעולם לא מורכב ממך ומרבותיך לבד ויש כתבים שיש להם רבנים אחרים שהתירו והם בס"ה מציינים עובדה.

כידוע שבאירועים כאלו ודומיהם, רבים רבים מהקהל המצולם אין קשר בינו לשכונה.
כן כולם הגיעו מאוסטרליה לערב אחד.....

ובכלל לא הייתי ממליץ לך להתנדב להיות מאותן דמיתקרי "המסייעים לפינוי בינוי"

1738164083352.png

כן כולם הגיעו מאוסטרליה לערב אחד.....

ובכלל לא הייתי ממליץ לך להתנדב להיות מאותן דמיתקרי "המסייעים לפינוי בינוי"

הצג קובץ מצורף 30472
אין לי כ"כ דרך לסייע רק להציג שיש פה שני צדדים ולא כמו שאתה מנסה להלך אימים על הציבור.
ולא אמרתי מאוסטרליה אבל אתה יודע טוב מאוד מאוד למה אני מתכוון.

עם כל הכבוד ואחר אלף המחילות לא חושב שמי שעשה כדעת רבותיו וחתם / שכנע לחתום - יקרה לא משהו. כל עוד רבו סובר אחרת מרב שאוסר והוא מעוניין בזה מה הבעייה שיתחום/יחתים?
מי הוא זה ואיזהו שיבוא להתיר אחר פסקם הברור של עיני העדה:
מרן חכם שלום הכהן
מרן חכם משה צדקה
מרן רבינו יצחק יוסף
מרן הרב יצחק כהן
ראש הישיבה הגאון רבי יהודה כהן
הגאון הרב ברוך שרגא
הגאון הרב שלמה משה עמאר
הגאון הרב דוב קוק
הגאון רבי ציון בוארון
הגאון הרב בניהו שמואלי
הגון הרב יעקב שכנזי
הגאון הרב אהרון ירחי
הגאון הרב יעקב עדס
ועוד ועוד...
וגם רבני האשכנזים כולם כאחד יחד מתנגדים במקומתם בחצרותם ובטירותיהם לעניין הפינוי בינוי

באשר להגאון הרב אלבז שמעתי באוזניי מהגאון רבי יצחק כהן שאמר שדיבר עימו והכחיש בכל תוקף שמורה היתרא בעניין.

ועתה ידידי, למה לך להכניס ראשך במקום אש להבת שלהבת ובמיוחד שקפידת החכם המרא דאתרא אינה משחק ילדים.
ואם הינך דואג לאותו יהודי שמתהלך שמח לאור הריסת אותו מבנה באומרו עתה נרוויח מעט ממון- שיסור לבית המרא דאתרא במהירות יראה איך לתקן העוול אשר עשה וימשיך להיות שמח כל הימים.אמן.

נערך לאחרונה:
מי הוא זה ואיזהו שיבוא להתיר אחר פסקם הברור של עיני העדה:
מרן חכם שלום הכהן
מרן חכם משה צדקה
מרן רבינו יצחק יוסף
מרן הרב יצחק כהן
ראש הישיבה הגאון רבי יהודה כהן
הגאון הרב ברוך שרגא
הגאון הרב שלמה משה עמאר
הגאון הרב דוב קוק
הגאון רבי ציון בוארון
הגאון הרב בניהו שמואלי
הגון הרב יעקב שכנזי
הגאון הרב אהרון ירחי
הגאון הרב יעקב עדס
ועוד ועוד...
מרנן אחרים שכפי שנאמר פה כבר חולקים על מרנן שהבאת
באשר להגאון הרב אלבז שמעתי באוזניי מהגאון רבי יצחק כהן שאמר שדיבר עימו והכחיש בכל תוקף שמורה היתרא בעניין.

ועתה ידידי, למה לך להכניס ראשך במקום אש להבת שלהבת ובמיוחד שקפידת החכם המרא דאתרא אינה משחק ילדים.
אני לא מכניס ראשי לכלום רק מציג עובדות
ואם הינך דואג לאותו יהודי שמתהלך שמח לאור הריסת אותו מבנה באומרו עתה נרוויח מעט ממון- שיסור לבית המרא דאתרא במהירות יראה איך לתקן העוול אשר עשה וימשיך להיות שמח כל הימים.אמן.
זו בהחלט אפשרות, או אפשרות שניה שיבררו התושבים מה דעת רבותיהם ואלו שמורים להם היתר יארגנו מסיבה רבתי עוד עכשיו וימשיכו להיות שמחים כל הימים. אמן.

הצג קובץ מצורף 30470
מי שהולך אחר רבותיו אין לו לפחד כלל וכלל!!
כשיש מחלוקת בעניין מסוים ל"ש שיכפו כמו צד אחד ע"י קללות וגידופין..
דאל"כ כך יעשו בכל מחלוקת כגון מי שיצביע ג' יחולו עליו כל הקללות רח"ל
או מי שלא ישלח את בניו למוסד פלוני יגזרו עליו קללות ונידויים..

יש צדדים לכאן ולכאן..

אפשר לחשוב שאוכלוסיית שמואל הנביא בנויה כולה מהעידית שבעידית.
אחוזי הנשירה ברחוב זה הם מהגדולים ביותר ביחס לאזורים חרדיים..

מעדיף אני חרדי מודרני בבניין.
מחרדי עם קרחת ופאות, אישה עם שאל, וכל הילדים פרחחים ומטנפים את הרחובות והשכונות..

מעדיף אני חרדי מודרני בבניין.
מה לעשות שהגדולים הנ"ל חולקים על כבודך?
והמרא דאתרא כנראה מכיר את השכונה קצת יותר ממך והוא חושב שזה חורבן רוחני.
וחכם משה צדקה גר בשכונה וחושב שזה יפגע בקדושת השכונה.
או שכבודו תנא ופליג?

חזור
חלק עליון