• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

מזעזע! הפלא הגדול בשכונת שמואל הנביא בירושלים

אבל גדולים אחרים אחזו שזה צעד חיובי לשכונה..
ולדידי יותר מסתבר כמותם..
כבר השיבו כאן שרבני השכונה עדיפי, שהם מכירים את צרכי בני המקום.
וגם שרבנים רבים מהסוברים כאן בעד במקומותם ובטירותם אף הם מתנגדים, מה שמראה שמה שרואים מכאן לא רואים משם.

עם כל הכבוד לכולם תראו דוגמא משכונה בבית שמש הנקראת הקריה החרדית והיה מי שרק חשב לעשות שם פינוי בינוי ומיד רב השכונה [בעיקר של הליטאים אך כמובן גדול בתורה ומקובל על כלל המגזרים] הגאון רבי נתן קופשיץ התנגד וכולם כחיילים נלחמים בשבילו למרות שיש בשכונה כאלה שהם מקהילות חסידיות וכו' שאינם כפופים אליו ואין מי שיעז להמרות את פיו כלל!!!!!! [למרות שלדעתכם סו"ס יש דעות שונות ומדוע להטיל אימה וכו', והתשובה לכך היא כי אחרי הכל הוא רב השכונה [ובעיקר לפני הכל גדול בתורה],
מי שחושב שהפינוי בינוי יביא רווחה לתושבים טועה ובגדול ויש בזה אריכות גדולה אך כל מי שקצת שכל בקודקודו יודע שהבניינים החדשים והמודרנים מבוססים על כל מיני טכנולוגיות שצריך עובד תחזוקה קבוע רק לסדר את כל התקלות שקורות שם יום יום,
[ודבר קטן וחשוב לא לשכוח כשיהיה הפסקת חשמל גם מים לא יהיה כי הכל מבוסס על משאבות חשמליות וזה רק ההתחלה]

עם כל הכבוד לכולם תראו דוגמא משכונה בבית שמש הנקראת הקריה החרדית והיה מי שרק חשב לעשות שם פינוי בינוי ומיד רב השכונה [בעיקר של הליטאים אך כמובן גדול בתורה ומקובל על כלל המגזרים] הגאון רבי נתן קופשיץ התנגד וכולם כחיילים נלחמים בשבילו למרות שיש בשכונה כאלה שהם מקהילות חסידיות וכו' שאינם כפופים אליו ואין מי שיעז להמרות את פיו כלל!!!!!! [למרות שלדעתכם סו"ס יש דעות שונות ומדוע להטיל אימה וכו', והתשובה לכך היא כי אחרי הכל הוא רב השכונה [ובעיקר לפני הכל גדול בתורה],
מי שחושב שהפינוי בינוי יביא רווחה לתושבים טועה ובגדול ויש בזה אריכות גדולה אך כל מי שקצת שכל בקודקודו יודע שהבניינים החדשים והמודרנים מבוססים על כל מיני טכנולוגיות שצריך עובד תחזוקה קבוע רק לסדר את כל התקלות שקורות שם יום יום,
[ודבר קטן וחשוב לא לשכוח כשיהיה הפסקת חשמל גם מים לא יהיה כי הכל מבוסס על משאבות חשמליות וזה רק ההתחלה]
בטח בטח.. אתה באמת חושב שאתה גאון גדול ששם לב לבעיות שיש ב"בניינים החדשים" העולם בנה נהנה נונה ויבנה בהם. ברור שיש בעיות כמו בכל דבר, אבל אם ממשיכים לבנות כנראה שזה הרבה הרבה יותר טוב מפעם.
לא חייב להמציא המצאות בשביל לסדר את העולם איך שבא לנו

אם לא היו לפחות 66% חותמים, זה לא היה יוצא לדרך !
צע"ג.
מה צע"ג.?
רוב האנשים מעדיפים לחיות בדירת פאר על פני דירת טחב שכמעט מטה ליפול.
רוב האנשים מעדיפים שמחיר דירתם יוכפל לפחות.

זאת מבלי לדון האם מעשה זה הוא נכון מבחינה רוחנית.

זו שאלתי בלבד,
אני מודע להטבה הגשמית שיש בזה,
אם הת"ח שבשכונה כ"כ התנגדו, מי אלו אותם לפחות 66% שכן חתמו,
ועל זה
צע"ג !!
האנשים שחתמו, חלקם שמעו רבנים אחרים שסבורים שאין בעיה לחתום [אני דברתי עם אחד החותמים, והוא אמר לי שהרב אלבז אישית הורה לו שהוא יכול לחתום! וכן יש מכתב מהגאון ר' דוד כהן בענין].
וישנם רבים מהתושבים דאינהו גופייהו רבנן [אני מכיר אחד מהחותמים שהוא ר"מ בישיבה גדולה ספרדית מהחשובות בארץ], ואינם רואים את עצמם כפופים לגאון רבי יצחק כהן שליט"א.

חזור
חלק עליון