• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

מחאה על כבודו של מרן פוסק הדור שליט"א

מבין שורותיך ניכר שמעולם לא פתחת ר' חיים וגרי"ז.
שם היית מבין מהם תירוצים נכונים ומתוקים.
אבל התירוצים שלך ושלהם בבחינת שערי תירוצים לא ננעלו.
וזה לא להכפיש אותך, אתה שם בדוי, נטו על דבריך המשונים.
אחח... יישר כח עצום!!
איזה מתיקות!!
כעת תורצו הקושיות...
בהצלחה בהמשך לימוד רב חיים והגרי"ז...

לא נראה לי שאנחנו התלמידים צריכים להכנס למריבה הזאת.
זכורני את הכעס של תלמידי הגר"מ אליהו כאשר יצא חזון עובדיה טו בשבט, שם כינה אותו הגרע"י "אברך אחד". וכעת המריבה מתפתחת לכיוונים אחרים...
יכול להיות שיש לי דעה אישית מי צודק בדיוק ההלכתי, ודעה אישית כיצד יש להתבטא בויכוח. אבל בסוף הרבנים הנ"ל לא כפופים לי ולא חושבים שהם צריכים להתייעץ איתי... ובצדק... אז למה לי להכנס לאש?

דייי
כדאי להפסיק לטחון מים, היה כאן זלזול בכבוד מרן הרש"ל שליט"א אנחנו צריכים למחות, גם הרב שאמר מילת זלזול מבין שזה זלזול, ומחובתנו למחות כדרכה של תורה. והרב הנ"ל כתב כי חוזר בו אפילו שהדברים כבר נאמרו וזלזול בכבוד התורה היה כאן. וזה אנחנו צריכים לעורר שלא יהיה עוד פעם, ואותה דרך לא תהיה עוד. ולא לתרץ את היצר הרע בכל מיני תירוצים מוזרים.
וזהו חבל על הזמן, בפרט שכבר לא מדברים על גופו של ענין.

רבותי, עשרה חיילים נהרגו רק אתמול, בשבוע האחרון 30 הרוגים הי"ד. היום שמונה נפצעו קשה. 135 חטופים. יתומים אלמנות הורים שכולים משפחות הרוסות בגוף ונפש, וזה יש מה להתעסק.
וזאת חנוכה יום גדול לתפלה ולבקש רחמים לגאולה שלמה ברחמים.
די עם כל המירבות וההתרסות. תנו לגדולי ישראל לנהוג כחכמתם.

צודקים!
אני סיימתי עם הדיון כאן!
ושיהיה הכל להצלחת החיילים ועם ישראל!

והאמת והשלום אהבו!
(ובדיוק עכשיו לראות תמונה של מרן ראש הישיבה הגר"מ מאזוז, לומד בביתו הערב מול תמונתו של מרן גאון עוזנו רבנו עובדיה יוסף זצוק"ל. אחח...)

result (18).png

צודקים!
אני סיימתי עם הדיון כאן!

והאמת והשלום אהבו!
(ובדיוק עכשיו לראות תמונה של מרן ראש הישיבה הגר"מ מאזוז, לומד בביתו הערב מול תמונתו של מרן גאון עוזנו רבנו עובדיה יוסף זצוק"ל. אחח...)

הצג קובץ מצורף 15169
זהו ירחון אוצרות התורה - ירחון חידושים והשקפה פנימי היוצא בישיבותיו של מרן הגר""מ

דייי
כדאי להפסיק לטחון מים, היה כאן זלזול בכבוד מרן הרש"ל שליט"א אנחנו צריכים למחות, גם הרב שאמר מילת זלזול מבין שזה זלזול, ומחובתנו למחות כדרכה של תורה. והרב הנ"ל כתב כי חוזר בו אפילו שהדברים כבר נאמרו וזלזול בכבוד התורה היה כאן. וזה אנחנו צריכים לעורר שלא יהיה עוד פעם, ואותה דרך לא תהיה עוד. ולא לתרץ את היצר הרע בכל מיני תירוצים מוזרים.
וזהו חבל על הזמן, בפרט שכבר לא מדברים על גופו של ענין.
רבותי, עשרה חיילים נהרגו רק אתמול, בשבוע האחרון 30 הרוגים הי"ד. היום שמונה נפצעו קשה. 135 חטופים. יתומים אלמנות הורים שכולים משפחות הרוסות בגוף ונפש, וזה יש מה להתעסק.
וזאת חנוכה יום גדול לתפלה ולבקש רחמים לגאולה שלמה ברחמים.
די עם כל המירבות וההתרסות. תנו לגדולי ישראל לנהוג כחכמתם.

לא ראוי לומר,
אבל אני הקטן מצטרף להנ"ל.
תפסיקו מרן הרב שליט"א אומר קטנות המוחין.

לא נראה לי שאנחנו התלמידים צריכים להכנס למריבה הזאת.
זכורני את הכעס של תלמידי הגר"מ אליהו כאשר יצא חזון עובדיה טו בשבט, שם כינה אותו הגרע"י "אברך אחד". וכעת המריבה מתפתחת לכיוונים אחרים...
יכול להיות שיש לי דעה אישית מי צודק בדיוק ההלכתי, ודעה אישית כיצד יש להתבטא בויכוח. אבל בסוף הרבנים הנ"ל לא כפופים לי ולא חושבים שהם צריכים להתייעץ איתי... ובצדק... אז למה לי להכנס לאש?
לא כתב "אברך אחד", כתב לשון לפחות קצת יותר חריפה. וד"ל.

אשריך ואשריו.
אבל כלפי מרן שליט"א הוא צריך לדעת את מקומו ולא לכתוב עליו עפ"ל.
לא פשוט? לא ברור? שמא גם אתה מאנשיהם שלא מבינים כלום ממה שרוצים מהם ופותחים עיני עגל?
עוד מעט תגיד שרואים בילקו''י לומדות כמו בר' חיים
רב לך..
ואין לי ענין להמשיך להתווכח.
אני לא מתלמידי שניהם כלל.
גם את זה צריך להסביר? אז נסביר...
אין הכוונה לדבריך הנ"ל, וגם אין צורך בזה.
אלא שכאשר אדם לומד בצעירותו את סגנון הלימוד הישיבתי, הוא קונה שכל ישר, ולא מגיע לכתיבת דברים זרים ומוזרים.
אחח... יישר כח עצום!!
איזה מתיקות!!
כעת תורצו הקושיות...
בהצלחה בהמשך לימוד רב חיים והגרי"ז...
פשוט מדהים לעמוד מהצד, ולראות מההודעה עצמה מאיזה חוג כל אחד מגיע...
מי למד ר' חיים גרי"ז ר' שמעון שקאפ, ומי "זכה" שלא להחשף לשיטת הלומדעס' האשכנזי...

צודקים!
אני סיימתי עם הדיון כאן!

והאמת והשלום אהבו!

הצג קובץ מצורף 15169
הנאמ"ן מדליק בתוך הבית? או שזאת חנוכיה נוספת?

חזור
חלק עליון