• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

מחאה! קול מלחמה במחנה!

shimon

Member

הנני מוחה מחאה גדולה על הפגיעה ביהדות, בתורה ובכבודה, ברבנים ובלומדיה על החוצפה הנוראית שהיום בבוקר ברדיו חרדי ראיין איזה כתב את הרב אוחיון הרב המקדים בשבוע האחרון בשיעורו של מרן פוסק הדור שליט"א,
הכתב אמר להרב - שאולי הדברים החריפים שאמר נגד עוקרי הדת בשיעורו קשים מדי והאם השיעור שזה שיעור תורני זה המקום להגיד את הדברים האלה עפ"ל

מי היה מאמין שנשמע כאלו דברים!!

להיכן הגעתם?

אבקש את קול הציבור חברי הפורום

(תגידו מראיינים מותר לומר והזדים מהרה תעקר ולמלשינים אל תהי תקווה בביהמ"ד? באמצע שמו"ע? בחזרת הש"ץ? האם מותר ללמוד גמרות נגד עוברי ועוקרי תורה נגד עוברים על דברי חכמים? האם מותר לומר בשיעור המקדים - גדול המחטיאו יותר מן ההורגו? האם מותר לומר על הרפורמים - שמנסים להשפיע על עם ישראל שמבוללים את עם ישראל שהם יותר גרועים מאלה שהורגים את עם ישראל? אתם נותנים רשות - מראיינים? התקשורת החילונית תלטף אתכם? תסכים להרב להגיד את הדברים?)

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
וואו סיפורים מרתיתים, כמה גדול מרן הראשל"צ שליט"א שזכינו לו בדור הזה!!
אוסיף עוד ב' סיפורים:
א. פעם מרן הראש"ל שליט"א מסר שיעור בליל שב"ק בשכונת רמת אשכול בי-ם ודיבר על נפח ושקל, והביא את הכה"ח שכותב לשער בנמשקל ושאין לשנות. וקם אחד ואמר "אין כזה כה"ח". הרב המשיך בשיעורו, אולם אותו אדם חלה מיד, ולא השלים את שנתו.
ב. לפני כעשור בבחירות לממשלה, שקמו כמה (כמו כמעט כל מערכת בחירות) וחקו על מרן זיע"א והקימו במה לעצמם, ומרן הראש"ל שליט"א שהיה עדיין ראש ישיבת חזו"ע, נתבקש ע"י חבר הכנסת אוריאל בוסו שהיה אז סגן ר"ע פ"ת להגיע לחזק את תנועת ש"ס ולדבר בכמה כוללים בעיר, מרן הראש"ל שליט"א סגר את הספר מיד והגיע לפ"ת, ודיבר בכמה כוללים, אולם בא' הכוללים שנכנסו אליו, מרן שליט"א נכנס כולם קמו בפניו וסגרו את הספרים, אולם ראש הכולל אמר "הלאה שטייגען...". וכל האברכים מפחד משכורתם פתחו את הספרים בחזרה, ומרן שליט"א נאלץ לשוב על עקביו, אולם מיד לאחמ"כ חלתה אשתו של הראש כולל במחלה רח"ל, ואחר שנבחר מרן שליט"א באחת הפעמים שהגיע לפ"ת (לכנס של רבני תימן), התלוויתי אליו, וניגש הראש כולל הנ"ל לבקש סליחה, בהיות ואשתו כבר על ערש דווי, ומרן שליט"א בענוותנותו מחל לו. אולם הקב"ה כנראה לא מחל על כבוד התורה ואחר זמן מועט שמעתי מא' ממארגני הכנס הנ"ל שנפטרה לבית עולמה.
אני מכיר עוד כמה וכמה מקרים של אנשים שנפגעו מכך שזלזלו או פגעו בכוד מרן שליט"א. ויש גם סיפור שכעת איני זוכר בדוק את פרטיו, אבל זה היה בא' מכנסי דורשי ה' באולמי אפריון, ומרן שליט"א הגיע מישיבת חזו"ע במונית, והיה איזה משהו עם הנהג מונית, ומרן שליט"א נאלץ לרדת במרחק מה מהאולם, ובאמצע הכינוס נכנס הנהג וביקש מהרב ברוכים מארגן כנסי דורשי ה' להעביר פתק בקשת מחילה ממרן שליט"א, כי מהרגע שמרן שליט"א ירד מהרכב הרכב נכבה והוא לא מצליח להתניע אותו.

אבל הסיפורי מופתים האמתיים הם על ההתמדה של מרן שליט"א, פעם הגעתי עם איזה יהודי למרן שליט"א לפני שנים רבות (כשעוד היה ראש ישיבה) בשעה 11 בלילה בערך, דפקנו בדלת והרבנית תליט"א פתחה ואמרה שהרב עלה "לנוח" לפני זמן קצר. כמה מאיתנו כשהולכים לישון בשעה כזו זה "לנוח" ולא שינת לילה?! גם התה תקופה שמרן שליט"א ראה שבלילה מפריעין לו הרבה אז היה הולך לשיון בקביעות בשעות הלילה המוקדמות, וקם בשעות הלילה הקטנות שאז כבר כולם ישנים...

השבת האחרונה, פרשת וילך תשע"ט, צעדנו יחד עם מרן הראש"ל שליט"א מביתו בשכונת סנהדריה - לעבר בית הכנסת "קהל ציון" - בית היתומים הספרדי, למסור את דרשת שבת תשובה כמסורת הראשונים לציון במשך עשרות שנים.
הדרך הייתה קשה ומפרכת בעליות של ירושלים - הליכה שארכה במשך 60 דקות.
מרן הראש"ל סיפר שהציעו לו להיות במלון קרוב, אך הוא סירב, מכיון שבמלון אין ספרים, ומה יעשה כל ליל שבת. וכלשונו (בערך): "מה יש לאדם לעשות בליל שבת אם לא ללמוד".
והוסיף בזה הלשון: "בשביל זה אני הולך עכשיו שעה".
יום רביעי כ תמוז תשפ"א.
אחרי תפלת שחרית.
אברך מישיבת שובי נפשי (הגיע עם ר' יוסף זכאי, ואינני יודע את שמו), הביא למרן הראש"ל שליט"א ספר "סמיכה לחיים" ישן, כי שמע בלוויין שמרן שליט"א אמר שאין לו אותו. הרב שמח בזה מאוד, ואמר, אתה הבאת לי ספר, אני גם יביא לך ספר, ספר כנגד ספר, לך למרפסת ותבחר לך ספר מחלקי ילקו"י, והוסיף אח"כ, בעצם מגיע לך 2 ספרים, כי זה ספר חשוב מאוד.
לאחר שהאברך הנ"ל הלך למרפסת, אמר לי מרן הראש"ל שליט"א, איפה נשים את הספר הזה? וחיפשנו מקום בספרייה, ולא היה.
אמר לי, אולי תוציא את ספר פלוני (ספר ישן, ואיני זוכר את שמו), ותכניס את זה. אבל מיד חזר בו, ואמר: "אם נוציא את הספר ונכניס אחר, זה פגיעה בספר שנמצא בספרייה, לכן אל תוציא", ואז הוצרכנו לשים את ספר סמיכה לחיים שוכב, מעל הספרים...
ברצוני לשתף סיפור שהיו עימי על מרן הראש"ל הגר"י יוסף שליט"א.
כשהייתי בחדר לימודו בביתו של מרן שליט"א, מיד אחרי התפילה כדבר שבשיגרה, מיד אחר התפילה יש כמה דק' של קבלת קהל, וזה לפני שמרן אוכל ארוחה, אלא רק מגישים לו שתיה, ומרן מקבל את הקהל, והנה שמתי לב שמיד תיכף שיצאנו מחדרו, במהירות הוא ישר המשיך לכתוב את ספריו, בלא לאבד רגע, וזהו גודל מעלת ניצול הזמן שלא לאבד אף רגע אפי' בין גברא לגברא שמגיעים להתברך ולהתייעץ.

כשיצא לאור המהדורה החדשה של ילקו"י שביעית (בשמיטה הקודמת) מרן שליט"א שלח איתי ספר לאיזה אברך מרח' צפניה בי-ם, עם הקדשה חמה מאוד, ובתודה על ההגהות ששלח. ההכרת הטוב של מרן הראש"ל שליט"א (לפעמים גם לאנשים שאחרי הטובה גם חרשו רעות נגדו, וידע מכך, ובכ"ז לא נמנע מלהמשיך להכיר טובה. ואכמ"ל) זה אחת המידות המיוחדות והמופלאות שלו.

כשיצא לאור המהדורה החדשה של ילקו"ח שביעית (בשמיטה הקודמת) מרן שליט"א שלח איתי ספר לאיזה אברך מרח' צפניה בי-ם, עם הקדשה חמה מאוד, ובתודה על ההגהות ששלח. ההכרת הטוב של מרן הראש"ל שליט"א (לפעמים גם לאנשים שאחרי הטובה גם חרשו רעות נגדו, וידע מכך, ובכ"ז לא נמנע מלהמשיך להכיר טובה. ואכמ"ל) זה אחת המידות המיוחדות והמופלאות שלו.
מצד המידות המופלאות, אי אפשר לתאר את המידות הטובות שיש למרן הראש"ל, אני זוכר שהיה בישיבה בחור שלא היה רשום בישיבה ולא היה משלם כלום, והחליט להתנחל בישיבה, מרן הראש"ל לא ידע מזה, שסיפרו לו על כך, אמר לא נורא, העיקר שהוא יושב לומד, ומוסיף לאוירה של הישיבה, אע"פ שלחצו על מרן שיסביר לו שלישיבה צריך להירשם ולשלם כל חודש, הרגיע אותם ואמר: "לבייש בחור זה סכנה גדולה, כי אח"כ יצא לתרבות רעה... חלילה"...
ויש עוד הרבה סיפורים שבעז"ה בהמשך נספר.

כמה פעמים הגעתי לישיבה לשאול את מרן שליט"א שאלות, והיה שואל אותי האם אכלתי צהריים וכד', וכמה פעמים הכין לי מנה מהחדר רבנים, ובא והגיש לי...
בשמחת תורה השנה, צעדתי מביתי (בגבעת שאול) רגלית עם בני (בן ה8), לשכונת סנהדריה המורחבת לביתו של הגרב"צ מוצפי להקפות בצהרי החג, ולהקפות שניות, שנגמרו בשעה מאוחרת. לאחמ"כ עליתי לביתו של מרן שליט"א, שמיד שאל את בני האם אכל כבר ארוחת ערב, וכשנענה בשלילה, הגיש לבני את הארוחת ערב שהוכנה עבורו, ואמר לו אל תדאג לי כבר יכינו ארוחת ערב אחרת...

הרי היחיד שכותב עליו מרן זיע"א, "מופת הדור" זה רק על אחד "החזון איש"...
לא מדוייק:
- מופת הדור - כן רגיל מרן לכתוב על החזו"א.
ועל הגרצ"פ פראנק. [ועוד כתב עליו "וגם הלום מצאתי בפסק דין אחד של גדול דורינו אביר הרועים הגאון הגדול מהר"ר צבי פסח פראנק שליט"א". (שו"ת יביע אומר ח"ג אה"ע ס"ס יט). "ואחר שנמלכנו במפיבושת הגאב"ד פעיה"ק ירושת"ו מהר"ר צבי פסח פראנק וכו'". (יבי"א חי"א אה"ע סי' פג סוף אות ח)].
וכ"כ בכמה דוכתי על הגר"מ פיינשטיין - (יבי"א ח"ז או"ח סי' לא אות ה. ויו"ד סי' ד אות ב. ובח"ט או"ח סי' קה אות ג. וסי' קח אות ט. ואה"ע סי' ד. ובטה"ב ח"א עמ' כה. ועמ' לב. ועמ' שי. ועמ' תט. וח"ב עמ' קכז. ובחזו"ע ברכות עמ' קצז. ובהליכו"ע ח"ו עמ' רב. וח"ז בהקדמה עמ' ג).
ועל הגאון מטשיבין [הגרד"ב וידנלפלד] - (יבי"א ח"ד אה"ע סי' ח אות ד, והליכו"ע ח"ב עמ' רט).
ועל הגאון רבי ישועה בסיס [גאב"ד תוניסיה מח"ס אבני צדק, ועי' אודותיו עוד בס' רבנו עמ' פא] - (חזו"ע שבת ד סוף עמ' שפט, והליכו"ע ח"ו עמ' רנ. וביבי"א ח"י יו"ד ר"ס מ בהע'. ובחזו"ע תעניות עמ' קעח, הגדירו "הגאון המפורסם", ובמאור ישראל ח"ג עמ' קנח קראו הגאון המופלא).
ועל הגאון ר' חיים עוזר גרודזינסקי (יבי"א ח"ב או"ח סי' כו אות ה, והליכו"ע ח"ב עמ' יד [ועי' בס' רבינו עמ' עח מה שאמר מרן כשכתב זאת]).
ועל הגאון רבי שלמה אלעזר אלפנדרי הסבא קדישא (חזו"ע סוכות עמ' רמד).
ועל הגאון רבי עזרא עטיה (יבי"א ח"ב יו"ד ריש סי' כז).
ועל הגאון רבי רחמים חי חויתא הכהן זצ"ל, כתב כן בהקדמה שכתב לספרו שו"ת "שמחת כהן" (והפליג שם בתאריו. ע"ש).

ואגב אזכיר כאן כי בספר רבנו הביא, שמרן כעס מאד על אחד מגדולי המחברים (הידועים) שכינה את חלק מחכמי הספרדים בכינוי "הצפרדעים", ואמר שאילו היה יכול היה... (ע"ש). ולכאו' גם כאן אפשר לו שאותו גדול התבטא כך בכעס ובריתחא, אבל רואים שאין הדברים כן, ומי שמדבר כך בזלזול ע"ש מה שאמר מרן ע"ז. ע"ש.

יש בקובץ משנ"י מאמר על הקשר ביניהם.
יישר כח. נעיין שם בל"נ. אגב, עדיין לא הגיע אלי.
בקשר להרב וואזנר, לקשר שלו עם מרן זיע"א.
עי' בסרטון הזה... ודו"ק.
כמה חמוד ומתוק היה מרן ע"ה (סליחה על הביטוי.....) כל סרטון מעלה בי געגועים עזים אליו - הייתי מתפלל עמו מידי שנה ביום הכיפורים. להנהגתו - שאין מי שיבוא אחר המלך, מילה זה מילה. לפסקיו - הבהירים והנהירים. לרב עובדיה - פשוטו כמשמעו כל מהותו ועצמותו.
וסליחה ומחילה מכולם - - -
אין לנו חליפתו אין לנו תמורתו - לא היה ולא יהיה מנהיג כמותו!!!

עי' בליקוטי מוהר"ן מה שמפרש על "ת"ח דרתא אורייתא קא מרתחא ליה", ע"פ הסוד, שבדיוק להיפך, שחכם שמדבר כל דבריו מתוך כעס ומתוך רתיחה, עד שיוצא משליטה, זה סימן שתורתו פגומה חלילה...
כוונתי היתה לרש"י שם -
גמרא תענית ד. "אמר רבא: האי צורבא מרבנן דרתח אורייתא הוא דקא מרתחא ליה, שנאמר הלוא כה דברי כאש נאם ה'"
רש"י: "שיש לו רוחב לב מתוך תורתו, ומשים ללבו יותר משאר בני אדם, וקא משמע לן דחייבין לדונו לכף זכות".

כל סרטון מעלה בי געגועים עזים אליו - הייתי מתפלל עמו מידי שנה ביום הכיפורים. להנהגתו - שאין מי שיבוא אחר המלך, מילה זה מילה. לפסקיו - הבהירים והנהירים. לרב עובדיה - פשוטו כמשמעו כל מהותו ועצמותו.
גם אני זוכר את הכנסים שמרן השתתף בהם, איזו התרגשות גדולה היתה כשמרן נכנס לאולם וברכנו עליו אשר חלק, ואח''כ זכינו להתבשם מתורותו. אהבת ישראל הגדולה שהיתה לו היא זו שקרבתנו לתורה. חבל על דאבדין ולא משתכחין, יתומים היינו ואין אב.

ויש גם סיפור שכעת איני זוכר בדוק את פרטיו, אבל זה היה בא' מכנסי דורשי ה' באולמי אפריון, ומרן שליט"א הגיע מישיבת חזו"ע במונית, והיה איזה משהו עם הנהג מונית, ומרן שליט"א נאלץ לרדת במרחק מה מהאולם, ובאמצע הכינוס נכנס הנהג וביקש מהרב ברוכים מארגן כנסי דורשי ה' להעביר פתק בקשת מחילה ממרן שליט"א, כי מהרגע שמרן שליט"א ירד מהרכב הרכב נכבה והוא לא מצליח להתניע אותו.
אני חושב שהסיפור הזה כתוב אצלי באיזה מקום, אחפש ואעלה לכאן בלי נדר

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
חזור
חלק עליון