• שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

מי זוכר באיזה שיעור מרן שליט"א אמר שמרן מלכא זצ"ל אמר להם שעדיף טבעת נישואין מזהב. דחוףף

כידוע שטבעת נישואין עושים מכסף וכמו שמרן שליט"א מעלה בספרו הבהיר ילקו"י שובע שמחות(חלק א בענין החופה) אך בשיעורו ליפני כמה זמן מרן אמר חידוש בשם מור אביו מרן מלכא זצ"ל שעדיף יותר לקדש בטבעת זהב .
אשמח מי שיודע איזה שיעור זה היה יפנה אותי לשם או שיעלה את הקטע מהשיעור לפה יעזור לי מאווד
בתודה מראש

בספר קצות דרכיו לידידנו הרה"ג ר' גד יזדי שליט"א כתב שכן אמר לו מרן שהיה המנהג בישיבת פורת יוסף [אע"ג שהרמ"א הביא באה"ע סי' ז"ך דע"פ הזוהר יש לקדש בטבעת של כסף].
וז"ל שם (בעמ' רמז אות ע): הורה לי לקדש לקדש בטבעת זהב, ואמר שכן היה המנהג בישיבת פורת יוסף, ולא כדברי המקובלים האומרים לקדש בטבעת של כסף, וכדי לפייס הכלה אולי תקפיד על זה, אתן לה טבעת של כסף בימי השבע ברכות, וכן עשיתי.

חזור
חלק עליון