כן, מועד אב תשפ"ג.אתה מתכוון מועד אחד לפני האחרון?
במועד אב מתי הועלו התשובות (לא ציונים לנבחנים) לשאלות?כן, מועד אב תשפ"ג.
דהיינו מה שפהא. לגבי ההסמכה, מספיק רב או דיין שמוכר ברבנות (רב שכונה, דיין מכהן) שכותב שאתה כשיר למבחן. כמו כן כולל שהוא מוכר (לצורך הענין - כולל שיש לו דף בלנק עם לוגו וחותמת) - מספיק בשביל זה.
זה פרוצדורה חדשה שהחלה מסוף שנה שעברה. אני לא מכיר מישו שלא הצליח לגשת בגלל זה.
ב. לגבי התשובות של המבחנים של המועד שעבר: במבחנים של המועד האחרון בשבוע שעבר, אמרו לכלל הנבחנים כי בימים הקרובים צריכים להגיע התוצאות. היום אמר לי הרב רפאל מזרחי - מנהל מחלקת הסמכה ובחינות שתוך שבועיים יגיעו תשובות. ומדיין שבוחן ברבנות שמעתי היום שעד חודש יהיו תשובות אצל כלל הנבחנים. כך או כך, נראה שלא יהיה יותר מתאריכים אלו.
מספיק מבחן אחד גדול, דהיינו או נדה או שבת או איסור והיתר.שלום וברכה האם משהו יודע עד כמה עומדים על נבחן חדש לדיינות להביא תעודת יורה יורה?
אני אישית נבחנתי או"ח ויו"ד בכולל אבל לא הוצאתי תעודה יורה יורה .
נבחנתי ברבנות רק נדה
אני בן 30 ויכול להביא המלצות מרב חשוב אבל לא יורה יורה
כמו כן מה חומר הלימודים המדויק בחו"מ? מה זה פסקי דין וניסוח דין וכו?
תודה לעוזרים
כאמור אתה תקבל אישור.שלום וברכה האם משהו יודע עד כמה עומדים על נבחן חדש לדיינות להביא תעודת יורה יורה?
אני אישית נבחנתי או"ח ויו"ד בכולל אבל לא הוצאתי תעודה יורה יורה .
נבחנתי ברבנות רק נדה
אני בן 30 ויכול להביא המלצות מרב חשוב אבל לא יורה יורה
כמו כן מה חומר הלימודים המדויק בחו"מ? מה זה פסקי דין וניסוח דין וכו?
תודה לעוזרים
הלכת איתו לסוף? קודם שיעבור את המבחנים בכתב.כאמור אתה תקבל אישור.
ניסוח פסקי דין, זה מבחן כולל שעושים אחרי סיום ארבעת המבחנים, ובו נותנים לך שאלה ואתה צריך לכתוב עליה תשובה. בדרך כלל השאלה עם הרבה סעיפים שמקיפה שאלות מכל חו"מ ואה"ע.
מומלץ לראות את ספריו של הרב שלמה בארי, באר שלמה, להבין את סגנון המבחן, ויש גם כרך על ניסוח פסקי דין.
הוא שאל על זה. זה גם אחד המבחנים בכתב.הלכת איתו לסוף? קודם שיעבור את המבחנים בכתב.
אכן כי לא הבנתי מה זה . תודה רבה ל @ע"ה ס"ט על התשובההוא שאל על זה. זה גם אחד המבחנים בכתב.
אתה יכול ללכת על מסלול מקוצר של טוען רבני, אבל אין ספק שתעודת דיין ברבנות, יש לה מעלות חשובות מאוד, ותפתח לך הרבה דלתות.אכן כי לא הבנתי מה זה . תודה רבה ל @ע"ה ס"ט על התשובה
אגב שאלה לכל העוזרים .
1 ) אם המטרה שלי היא להיות בורר ועורך חוזים והסכמים
להיבחן את כל המבחנים במסלול דיינות ייתן לי את הגושפנקא הנדרשת לבוא עם "קבלות" לשוק ?
או שאני בעצם סתם מקשה ע"ע ואפשר מסלול יותר קצר?
בכל מקרה אני מאמין שסמיכה לדיינות תתן יתרון
אבל מאמין שסמיכה בבי"ד רגיל תהיה הרבה יותר קלה?
אשמח לעזרה האם כדאי לצאת לדרך לאתגר הזה
2) במדיה וכן מאיפה כדאי להתחיל ? מהתחלה או מח"ב או שלא משנה כ"כ.
ושוב תודה לכולם לא האמנתי שאקבל כ"כ מהר תשובה וב"ה תשובה טובה
אני לא רוצה טוען רבני כי אני לא רוצה התעסקות עם בעיקר דיני משפחה.אתה יכול ללכת על מסלול מקוצר של טוען רבני, אבל אין ספק שתעודת דיין ברבנות, יש לה מעלות חשובות מאוד, ותפתח לך הרבה דלתות.
נשמע שזה חסר סיכוי לעבור את זה לבד. או שזה יקח 10 שנים מינימוםברבנות המבחן על חו"מ ואה"ע, הוא על 'הכל', טור בית יוסף , שלחן ערוך והנו"כ העיקריים. כולל ביאור הגר"א קצות ונתיבות העיקריים, שלמרות שרשמית הם לא בחומר, עלולים לשאול עליהם.
הרבה פחותאו שזה יקח 10 שנים מינימום
אני לומד לבד. וקשה נורא לא כמו ביו"ד אין ספר שמכוון אותך פה הגמרא הזאת המקור וכאן תעיין בקצות ונתיבות הזה והזה חשוב... נראה לי שבניגוד לנדה ושבת שנבחנתי לבד כאן צריך מסגרת וראש כולל מסודר.תלוי בהרבה דברים, אם אתה עושה זאת לבד, או בחברותא. במסגרת הכולל, עם מבחנים בכולל על זה. צורת החזרות, כמות ההספקים...