בימים האחרונים יצאנו לפסק זמן קצר, כדי לעשות בדק בית וחשבון נפש כיצד הפורום יוכל להגיע לנקיות גדולה יותר בעניין כבוד חכמים, בעקבות תקלה שקרתה, חרף הצעדים וההגבלות שננקטו בעבר. כעת בסיעתא דשמיא, לאחר היוועצות עם דעת תורה, הגענו למתווה שבע"ה יהיה לתועלת לכולנו, להיות בפורום נקי יותר, בו יוכלו הרבנים הגאונים שליט"א מכלל המגזרים לדון בדברי תורה, כדרכה של תורה, ללא חשש של היכשלות חלילה בכבוד חכמים. הנהלים הוחמרו, וננקטו גם פעולות טכניות לשם כך. ואנו שמחים לבשר על פתיחת הפורום בחזרה במתכונתו החדשה. תיתכן אולי אי נוחות קטנה, אבל הרווח הוא של כולנו: פורום נקי וזך! כאן המקום לבקש מהציבור לשים יותר לב על כפתור הדיווח שבכל הודעה, ולדווח על תוכן שלדעתם אינו מתאים, ובפרט בתוכן ישן (שאולי חרף ההגבלות הישנות נשאר בטעות). אנו תקווה שבע"ה נזכה להיות מחכמי ארץ ישראל שנוחים זה לזה בהלכה, ולהגדיל תורה ולהאדירה בדרך התורה אשר דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום. ונסיים בתודה לכל הפונים בתקופה הזו, ושלחו את חיזוקיהם. תודה על האיכפתיות והשותפות, בע"ה יחד נמשיך להגדיל את בית המדרש הדיגיטלי הנוכחי, אשר מביא ברכה לרבבות אלפי ישראל. חזקו ואמצו!
בדרך כלל אם עשו מבחן אחד גדול או שיש המלצה מרב די מוכר ובגיל די בוגר (אין בזה משהו קבוע), נותנים כבר להבחן בדיינות.כדי להיבחן לדיינות צריך
"נבחן חדש בנושא דיינות:
1 .המועמד הוסמך לרבנות (יורה יורה) ע"י רב עיר או דיין או מוסד תורני שהמועצה מכירה בהסמכתם.
אני שואל יש מוסד תורני הרבנות מכירה בו חוץ מהרבנות?
אני שואל האם רב נותן המלצה ע"י מבחן רק על נושא אחד משלוש הנושאים העיקריים של יורה יורה כלומר האם מספיק רק שבת או נידה?בדרך כלל אם עשו מבחן אחד גדול או שיש המלצה מרב די מוכר ובגיל די בוגר (אין בזה משהו קבוע), נותנים כבר להבחן בדיינות.
האם ניתן באיזו שהוא מקום לקבל יורה יורה בלי כל 6 הבחינות הנ"ל?
המבחן צריך להיות של הרבנות.אני שואל האם רב נותן המלצה ע"י מבחן רק על נושא אחד משלוש הנושאים העיקריים של יורה יורה כלומר האם מספיק רק שבת או נידה?
מהרבנות לא.האם ניתן באיזו שהוא מקום לקבל יורה יורה בלי כל 6 הבחינות הנ"ל?
מה רב ממליץ שהוא מכיר את האדם או שהוא יודע שהנבחן יודע את החומר של יורה יורה?המבחן צריך להיות של הרבנות.
אם אין מבחן, ויש המלצה מרב עיר מוכר או דיין חשוב, לרוב ועדת הבחינות מתחשבת בזה ונותנים להבחן. וגם זה, בתנאי של גיל מתקדם, לא אברך בן 22, אלא יותר קרוב ל30 או מעל.
שאלתי לסיכום האם גם בלי להיבחן 6 מבחנים אני זכאי איכשהוא לגשת לדיינות?מהרבנות לא.
בכדי לגשת למבחן דיינות לא צריך 6 מבחנים, צריך מבחן אחד גדול, שבת/נדה/איסור והיתר.שאלתי לסיכום האם גם בלי להיבחן 6 מבחנים אני זכאי איכשהוא לגשת לדיינות?
בכדי לגשת למבחן דיינות לא צריך 6 מבחנים, צריך מבחן אחד גדול, שבת/נדה/איסור והיתר.
זה מה שכתוב באתר, לא כמו שאתה אומרכדי להיבחן לדיינות צריך
"נבחן חדש בנושא דיינות:
1 .המועמד הוסמך לרבנות (יורה יורה) ע"י רב עיר או דיין או מוסד תורני שהמועצה מכירה בהסמכתם.
אני שואל יש מוסד תורני הרבנות מכירה בו חוץ מהרבנות?
אני למדתי אה"ע וכמה מהכולל שלנו נבחנו בשנה האחרונה על אה"ע למרות שאף אחד מהם לא הוסמך לרב עיר וכד'.זה מה שכתוב באתר, לא כמו שאתה אומר
אינני עונה כלל בוודאותעל מה בוחנים בדיינות?
כלומר, איזה נו"כ צריך ללמוד?
ראיתי מה שכתוב כאן, אבל מה זה כולל?
טור, ב"י, ב"ח, פרישה, שו"ע, סמ"ע, ש"ך, פת"ש?
ואולי אני טועהטור, ב"י,ב"ח, פרישה, שו"ע, סמ"ע, ש"ך, פת"ש? קצות החושן ונתיבות המשפט
זה אני עונה בוודאות..בכדי לגשת למבחן דיינות לא צריך 6 מבחנים, צריך מבחן אחד גדול, שבת/נדה/איסור והיתר.
כן מבקשים שיביא מכתב הסמכהמרב עיר או דייןזה לכת' למעשה מספיק מכל רב גם אם הרב המסמיך לא הוסמך ברבנות
אתה מתכוון מועד אחד לפני האחרון?המועד שעבר: