יוסף דהן Well-known member 2 יוני (6) 2024 #1 בהל' שבת כתוב במשנ'ב (סי' רס"ב ס"ק ד') שהמפה תהיה עד הבדלה וקשה לי הרי בש'ע כתוב שיסדר שלחן וכו' בסי' ש ואם כן צריך מפה גם לסעודה רביעית נערך לאחרונה על ידי מנחה: 2 יוני (6) 2024
בהל' שבת כתוב במשנ'ב (סי' רס"ב ס"ק ד') שהמפה תהיה עד הבדלה וקשה לי הרי בש'ע כתוב שיסדר שלחן וכו' בסי' ש ואם כן צריך מפה גם לסעודה רביעית
ב בנימין לוריא Administrator חבר צוות 2 יוני (6) 2024 #3 ציון ש אמר: יסדר שולחנו זה כולל גם פריסת מפה? לחץ כדי להרחיב... כך כתוב שם במפרשים.
מ משה ברגמן Active member 2 יוני (6) 2024 #4 בשבת המפה אמור להיות גם שלא אוכלים. במוצ"ש רק בשעת הסעודה.
ס ספרדי גאה Active member 3 יוני (6) 2024 #5 משה ברגמן אמר: בשבת המפה אמור להיות גם שלא אוכלים. במוצ"ש רק בשעת הסעודה. לחץ כדי להרחיב... פשוט שזאת הכוונה שכל השבת תהיה המפה מבלי להסיר עד הבדלה מפני כבוד שבת. ובסעודת ד' יניח מפה לכבוד הסעודה ולא לכבוד השבת.
משה ברגמן אמר: בשבת המפה אמור להיות גם שלא אוכלים. במוצ"ש רק בשעת הסעודה. לחץ כדי להרחיב... פשוט שזאת הכוונה שכל השבת תהיה המפה מבלי להסיר עד הבדלה מפני כבוד שבת. ובסעודת ד' יניח מפה לכבוד הסעודה ולא לכבוד השבת.
יוסף דהן Well-known member 3 יוני (6) 2024 #6 ספרדי גאה אמר: פשוט שזאת הכוונה שכל השבת תהיה המפה מבלי להסיר עד הבדלה מפני כבוד שבת. ובסעודת ד' יניח מפה לכבוד הסעודה ולא לכבוד השבת. לחץ כדי להרחיב... מפה אחרת? ואם לא אז למה לא פשוט להשאיר עד סעודה ד
ספרדי גאה אמר: פשוט שזאת הכוונה שכל השבת תהיה המפה מבלי להסיר עד הבדלה מפני כבוד שבת. ובסעודת ד' יניח מפה לכבוד הסעודה ולא לכבוד השבת. לחץ כדי להרחיב... מפה אחרת? ואם לא אז למה לא פשוט להשאיר עד סעודה ד
ס ספרדי גאה Active member 3 יוני (6) 2024 #7 לא צריך מפה אחרת העיקר שיהיה מפה ומי שרוצה להשאיר עד סעודה ד' שישאיר אך יכול להסיר לאחר הבדלה, ולכבוד מלוה מלכה יניח מפה. כי אין עניין להשאיר עד סעודה ד'.
לא צריך מפה אחרת העיקר שיהיה מפה ומי שרוצה להשאיר עד סעודה ד' שישאיר אך יכול להסיר לאחר הבדלה, ולכבוד מלוה מלכה יניח מפה. כי אין עניין להשאיר עד סעודה ד'.
צ ציון ש Well-known member 3 יוני (6) 2024 #8 יוסף דהן אמר: בהל' שבת כתוב במשנ'ב (סי' רס"ב ס"ק ד') שהמפה תהיה עד הבדלה וקשה לי הרי בש'ע כתוב שיסדר שלחן וכו' בסי' ש ואם כן צריך מפה גם לסעודה רביעית לחץ כדי להרחיב... אולי אפשר לישב שעושה הסעודה רביעית מיד אחר הבדלה וכדמשמע בפוסקים שכך היה דרכם
יוסף דהן אמר: בהל' שבת כתוב במשנ'ב (סי' רס"ב ס"ק ד') שהמפה תהיה עד הבדלה וקשה לי הרי בש'ע כתוב שיסדר שלחן וכו' בסי' ש ואם כן צריך מפה גם לסעודה רביעית לחץ כדי להרחיב... אולי אפשר לישב שעושה הסעודה רביעית מיד אחר הבדלה וכדמשמע בפוסקים שכך היה דרכם
ב בנימין לוריא Administrator חבר צוות 3 יוני (6) 2024 #9 ציון ש אמר: אולי אפשר לישב שעושה הסעודה רביעית מיד אחר הבדלה וכדמשמע בפוסקים שכך היה דרכם לחץ כדי להרחיב... אבל כתוב במפורש "עד לאחר הבדלה".
ציון ש אמר: אולי אפשר לישב שעושה הסעודה רביעית מיד אחר הבדלה וכדמשמע בפוסקים שכך היה דרכם לחץ כדי להרחיב... אבל כתוב במפורש "עד לאחר הבדלה".