• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

מפקד אוכלוסין

תודה על המידע.
מה נפקא מינה שלהם אגב?
זה תלוי מי עורך את זה.
אם זה מטעם המדינה(הלשכה מרכזית לסטטיסטיקה) זה בעיקר להשיג מידע על האזרח "הממוצע" תוך חלוקה למגזרים השונים.
המידע הכולל מתפרסם באתר שלהם ובדוחות של משרדים אחרים ובכללי יכול לשמש גם את הציבור הרחב, עיתונאים וכו'.
אגב אם אני לא טועה במידה וזו הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה אתה מחויב לענות להם(לפי חוק) ולא זכור לי שיש הבטחה לממון או משהו כזה.

וגם שולחים לבית מכתב ועוד שזה עורך כחצי שעה.
אמרו לי שאם עושים את זה דרך האתר מקבלים 300 ש"ח
אני עשיתי את זה לקח באמת כחצי שעה או מעט יותר.(שאלון מאוד טורדני ולא נוח למילוי)
ואחרי יומיים בערך נותנים קופון של 75 ש"ח(לא 300 ש"ח).

נערך לאחרונה:
ראיתי היום 2 מכתבים מהרבנים הראשיים בעניין זה (שנכתבו כבר לפני כמה חודשים). אשתדל אולי להעלות בהמשך.
לע"ע אעתיק את המכתב של מרן הראש"ל שליט"א:

בס"ד, ט' אייר תשפ"ב
1434-2-25/פ"ב​
לכל מאן דבעי
בדבר מה ששאלו האם מותר להשתתף במפקד האוכלוסין,
העיקר להלכה ולמעשה שיש להתיר הדבר בלי שום חשש, מכמה צדדים, אחר שהמפקד אינו אלא לדיוק המנין, והמפקד הוא לצורך, לשם ענייני כלכלה וכיוצא בזה, וגם המנין נעשה ע"י מחשב, ולא מונין את כל ישראל בעולם, ועוד נימוקים להתיר, וכן כתבנו בילקוט יוסף, שכן הורה מרן אאמו"ר זצוק"ל בשו"ת יביע אומר חלק י'. הגאון שמואל הלוי וואזנר זצ"ל, וכן צידד בשו"ת בית אבי (ח"ד סי' קפ"ג), וכן העלה להתיר בספר עמוד הימני (עמ' קמ"ז), והשומע לנו ישכון בטח.
בברכת התורה,

יצחק יוסף
הראשון לציון
הרב הראשי לישראל

למה אני לא יכול לענות על הסקר באתר שלהם? כתוב שלא עליתי במדגם של מפקד האוכלוסין
בדיוק! לא כולם יכולים. רק מי שעלה במדגם. גם אני ובני משפחתי לא יכולים...
אינני יודע אם כל אחד יכול למלא אני קבלתי מכתב בדואר לגבי הבן שלי, אם כי השאלות הם על כל בני המשפחה.

אני מוכן למלאות במקומך...
מדוע כבודו לא ימלא אחר הוראת מרן הראש"ל?
בלי נדר אני ינסה למצוא את הקישור שתראו איזה שאלות שונות ומשונות הם שואלים שם, שרק לאנשים משועממים קבורים יש זמן ואפשרות לענות עליהם
אני זוכר עשינו מפקד אוכלוסין לפני יותר מ30 שנה, נכנס אדם לבית שואל כמה שאלות והולך, זה לא היה כזה מסובך וחפרני, ואולי על זה דיבר רבינו יצחק

חזור
חלק עליון