• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

מקור מאומת לסיפור נורא עם מרן זיע"א

מהו פורום לתורה ?????

שנית הם שם פיקפקו על מעשה שהיה עם מרן זיעא מאוד מוכר
על דיין בבית דין שכל גדלותו זה היה מהמאור הפנים של מרן ..
שבשבת שיחק כדורעגל ופגע במרן וכו וכו

מהו פורום לתורה ?????

שנית הם שם פיקפקו על מעשה שהיה עם מרן זיעא מאוד מוכר
על דיין בבית דין שכל גדלותו זה היה מהמאור הפנים של מרן ..
שבשבת שיחק כדורעגל ופגע במרן וכו וכו

בנוגע לענין של הדיין וכו', גם הוא עורבא פרח.

מתי נקלוט שאין צורך להמציא סיפורים חדשים שלא שערום אבותיכם, ואף משל לא היו, כשיש סיפורים אמיתיים?? כלום חסידים אנחנו?
האמת תורה דרכה, ונפסיק לחפש 'אישורים' לגדלותו של מרן, מכל מיני סיפורים מצוצים מהאצבע. זה עלבון לאינטיליגנציה.

בנוגע לסיפור על הדיין - הרב מאזוז כבר הכחיש אותו בשיעורו מכל וכל!

אגב - תנסה לברר פרטים לבד, ותעדכן:
"ואני באתי גם למחרת. ואכלתי וישנתי וקיבלתי כסף לסינמה".

נראה לך הגיוני שהרב עובדיה יתן לבחור כסף לקולנוע?

"ועוד יום ועוד יום, עם הזמן התגלה לי שיש עוד 12 ילדים כמוני מהרחוב אצל הרב הזה בבית.
תנסה לשאול האם הרב עובדיה גידל 12 ילדים מאומצים בבית מתי שהוא...

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
כבר כאן חיפשו את המקור והתברר שעורבא פרח
אז זהו שלא !!!
לא הצליחו להגיע לבירור רק מאן דהו אמר שם ששאל להגר"י יוסף שליט"א [השמטתי את המילה מרן על פי דברי הכותב שם]
ואמר לו שטויות יוצא אם כן שלא הגיעו שם להכרעה יותר מובהקת מהשרשור הזה
ולגבי ההתיחסות לרב מאזוז ראיתי גם את זה שם ולא נראה לי וכן לגבי מה שאתה מנסה לפרוך עם הטענות 12 ילדים מאומצים וכו'
מרן לפני 40 שנה היה מסוגל להכל ....
הסיפור שסופר שם ובניגוד לסיפור הזה שפורסם בעלונים וכד' מפורסם בכמה ספרים .....
ויש עוד המון מה להרחיב בנושא

אז זהו שלא !!!
לא הצליחו להגיע לבירור רק מאן דהו אמר שם ששאל להגר"י יוסף שליט"א [השמטתי את המילה מרן על פי דברי הכותב שם]
ואמר לו שטויות יוצא אם כן שלא הגיעו שם להכרעה יותר מובהקת מהשרשור הזה
ולגבי ההתיחסות לרב מאזוז ראיתי גם את זה שם ולא נראה לי וכן לגבי מה שאתה מנסה לפרוך עם הטענות 12 ילדים מאומצים וכו'
מרן לפני 40 שנה היה מסוגל להכל ....
הסיפור שסופר שם ובניגוד לסיפור הזה שפורסם בעלונים וכד' מפורסם בכמה ספרים .....
ויש עוד המון מה להרחיב בנושא

קצת נראה תמוה בעיני שמרן הרב יצחק יוסף מעיד שהסיפור אינו אמיתי, ואם היה משהו אפילו בדומה לזה - מי אמור לדעת באמת - כותבי העלונים [זה המקור...] או מרן הרב יצחק יוסף שליט"א??
אלא מה - לא ברור לך שמרן הרב יצחק יוסף העיד? - תלך לשאול אותו, או תפנה אליו שאלה ע"י המכירים שלו כאן בפורום.

בנוגע ל"מרן לפני 40 שנה היה מסוגל להכל" - זה טיעון שקשה לי להתווכח איתו... מסוגל? אכן כן [אגב, זה לא 'מסוגל', אלא הרבנית 'מסוגלת'. הרב כידוע כפי שהעידה הרבנית - מעולם לא פתח את המקרר ביום חול, כפי שהשיבה כשנשאלה האם הוא סומך על קולתו לפתוח המקרר בשבת...] השאלה היא אם זה נכון. גם הבעש"ט ללא ספק מסוגל לכל המסופר עליו, אבל מכאן ועד להאמין שהכל אכן באמת קרה מילה במילה כפי המסופר עליו - הדרך רחוקה.

וגם כאן - וכי החי מכחיש את החי? אפשר לשאול את הרבנים לבית 'יוסף' האם אין פעם גדלו עמהם ילדים מהרחוב. אני איני מכיר דבר הדומה לזה מהביוגרפיות של מרן [הגם שלא קראתי את כולם לפרטיהם]. אם הנך מכיר כזה דבר [שבודאי אינו 'חשאי' או 'סודי', וכולם אמורים לדעת מזה] אנא יידע אותנו.

כמו כן בסיפור העיתונאית - סיפור כזה לא היה אמור להכות גלים בכל הארץ? האחים הרבנים לבית יוסף לא היו אמורים לשמוע עליו - כמי שהיו בסביבה הכי קרובה לרב במשך עשרות בשנים?? רק כותבי העלונים שמעו עליו, ועלון מעתיק מעלון כמפורסם, ולבסוף ספר מעתיק מעלון וערבך ערבא צריך...

ושוב אני אומר - אין מצוה להאמין לכל סיפור מרגש על מרן, אם אין בו ממש ואינו מתקבל על הדעת, ואף נסתר מכל בני משפחתו.
יש מספיק סיפורים אמיתיים, ואדרבה, כשמאמינים לכאלה סיפורים ועוד יוצרים להם תהודה - אזי כל הספקנים - גם כשמגיעים לסיפורים מתועדים עם עדויות - מביעים ספיקות, ואומרים לך - "כן, כן, כמו שהרב עובדיה נתן לבחור חילוני כסף שיקנה כרטיס לקולנוע..."

כאן מדובר שגרו אצלו 12 בחורים חילוניים...
זאת לא ראיתי, לא ידוע לי וכנראה גם לא לאחרים, אולי הרב @עובדי ה' יוכל לחדש לנו מהיכן שלף דבר זה (אולי מהשרוול?... וכבר יודעים החברים היקרים כוונתי). אך בכל אופן, לגבי אירוח של אנשים אחרים בשלחנו, ואף קרבה רבה, היה מעניק להם. ודי בזה.

קצת נראה תמוה בעיני שמרן הרב יצחק יוסף מעיד שהסיפור אינו אמיתי, ואם היה משהו אפילו בדומה לזה - מי אמור לדעת באמת - כותבי העלונים [זה המקור...] או מרן הרב יצחק יוסף שליט"א??
אלא מה - לא ברור לך שמרן הרב יצחק יוסף העיד? - תלך לשאול אותו, או תפנה אליו שאלה ע"י המכירים שלו כאן בפורום.

בנוגע ל"מרן לפני 40 שנה היה מסוגל להכל" - זה טיעון שקשה לי להתווכח איתו... מסוגל? אכן כן [אגב, זה לא 'מסוגל', אלא הרבנית 'מסוגלת'. הרב כידוע כפי שהעידה הרבנית - מעולם לא פתח את המקרר ביום חול, כפי שהשיבה כשנשאלה האם הוא סומך על קולתו לפתוח המקרר בשבת...] השאלה היא אם זה נכון. גם הבעש"ט ללא ספק מסוגל לכל המסופר עליו, אבל מכאן ועד להאמין שהכל אכן באמת קרה מילה במילה כפי המסופר עליו - הדרך רחוקה.

וגם כאן - וכי החי מכחיש את החי? אפשר לשאול את הרבנים לבית 'יוסף' האם אין פעם גדלו עמהם ילדים מהרחוב. אני איני מכיר דבר הדומה לזה מהביוגרפיות של מרן [הגם שלא קראתי את כולם לפרטיהם]. אם הנך מכיר כזה דבר [שבודאי אינו 'חשאי' או 'סודי', וכולם אמורים לדעת מזה] אנא יידע אותנו.

כמו כן בסיפור העיתונאית - סיפור כזה לא היה אמור להכות גלים בכל הארץ? האחים הרבנים לבית יוסף לא היו אמורים לשמוע עליו - כמי שהיו בסביבה הכי קרובה לרב במשך עשרות בשנים?? רק כותבי העלונים שמעו עליו, ועלון מעתיק מעלון כמפורסם, ולבסוף ספר מעתיק מעלון וערבך ערבא צריך...

ושוב אני אומר - אין מצוה להאמין לכל סיפור מרגש על מרן, אם אין בו ממש ואינו מתקבל על הדעת, ואף נסתר מכל בני משפחתו.
יש מספיק סיפורים אמיתיים, ואדרבה, כשמאמינים לכאלה סיפורים ועוד יוצרים להם תהודה - אזי כל הספקנים - גם כשמגיעים לסיפורים מתועדים עם עדויות - מביעים ספיקות, ואומרים לך - "כן, כן, כמו שהרב עובדיה נתן לבחור חילוני כסף שיקנה כרטיס לקולנוע..."
לא הטלתי דופי בדברי מרן פוסק הדור פשוט כבודו העלה קישור לפורום לתורה [אגב עדין לא קיבלתי תשובה מהו הפורום ההוא]
תחת הכותרת סתרו את הסיפור , ציינתי שאף הם סתרו אותו בדברי מרן פוסק הדור

כאן מדובר שגרו אצלו 12 בחורים חילוניים...
בפורום ההוא
צינו שהר' מאזוז שלל את הסיפור ומה מרן עצמו אמר על הסיפור ..???
כמובן שלא גרו במשמעות גרו אלא שהיה למרן חיבה גלויה אליהם
אבדוק האם היה כמעשה הלז בספרים שיש לי בבית והביאם הנה
[אולי אפשר גם לשאול לאברהם אוחיון כמדומני שאף באחד מספריו מובא הסיפור ההוא]

נערך לאחרונה:
זאת לא ראיתי, לא ידוע לי וכנראה גם לא לאחרים, אולי הרב @עובדי ה' יוכל לחדש לנו מהיכן שלף דבר זה (אולי מהשרוול?... וכבר יודעים החברים היקרים כוונתי). אך בכל אופן, לגבי אירוח של אנשים אחרים בשלחנו, ואף קרבה רבה, היה מעניק להם.
הסיפור מובא בספר מרן להרב יחיאל מיכל שטרן שליטא [משכונת עזרת תורה]
[נראה לי בעמוד רפט]
וכן בספרי אברהם אוחיון
ולא כמו כסא רחמים שראו עצמם להכחיש המעשה
לגבי הסיפור עם העיתונאית בחרתי שלא להגיב כי מי ידבר אחר מרן ...
אבל דיברתי היום עם אחד האברכים המבוגרים אצלי בכולל ...
והשיב לי שהוא זוכר את ההיתנצלות של אותה עיתונאית בעיתון ביקשתי ממנו
שבמידה ויש לו משהו לאמת ואמרתי לו שמרן שליטא מכחיש את עצם קיום המעשה
אמר שיבדוק אם יש לו מהיכן לאמת וישיבני דבר

זאת לא ראיתי, לא ידוע לי וכנראה גם לא לאחרים, אולי הרב @עובדי ה' יוכל לחדש לנו מהיכן שלף דבר זה (אולי מהשרוול?... וכבר יודעים החברים היקרים כוונתי). אך בכל אופן, לגבי אירוח של אנשים אחרים בשלחנו, ואף קרבה רבה, היה מעניק להם. ודי בזה.
ידידי היקר אני לא יודע למה בחרת להטיל דופי בנאמנותי בצורה כזו מזלזלת
[ומיוחד שאתה יודע שמספר לא מבוטל של רבנים בעיר מגוריך פתח תקווה סומכים עלי ]
ועוד לכתוב כביכול שלפתי דברים
אבל לא נורא אבחר להיתעלם על כל פנים עוד אשוב לדיון כאן עם עוד ספרים שמאמתים את הסיפורים הנ"ל
[בחיים לא שמעתי על אשכנזי שעירער על איזה סיפור שהיה עם החפץ חיים או הנציב או הרב אלישיב ]

נערך לאחרונה:
ידידי היקר אני לא יודע למה בחרת להטיל דופי בנאמנותי בצורה כזו מזלזלת
[ומיוחד שאתה יודע שמספר לא מבוטל של רבנים בעיר מגוריך פתח תקווה סומכים עלי ]
ועוד לכתוב כביכול שלפתי דברים
אבל לא נורא אבחר להיתעלם על כל פנים עוד אשוב לדיון כאן עם עוד ספרים שמאמתים את הסיפורים הנ"ל
[בחיים לא שמעתי על אשכנזי שעירער על איזה סיפור שהיה עם החפץ חיים או הנציב או הרב קנייבסקי או הרב אלישיב ]
הסיפור עם הרוגצ'ובר כשהיה אבל והעדיף ללמוד תורה, ולקבל גיהנם.
לזה אתה מאמין?
הרב חיים ועוד הכחישו את הסיפור הזה

אני שמעתי באזני מבנו של מרן הגר"ד יוסף, כי סיפור זה לא היה ולא נברא, וכולו המצאה אחת גדולה.
עוד אמר באתו מעמד כי ישנם אנשים מסויימים (ורמז בדיוק למי התכוין) שעש להם רצון לצייר את מרן בעיני העם כ'בבא' .. וכאן דחה ג"כ את הסיפור שמרן הזיז בידיו את הלבנה (שהייתה מכוסה בעננים ולא ניתן היה לברך עליה), ואמר שהיה שם ולא כך היה המעשה!!

חזור
חלק עליון