מרן בוכה ואתה ישן?! - אבא מה עשו לך? - אריה תתעורר!! - עדיף שניפגש בקליפ' ולא בקלפי!

ממש לא מתאים לך לשכתב את ההיסטוריה.
זה בדיוק היתה טענת המרביצי...
לצייר כאילו בזמן מרן כולם מש היו כפופים אליו זה עוול היסטורי!!!
כוונתי לשנים האחרונות יחסית, ולא לשנות המחלוקת של "ממשלת השמד",
שבשנים הללו מרביצי היו כבר מפורקים לגמרי, ואף אחד לא העז להרים ראש חוץ מתימני אחד שזעק כ"שופר" והתרסק לגמרי...
וגם ח"א שירד לתהום הנשיה, אז בשנים אלו מו"ר ז''ל היה מנהיג ביד רמה כמלך בגדוד.
אני טועה?!

כוונתי לשנים האחרונות יחסית, ולא לשנות המחלוקת של "ממשלת השמד",
שבשנים הללו מרביצי היו כבר מפורקים לגמרי, ואף אחד לא העז להרים ראש חוץ מתימני אחד שזעק כ"שופר" והתרסק לגמרי...
וגם ח"א שירד לתהום הנשיה, אז בשנים אלו מו"ר ז''ל היה מנהיג ביד רמה כמלך בגדוד.
אני טועה?!
אז לפי דבריך כך הוא הדרך, בתחלה יש למנהיג מתנגדים ואח"כ הוא כמלך בגדוד, אז יש סיכוי.....

אני יכתוב לכם משהו טיפה מעצבן כאשר נפטר ר' יהודה דרעי זצ"ל דיברתי עם העויזר של ר' אריה ואמרתי לו את כל הסיפור הלז.
והוא מכיר אותי בתור בן תורה, משכמו ומעלה וכו' וכו'.
ואז הוא התחיל לצעוק אלי: אתה לא מתבייש שהרב'ה שלך היה בבית חולים מי עזר לו?, תגיד תודה וכו'.
ועל זה אני קצת כועס, מה הקשר שהרב'ה שלי היה בבית חולים, וחוץ מזה פה לא נגמרת העזרה...
ודי למבין. ואכמ"ל.
והיה לי עוד מה להוסיף.

ובאגב כל המלחמות שהיו לשס בעשור האחרון מי שנחלץ לעזרת שס והיה הפטיש האחרון זה היה מרן שליט''א והביא לכם כמה דוגמאות בעשור האחרון
א. שא''י פתח את מפלגת יחד ומי שזוכר נוצר בלבול בציבור הספרדי מי ממשיך את ההנהגה(בעיקר ציבור העמך) מי שכיתת את רגליו מצפת ועד נתיבות בשבתות ובחול ואמר את דברו זה מרן שליט''א

ב. שיצאו נגד רדיו ק''ב מה שהיה המסמר האחרון על הארון הקבורה של הרדיו הנ''ל (על אף שאחרי כן השיעור של מרן לא עבר דרך הרדיו הזה אבל אחרי כמה זמן שס החליטו על דעתם לחזור עליו אף על הוראתו הברורה של חכם שלום )כשחכם שלום הגיע לשיעור של מרן במוצ''ש ואמר שאסור לשמוע את הרדיו וביקש את הסכמת מרן שליט''א על זה

ג. בכל הכנסים הגדולים של שס בעיקר אל המעיין בטדי ובארנה בסיום הש''ס מי שתמיד ישב ליד והוזכר לבדו מפיו של חכם שלום המנהיג של שס בעשור האחרון זה היה אך ורק מרן הראש''ל שליט''א עם כל הכבוד להגר''מ מאיה ולגר''א סאלים הם בכלל לא היו בכינוסים הנ''ל פתאום בשנה האחרונה נהפכו למנהיגים בשס

ד. מי שכל ערב בחירות פינה את השיעור השבועי שלו להצלחת התנועה שהרב היה אומר ברמזים ופעמים אף בגלוי לתמוך בשס זה מרן שליט''א אף שהיה אסור לו ולגר''א סאלים היה מותר מצוה וחובה לתמוך (תמך בג')

ה. יש תחת ידי הקלטות של רוב ככל גדולי הדור זצוק''ל והיבדול''ח שליט''א שהם מכריזים בצורה ברורה שמרן שליט''א הוא הוא המנהיג ומורה את הדרך לעם :

חכם שלום שתמיד היה מברך את מרן שליט''א שבורא עולם יתן לו כח להמשיך להנהיג אתנו...........

הגר''י מאמאן זצוק''ל שאמר שעליו הוא הרב היחידי שאני מברך עליו שחלק וכל מיני הוראות בהלכה היה אומר אם מרן הראש''ל שליט''א חותם אני מצטרף עיין ערך קריאת מגילה ברמות וכו' ואף חתם על כתב של רבנים שחתמו שקיבלו עליהם את הנהגתו של מרן שליט''א .....

הראש''ל הרה''ג אליהו בקשי דרון זצוק''ל שהיגיע כמה פעמים להיות רב מקדים אצל הרב בעיקר לפני פסח..........

הגר''ב מרדכי אזרחי זצוק''ל שאמר בכנס של פרס הראש''ל שהוא מקנה בעולם הבא של מרן שליט''א ועוד כל מיני שבחים על מרן שליט''א ולמפורסמות אין צריך ראיה..........

ןהיבדל''ח

הגרב''צ מוצפי שליט''א

הגר''מ צדקה שליט''א

הגר''ר אלבז שליט''א

הגר''ב שמואלי שליט''א

הגר''ש מחפוד שליט''א

ועוד ועוד וככל שהלב חושק הזמן עושק ויש רבים וטובים

ו. מי שספריו לא פסחו על שום בית כנסת בעיקר ספרדי ולומדים אלפים את תורתו ומצפים להדרכתו זה הספר ''ילקוט יוסף'' למרן שליט''א

ז. מי שבכל התקופות הקשות בעשור האחרון קורונה . חרבות ברזל ועוד מי שפסק והוראה בכל דבר זה מרן שליט''א

ח. בכל המלחמות על הדת בעשור האחרון ממשלת לב''ן בשנת תשע''ד ועד ממשלת השמאל של בנט לפני שנתיים מי שאמר את האמירות הקשות ונלחם בחירוף על כל דבר שבקדושה גזרת גיוס כשרות רבנות וכו' זה מרן שליט''א

יותר ממה שכתבתי הציבור ראה ורואה בחיי היום יום ימים יגידו ...........
כל מה שאתה אומר מדוייק
אבל ה"כושי"[ להבדיל אא"ה] עשה את שלו המפלגה עלתה על דרך המלך עכשיו זורקים....
בושה וחרפה!!!!

הרי ודאי שמילה אחד של מרן שליט"א לבעלי הבתים של ש"ס נגד ש"ס. והם סיימו את הדרך.
וכמו"כ ב"ה גם רוב ככל עולם התורה ואברכי הכוללים הולכים לאורו של מרן זיע"א, והם ודאי רואים את העוול הגדול שנעשה - לא למרן שליט"א *, למרן זיע"א.
והזמן יעשה את שלו...

כל מה שאתה אומר מדוייק
אבל ה"כושי"[ להבדיל אא"ה] עשה את שלו המפלגה עלתה על דרך המלך עכשיו זורקים....
בושה וחרפה!!!!
לדעתי זה הסיפור ש"ס התבססה בצורה טובה מאוד. ולמרן שליט"א אין מפלגה אחרת שהוא יכול להגיד לא להצביע לש"ס ואריה הבין את זה ומשתמש בזה לעשות מה שהוא רוצה.
אני חושב שאם רוצים להפסיק את הזלזול הנ"ל צריך להראות לאריה שיש לנו אלטרנטיבה אחרת שאם מרן שליט"א יגיד- ש"ס תקרוס, ותקום מפלגה חדשה.

לדעתי זה הסיפור ש"ס התבססה בצורה טובה מאוד. ולמרן שליט"א אין מפלגה אחרת שהוא יכול להגיד לא להצביע לש"ס ואריה הבין את זה ומשתמש בזה לעשות מה שהוא רוצה.
אני חושב שאם רוצים להפסיק את הזלזול הנ"ל צריך להראות לאריה שיש לנו אלטרנטיבה אחרת שאם מרן שליט"א יגיד- ש"ס תקרוס, ותקום מפלגה חדשה.
פשוט שכך.
מידיעה.

מצטרף בכל לב לדברי @יושב בישיבה.
תגידו, מה קרה לכם, נפלתם על הראש, קצת שכל.
הרי זה ברור שמרן רק חפץ בטובתה של תנועת ש"ס, וכמו"כ ברור שמעולם לא היתה לו מלחמה אישית עם אף אחד ממרביצי, אולי היו לו בעיות עם המהלך וכו', אך לא עם האנשים.
המהלך שצירפו את המרביצים למועצת ודאי יוסיף המון קולות לש"ס, וזה ברור שאם מרן היה חי היום הוא היה מעודד את המהלך והשינוי הזה.
קצת פתיחות מחשבתית, לא תזיק.
לך תעשה סקרים כמה הם מוסיפים, ותחזור לדווח לנו!!!

נערך לאחרונה:
עוד נקודה חשובה שצריכה להיאמר.
אני רואה שחברי הפורום היקרים כותבים יותר מידי על זה שמרן שליט"א נדחק הצידה וכדו'.
הנני להבהיר את הידוע: זה שמנסים לדחוק את מרן שליט"א זה לא פגיעה במרן הרב שיחי'. אלא זו פגיעה במרן אבינו רועינו זיע"א, כי הרי אין ספק שהוא הממשיך האמיתי והנאמן למרן יותר מכל. והוא זה שמרן זיע"א נלחם עליו באחרית ימיו בכלות כוחותיו, שישב על כסאו.
פגיעה גם סציבור עצמו, כמו שהיה עם לבקר בהיכלו
רק האברכים והרשמים שם הפסידו את דברי מרן והדרכתו הנפלאה עם אהבת ישראל והשקפה טהורה!!!

וכמה שנכתוב לא נגמור כי היא רחבה.
בעיקר צריך להזכיר את מה שמרן היה רומז בתחילת דרכו בשיעורים בתקופת הבחירות -
מביא איזו קושיא יפה בש"ס, ואש היה אומר אין כמו הש"ס שלנו, כן אתם יודעים על מה אני מתכון אבל אסור לי לדבר פוליטיקא
על כזה דבר אם היו מגישים בג"ץ היו יכולים לפסול את הרב במקום
והרב לא חשב על הכסא שלו!!! אלא רק על התנועה והרמת קרנם בעיקר של בני התורה הספרדים !

מי שיוכל להעלות כאן הקלטה מדברין של מרו"ן שליט"א לטובת אלו שמשכתבים הסטוריה עקומה.
וכן את ההקלטה של חכם שלום "וכל אחד חושב על הכסא שלו"

בעיקר צריך להזכיר את מה שמרן היה רומז בתחילת דרכו בשיעורים בתקופת הבחירות -
מביא איזו קושיא יפה בש"ס, ואש היה אומר אין כמו הש"ס שלנו, כן אתם יודעים על מה אני מתכון אבל אסור לי לדבר פוליטיקא
על כזה דבר אם היו מגישים בג"ץ היו יכולים לפסול את הרב במקום
והרב לא חשב על הכסא שלו!!! אלא רק על התנועה והרמת קרנם בעיקר של בני התורה הספרדים !

מי שיוכל להעלות כאן הקלטה מדברין של מרו"ן שליט"א לטובת אלו שמשכתבים הסטוריה עקומה.
וכן את ההקלטה של חכם שלום "וכל אחד חושב על הכסא שלו"
מילים היוצאים מהלב ונכנסים אל הלב.

חזור
חלק עליון