• לחכמי ורבני הפורום הע"י,

    בימים האחרונים יצאנו לפסק זמן קצר, כדי לעשות בדק בית וחשבון נפש כיצד הפורום יוכל להגיע לנקיות גדולה יותר בעניין כבוד חכמים, בעקבות תקלה שקרתה, חרף הצעדים וההגבלות שננקטו בעבר.

    כעת בסיעתא דשמיא, לאחר היוועצות עם דעת תורה, הגענו למתווה שבע"ה יהיה לתועלת לכולנו, להיות בפורום נקי יותר, בו יוכלו הרבנים הגאונים שליט"א מכלל המגזרים לדון בדברי תורה, כדרכה של תורה, ללא חשש של היכשלות חלילה בכבוד חכמים.

    הנהלים הוחמרו, וננקטו גם פעולות טכניות לשם כך. ואנו שמחים לבשר על פתיחת הפורום בחזרה במתכונתו החדשה. תיתכן אולי אי נוחות קטנה, אבל הרווח הוא של כולנו: פורום נקי וזך! כאן המקום לבקש מהציבור לשים יותר לב על כפתור הדיווח שבכל הודעה, ולדווח על תוכן שלדעתם אינו מתאים, ובפרט בתוכן ישן (שאולי חרף ההגבלות הישנות נשאר בטעות).

    אנו תקווה שבע"ה נזכה להיות מחכמי ארץ ישראל שנוחים זה לזה בהלכה, ולהגדיל תורה ולהאדירה בדרך התורה אשר דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום.

    ונסיים בתודה לכל הפונים בתקופה הזו, ושלחו את חיזוקיהם. תודה על האיכפתיות והשותפות, בע"ה יחד נמשיך להגדיל את בית המדרש הדיגיטלי הנוכחי, אשר מביא ברכה לרבבות אלפי ישראל.

    חזקו ואמצו!

נטילת ידיים לכהן שצריך לעבור בפני המתפלל

בשורות טובות

Well-known member
שאל אותי כהן אחד
לפעמים שהולך ליטול ידיים לברכת כהנים צריך לעבור על פני אדם שבאמצע תפילתו, ואין דרך אחרת
השאלה האם יעבור בפני המתפלל ויטול ידיו, או שעדיף שלא יטול ידיו, ויסמוך על נטילתו בבוקר
אשמח לתשובה עם מקורות
 
נערך לאחרונה:
שו"ת דברי דוד ח"ג סימן ה.
כהן שלא נטל ידיו וצריך לעבור לצורך כך לפני המתפלל כתב הגר"י וייס זצ"ל בשו"ת מנח"י ח"ח סימן י להקל לעבור מצד המתפלל ואף לפניו נטה להקל וכ"כ בפסקי תשובות ח"ב עמוד י בשם הגרי"ש אלישיב וכ"כ בספר נשיאת כפים כהלכתה עמוד סד בשם הגר"ש וואזנר והגרח"פ שיינברג לעומתם הגרב"צ אבא שאול זצ"ל באור לציון ח"ב עמוד סט כתב שלא יעבור בפני המתפלל לצורך נט"י אלא יסמוך על נט"י של שחרית וכמ"ש הרמב"ם וכ"כ בהליכות עולם ח"א עמוד רה והורה מרא דאתרין הגר"י תופיק כדברי הגרי"ש אלישיב ודעימיה ונהרא ונהרא ופשטיה ומ"מ אם נגע במנעליו שחייב ליטול ידיו נראה דכו"ע יודו שיעבור בפני המתפלל ליטול ידים כיון דבכה"ג חייב ליטול ידיו לכו"ע
 
ילקו"י סימן קב סעי' ח.
כהן הרוצה לישא כפיו ובכדי ליטול את ידיו קודם נשיאות כפים צריך לעבור לפני המתפלל יש להורות לו לישא את כפיו בלא נטילת ידים ויסמוך על מה שנטל את ידיו בבוקר ואמנם אם המתפלל רחוק ממנו יותר מד' אמות יעבור לפני המתפלל ליטול ידיו ובאופן כזה לא יחמיר כדברי הזוהר שלא לעבור כנגד המתפלל כמלוא עיניו ובלבד ששמר ידיו ולא נגע במקומות המצריכים נטילה
 
חזור
חלק עליון