ניסיך שבכל עת חרבות ברזל

היה מישהו שקיבל ע"ע לשמור שבת, ושמר 2 שבתות, אך בשבת השלישית חבריו ביקשו ממנו לבוא למסיבה ובסוף הוא השתכנע.
בבוקר שמעו יריות וכו' והוא נכנס לשירותים ניידים שהיו שם (עם עוד 2), ולא נעלו את הדלת כדי שלא יראו שיש מישהו בפנים, והוא קיבל ע"ע לשמור את כל השבתות בחייו.
המחבלים צעקו מבחוץ אחרי כמה זמן שזה צה"ל בכדי שיצאו מי שמתחבא, והוא רצה לצאת, אך מי שהיה איתו עצר אותו.
המחבלים ירו על כל השירותים שהיו שם. גם על המקום שהם היו.
לא נשאר אף אחד חוץ ממנו וממי שהיה איתו בתא, שבהם הכדורים לא פגעו.

בתוך האסון הנוראי של הטבח בקיבוץ נירים, התרחש גם נס. עובדת זרה מהפיליפינים בשם קמיל, הצילה את חייה של ניצה בת ה-95, לאחר שהציעה למחבלי החמאס את חסכונותיה תמורת חיים.
קמיל היא המטפלת של ניצה כבר חמש שנים. היא מורגלת לקול האזעקות והרקטות, ומכירה את נוהל הריצה המיידי לממ"ד. אך לתרחיש הנוראי שאירע לה בבוקר השבת, איש לא הכין אותה.
קמיל וניצה התחבאו בממ"ד שלהן מיד עם הישמע קול האזעקה. לאחר כשעה נשמעו לפתע קולות בערבית מחוץ לבית. חלון הממ"ד שלא נסגר היטב הביא את המחבלים היישר אל קמיל.
למרות הפחד והבהלה, קמיל לא איבדה את עשתונותיה. היא פעלה בקור רוח ובאומץ רב, ואמרה למחבלים: "האישה שאיתי קשישה ולא מבינה כלום. בואו, אתן לכם את החיסכון שלי, ששמרתי למשפחה שלי בפיליפינים, ותניחו לנו".
למרבה הפלא והנס, המחבלים הסכימו. הם לקחו את הכסף והלכו, וקמיל חזרה לשכב לצד ניצה, תוך שהיא אומרת לה כי "לא תעזוב אותה בחיים".

יש את הסיפור שפורסם לאחרונה על הטנקים שנתקעו והחיילים ברחו וכך ניצלו.
רציתי אתמול לכתוב את הסיפור באריכות, אבל עכשיו ראיתי סרטון של הרב ברוך רוזנבלום מספר את הסיפור (מכלי שני) אז אני מצרף את הסרטון.
(ניתן לצפות באופן ישיר כאן)

קבצים מצורפים

• הנס בעזה על הטנק שנתקע.zip
    1.9 MB · צפיות: 15
נערך לאחרונה:
יש את הסיפור שפורסם לאחרונה על הטנקים שנתקעו והחיילים ברחו וכך ניצלו.
רציתי אתמול לכתוב את הסיפור באריכות, אבל עכשיו ראיתי סרטון של הרב ברוך רוזנבלום מספר את הסיפור (מכלי שני) אז אני מצרף את הסרטון.
אגב טנקים (נמרים ליתר דיוק).
היום סיפר לי מישהו מחברי צח"י במושב כי בקיבוץ סעד התנהלו קרבות מבעד לשער (השער לא ניתן היה לפתיחה בגלל השבת) ותוך כדי ניהול הקרב, הגיח מאי שם טנק (לא ידוע מי הוא ומהיכן נשלח) ותקף קבוצה גדולה של מחבלים שעמדה ליד השער, והשאר ברחו.
סיפור אחר על נהג טנק שנתקל בהם. והמחבלים הארורים בשיטת הלחימה שלהם היתה להתקרב לטנק עד שלא יוכל לירות עליהם, הנהג דרס את חלקם ועל חלקם ירה בנשק שהיה לו.
לפתע הטנק נתקע, ואז החיילים יצאו החוצה, ותוך כדי הקרב, נגמרה לו התחמושת. מבלי לאבד עשתונות, הוא ניגש לרכב של המחבלים ולקח משם שרשרת כדורים והמשיך בקרבות, עד שחוסלו כולם

מספר הרב אברהם קודרי בשם מרן הגאון רבי משה צדקה
שבאותו היום שהיה את התפילה בירושלים באו קצינים של תחנת המשטרה לב הבירה למרן הרב צדקה שיחיה ויאריך ימים ואמרו לו שמצאו 4 ערבים שרצו לעשות פיגוע כאן בירושלים
ואומר מרן הרב צדקה שכל מה שהם לא עשו את הפיגוע זה בזכות התפילה שהייתה בירושלים.

חזור
חלק עליון