• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

סגולה של אבנים מקבר האור החיים

קורסיה

Moderator
מה המקור הנאמן למעשים שמספרים, שמרן הרב עובדיה זצ"ל אמר למי שזקוק לישועה ללכת להתפלל בקבר האור החיים ולקחת משם אבן ולומר שרק אחרי שיהיה לו ישועה הוא יחזיר את האבן?
 
נערך לאחרונה על ידי מנחה:
מה המקור למעשים שמספרים, שמרן הרב עובדיה זצ"ל אמר למי שזקוק לישועה ללכת להתפלל בקבר האור החיים ולקחת משם אבן ולומר שרק אחרי שיהיה לו ישועה הוא יחזיר את האבן?
אמנם זה לא המקור, אך אציין שנכתב כאן (וגם הוזכר כאן)
 
בשאלה כעין זו נשאל הגאון האדר"ת בספרו הר המוריה אות עג, אודות מה שהיו נוהגים ליטול אבן מקברו של ר' קלונימוס בעל הנס שצוה לא להקים מצבה על קברו רק גל של אבנים, והיו העולים לירושלים נוטלים אבנים מקברו לסגולה, והשיב שאין איסור בדבר כדאיתא בסנהדרין מז: שהיו לוקחים עפר מקבר רב לרפואה.
וראה בחזון עובדיה (אבלות א עמ' תנח ואילך) המקורות בענין הנאה מתשמישי המת, ובכמה דברים נלמד במכל שכן לנידון דידן.
 
כפי הנראה, הסיפור המדוייק (מפי בעל המעשה) הינו שאבי הנערה (מבית חסידי, שהיו גרים מול בית העלמין בסנהדריה), שמע על הסגולה הזו אצל האור החיים, ועשה זאת אצל הרב עובדיה והיא התארסה תוך 3 ימים עם בחור שכלל לא היה אז על הפרק.
 
נערך לאחרונה על ידי מנחה:
חזור
חלק עליון