תלמיד מר"ן
Well-known member
לדעת הסוברים שמותר לעשן סיגריה אלקטרונית בצומות האם ה"ה לסיגריה עם קפסולה?
בתוך עמו @תלמיד מר"ן יושב. וכנראה שבתוך עמו של כל אחד זה בדרגה אחרת.@תלמיד מר"ן מנין לנו כל הדברים הללו מה זה קפסולה נותן טעם וכו'?
אולי תפרש לפשוטי העם שזכו להימנע מתופעת העישון המגונה מה תפקידה של הקפסולה ונוכל לשאת ולתת בדבר...לדעת הסוברים שמותר לעשן סיגריה אלקטרונית בצומות האם ה"ה לסיגריה עם קפסולה?
אם הבנתי נכון בתוך הפילטר של הסיגריה ישנה קפסולה עם חומר מסוים, וכשלוחצים על הקפסולה, היא נשברת ונותנת לסיגריה טעם של מנטה.אולי תפרש לפשוטי העם שזכו להימנע מתופעת העישון המגונה מה תפקידה של הקפסולה ונוכל לשאת ולתת בדבר...
אז למה זה קשור לסיגריה אלקטרונית? זה לא יותר דומה לסיגריה רגילה?אם הבנתי נכון בתוך הפילטר של הסיגריה ישנה קפסולה עם חומר מסוים, וכשלוחצים על הקפסולה, היא נשברת ונותנת לסיגריה טעם של מנטה.
זה בסיגריה רגילה, והנידון הוא אם להשוותה לסיגריה אלקטרונית שיש בה טעם.אז למה זה קשור לסיגריה אלקטרונית? זה לא יותר דומה לסיגריה רגילה?
בסיגריה רגילה מקילים יותר?זה בסיגריה רגילה, והנידון הוא אם להשוותה לסיגריה אלקטרונית שיש בה טעם.
טעות. לא אסרו בגלל הטעם אלא בגלל המילוי. גם מילוי ללא טעם אסור.לכאורה אם נותן טעם אין הבדל בין אלקטרונית לרגילה שכלמה שאסרו אלקטרונית הוא משום דאית בה טעם
זה מה שאני אומר, שסיגריה רגילה ודאי שמותר ואין הבדל אם זה עם קפסולה או בלי קפסולה. [ואגב, אם הוא טוען שמותר לעשן אלקטרונית בצום, זאת אומרת שהוא לא חושש לטעם וא"כ למה שיהיה אסור לעשן סיגריה עם קפסולה].אבל הרב הנ"ל שאל בדרך אחרת האם לדעת המתירים יהיה מותר וכו'?
נכון אבל האלקטרונית זה נטו משום טעם שנותן לו טעם בפה וכו'זה מה שאני אומר, שסיגריה רגילה ודאי שמותר ואין הבדל אם זה עם קפסולה או בלי קפסולה. [ואגב, אם הוא טוען שמותר לעשן אלקטרונית בצום, זאת אומרת שהוא לא חושש לטעם וא"כ למה שיהיה אסור לעשן סיגריה עם קפסולה].
אז אני שואל אותך, איזו סיבה נוספת יש לאסור חוץ מטעם?נכון אבל האלקטרונית זה נטו משום טעם שנותן לו טעם בפה וכו'
אגב, מה זה קשור ל'משא ומתן בתורתו'?לדעת הסוברים שמותר לעשן סיגריה אלקטרונית בצומות האם ה"ה לסיגריה עם קפסולה?
מרן שליט"א מקל בסיגריה אולי ה"ה בנ"דאגב, מה זה קשור ל'משא ומתן בתורתו'?
[במילים אחרות, מרן שליט"א מתיר?, והיכן?].
פשיטא שלא,מרן שליט"א מקל בסיגריה אולי ה"ה בנ"ד
לא בסגיריה אלקטרוניתמרן שליט"א מקל בסיגרי
דווקא הרב ללוש צידד להתיר במצבים מסויימים אם זה מילוי שאינו אוהב שאז אין לו הנאה מזה.טעות. לא אסרו בגלל הטעם אלא בגלל המילוי. גם מילוי ללא טעם אסור.