הצעיר ני"ו
Well-known member
אשמח שיעלו כאן סיפורים מיוחדים על מרן זיע"א
לא חסר... לך תמנה אותם ברשימה שערך בספר הראשון לציון הלכות בתמונות...מיוחד שאין על אף גדול אחר
הכי מיוחד שישלא חסר... לך תמנה אותם ברשימה שערך בספר הראשון לציון הלכות בתמונות...
זה מהספר של הרב אוחיון, ויש מערערים על זה שלא היה ולא נברא...כמו התוכי שענה לו מרן כל הלילה שבת שלום
גם רה" הגר,מ מאזוז סיפר הכיזה מהספר של הרב אוחיון, ויש מערערים על זה שלא היה ולא נברא...
שקי סוכרמילה שאתה רוצה עליה סיפור
כאשר העוני היה רב בבית, רצה האב שגם בנו עובדיה יעזור לו לפרנס את המשפחה, נתן לו שק סוכר והניחו בשוק למכור את הסוכר. בלילה חזר העילוי עם שק ריק. שאלו אביו: "והיכן הכסף?", ענה הבחור המתמיד: "אני ישבתי ולמדתי, ולא שמתי לב מי בא ולקח את הסוכר". ראה האב שאין בנו עובדיה מתאים לעבודה, עזבו לנפשו והניחו ללמוד תורה כחפצו (אור עליון תשע"ד. בבת עינינו ח"ב עמ' יא).שקי סוכר
לא סיבכת בכלל....לא נסבך אותך,
"משטרה".
סיפור יפה אבל לא לזה התכוונתי אלא לסיפור אחר שרבינו סיפר בעצמוכאשר העוני היה רב בבית, רצה האב שגם בנו עובדיה יעזור לו לפרנס את המשפחה, נתן לו שק סוכר והניחו בשוק למכור את הסוכר. בלילה חזר העילוי עם שק ריק. שאלו אביו: "והיכן הכסף?", ענה הבחור המתמיד: "אני ישבתי ולמדתי, ולא שמתי לב מי בא ולקח את הסוכר". ראה האב שאין בנו עובדיה מתאים לעבודה, עזבו לנפשו והניחו ללמוד תורה כחפצו (אור עליון תשע"ד. בבת עינינו ח"ב עמ' יא).
הוא אמר על עצמו שהיה עוזר עם השקים וזה היה כבוד מאוד... אני יכול בהזדמנות לאתר לך איפה אמר את זהסיפור יפה אבל לא לזה התכוונתי אלא לסיפור אחר שרבינו סיפר בעצמו