• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

סיפור מדהים על מסירות נפש

ס"ט

Well-known member
הועתק מאתר 'דרשו'

הסיפור המדהים שלפנינו קרה ברוסיה כשנת תשע"ז – (לפני 8 שנים בדיוק!!!) באשה יהודיה בשם אירנה דיסלבסקי, שלמדה רפואה במשך שבע שנים, ולאחר מכן למדה שבע שנים נוספות, והתמחתה בניתוחי ראש.

החוק ברוסיה קובע, שמי שלומד רפואה ומסיים את לימודיו, זכאי לקבל תעודה. את התעודות מוסרים ביום מסוים, ומי שלא מגיע/ה לקבל את התעודה, אין לו הזדמנות נוספת לקבל את התעודה. מי שלא מגיע לקבל את התעודה באותו תאריך שנקבע, הוא מפסיד את הזכאות לתעודה ועליו ללמוד שוב שבע שנים כדי לקבל את התעודה. ואפילו מי שהיה בבית הרפואה באותו יום של חלוקת התעודות, ידע שאם לא יגיע כדי לקבל את התעודה הנכספת, יהיה עליו ללמוד שוב שבע שנים, וכל מה שלמד לא נחשב לו לכלום. לכן אנשים הגיעו במסירות נפש לחלוקת התעודות.

והנה, התאריך שנקבע לקבלת התעודה לאירנה דיסלבסקי, יצא בדיוק בחג השבועות תשע״ז. בדיוק באותה תקופה החלה אירנה דיסלבסקי להתחזק בשמירת תורה ומצוות, וכבר מספר חודשים שהיא שומרת שבת ויום טוב ומשתדלת מאוד לקיים את המצוות קלה כבחמורה. היא היתה אובדת עצות, איך היא תוכל לקבל את התעודה. בצר לה היא פנתה לרב הראשי של רוסיה, הרב בערל לזר שליט״א, לשאול אותו כדת מה לעשות.

אמר לה הרב: ״תשכרי חדר בבית מלון קרוב, ואז תוכלי ללכת לקבל את התעודה".

היא אמרה לרב: ״זו בעיה, כיון שבשעה שמקבלים את התעודה, חייבים לחתום על כל מיני מסמכים שמאשרים שקיבלתי את התעודה״.

אמר לה הרב: ״אם כך, אני לא רואה שום פתרון הלכתי להתיר לקבל את התעודה ביום טוב״.

ליבה נשבר בקרבה, עמל של שבע שנים עומד לרדת לטמיון. היא בסך הכל גילתה את האור שביהדות לפני מספר חודשים, החלה לשמור תורה ומצוות, וכעת אסור לה לקחת את התעודה, ואם היא לא תיקח את התעודה היא תצטרך ללמוד שוב שבע שנים נוספות.

אירנה לא נתנה ליצר הרע לשבור אותה, היא התחזקה ואמרה לעצמה ׳אני החלטתי לשמור תורה ומצוות, וברגע שהחלטתי שאני שומרת תורה ומצוות עד הסוף ללא פשרות, לא אחלל את קדושת המועד בשביל התעודה׳. [אהה, מה הברדיטשובר היה אומר על זה?].

והנה הגיע חג השבועות, היום בו מתבצעת חלוקת התעודות, ואירנה דיסלבסקי לא הגיעה לקבל את התעודה, וכמובן היא הפסידה את התעודה. למחרת החג היא הגיעה למשרד החינוך הרוסי, וניסתה לבקש שיביאו לה את התעודה, אך תחנוניה נפלו על אוזניים ערלות. אמרו לה שהיא הפסידה את התעודה, וכעת היא צריכה לחזור וללמוד עוד שבע שנים רפואה כדי לקבל תעודה.

היא קיבלה זאת באהבה, כי ידעה שזה רצון השם.

הגיע חג החנוכה תשע"ח, היהודים ברוסיה עורכים כנס מאוד גדול לכבוד חג החנוכה בקרמלין שזה בניין הפרלמנט של רוסיה. במעמד חשוב זה, הרב הראשי של רוסיה הרב לזר שליט״א, מדליק את הנרות ונותן הרצאה. הנשיא פוטין המכבד את כל הדתות, הגיע למעמד ההדלקה, והנה הנשיא הגיע בדיוק בזמן שהרב לזר דיבר.

הרב לזר דרש בפני הקהל על מסירות הנפש של החשמונאים, מעטים מול רבים, ועל המשמעות של מסירות הנפש למען היהדות. הוא הוסיף ואמר: ״אני רוצה לספר לכם סיפור של מסירות נפש למען היהדות״. הוא הוסיף ואמר: ״אני רוצה לספר לכם סיפור של מסירות נפש, על חשמונאית אחת, שקיבלה על עצמה עול תורה ומצוות במסירות נפש, ועמדה על עקרונות היהדות, למרות שלכאורה הפסידה הרבה״. הוא סיפר על אחת שלמדה שנים רפואה, וכל העמל של העבר וכל התקווה של העתיד היא מסרה בשביל לא לחלל יום טוב, ואז סיים ואמר: ׳׳היש לכם מסירות נפש גדולה מזו למען היהדות?!״

הנשיא פוטין שמע את הדברים ומאוד התרגש. הוא קרא לרב לזר אחר כך ושאל אותו: ״האם הסיפור שסיפרת אמיתי? ואם כן, מה שמה של אותה אישה?״

הרב לזר השיב בחיוב, והוסיף: ״שמה של אותה אישה הוא אירנה דיסלבסקי״.

הנשיא נפרד מהרב לזר ועזב את המקום, הוא התקשר מיד לשר החינוך ואמר: ״אני מבקש שעוד היום תביא לי את התעודה של אירנה דיסלבסקי״.

כמובן ששר ברוסיה ששומע כזו הוראה שיוצאת מפי הנשיא, מבצע מיד את בקשתו של הנשיא. ('פיקוח נפש' דוחה את כל התורה כולה…) הנשיא קיבל את התעודה, וביקש שיביאו אליו את אירנה דיסלבסקי. כשאירנה דיסלבסקי הגיעה אל הנשיא, הוא הגיש לה את התעודה והיא היתה היחידה בהיסטוריה שקיבלה תעודה מידיו של נשיא רוסיה.

זמן קצר לאחר מכן היא עלתה לארץ הקודש, כנראה מחמת רצונה להתקרב יותר ליהדות, והיא התקבלה לעבוד כסגנית מנהלת ניתוחי ראש באחד מבתי הרפואה בארץ הקודש.

אין ספק שהסיפור הנפלא הזה מרגש עד דמעות, וטומן בחובו מסר עוצמתי: גם אנו בימינו פעמים רבות נדרשים לקיים מצוות במסירות נפש, צריך לזכור ש'תמיד' אבל 'תמיד' – 'אין אדם שומע לי ומפסיד'…

(גיליון 'מי באר' היו"ל ע"י ידידנו מזכה הרבים הרה"ג רבי ישראל מאיר אלטמן שליט"א)
 
חזור
חלק עליון