• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

סיפור על מרן זצ"ל לא היה ולא נברא?

מחילה מהרבנים הכותבים.
אם הסיפור היה או לא היה, איננו יודעים (ואגב, כל ההכרחים למיניהם שכתבו כמה מהחברים לא מתחילים כלל. ודו"ק).
מה שבטוח שהשקיעות שעליה מדבר הרב שליט"א היתה ודאי במרן מופת השקדנים זיע"א, יום יום שעה שעה.

מחילה הרבנים הכותבים.
אם הסיפור היה או לא היה, איננו יודעים (כל ההכרחים למיניהם שכתבו כמה מהחברים לא מתחילים כלל. ודו"ק).
מה שבטוח שהשקיעות שעליה מדבר הרב שליט"א היתה ודאי במרן מופת השקדנים זיע"א, יום יום שעה שעה.
וכבר הטיב להגדיר זאת הרב גד יזדי, ששאלו אותו על שקידתו של מרן, אמר וכן כתב בקצות דרכיו, כי לא היה הבדל בין הזמנים לבין עשרת ימי תשובה. אותה שקידה בלי שום נגיעה!!! (תתעמקו קצת במשפט, מבהיל למי שמתבונן).

וכבר הטיב להגדיר זאת הרב גד יזדי, ששאלו אותו על שקידתו של מרן, אמר וכן כתב בקצות דרכיו, כי לא היה הבדל בין הזמנים לבין עשרת ימי תשובה. אותה שקידה בלי שום נגיעה!!! (תתעמקו קצת במשפט, מבהיל למי שמתבונן).
מישהו שאל אותו בפני. כאחד שהיה מקורב מאוד למרן זיע"א תספר לי איזה מופת עליו. וענה לו, אין לו שום מופת , כל הזמן רק ישב ולמד, זה המופת.

מישהו שאל אותו בפני. כאחד שהיה מקורב מאוד למרן זיע"א תספר לי איזה מופת עליו. וענה לו, אין לו שום מופת , כל הזמן רק ישב ולמד, זה המופת.
מרן כבר היה חוזר ואומר, אל תהפכו אותי לבבא. (הגם כי היו נסים מעל ומעבר. ויש עוד נס כמוס עמדי על אודות האתרוג, שלא פורסם בשום מקום. בנוסף למה שנכתב בחזון עובדיה סוכות ושמעתיו מכלי ראשון. וחתום באוצרותי... אולי אעלה בהמשך אני טרוד כעת בסידור דבר חשוב לכבודו של מרן ויעלה בהמשך לפורום) והיה רגיל לומר רבות אותותי ומופתי - בארץ חם...

מרן כבר היה חוזר ואומר, אל תהפכו אותי לבבא. (הגם כי היו נסים מעל ומעבר. ויש עוד נס כמוס עמדי על אודות האתרוג, שלא פורסם בשום מקום. בנוסף למה שנכתב בחזון עובדיה סוכות ושמעתיו מכלי ראשון. וחתום באוצרותי... אולי אעלה בהמשך אני טרוד כעת בסידור דבר חשוב לכבודו של מרן ויעלה בהמשך לפורום) והיה רגיל לומר רבות אותותי ומופתי - בארץ חם...
אנחנו נתפוס אותך על המילה .
מחכים.

מי שזכה להציץ קמעה אל תוך הפרגוד, לראות את עומק דביקותו של מרן זצ"ל בתורה הקדושה, בדרגות עליונות שאין הנפש האנושית מסוגלת כלל להבין, הסיפור הזה כלל אינו מופרך. 'היו משתגעים ומתלהטים אחריה, ולא ייחשב בעיניהם מלא עולם.. למאומה'. (אוהח"ק)

ידוע שהגאון ר' דוד כדורי סיפר שאביו המקובל הגה"צ מו"ר הגר"י כדורי נגלה אליו בחלום ואמר לו כל הפוסקים הגיעו לקבל את פני מרן ואני לא כי היתי במדור של החסידות. ועל כן הביא צערו כך שמעתי פעם
שמעתי את זה מבנו, מספר את זה למרן הראש"ל שליט"א
אבל לא אמר מדור של חסידות, אלא במדור אחר

עדיין מחכים

דברתי עם יהודי שזכה להיות כחמש עשרה שנה שכן של מרן זצוקלה"ה בבנין,
הוא היה מתפלל איתו כל יום שחרית, אך גם בשבתות, למיטב זכרונו לא הפסיד כי אם מספר שבתות בודדות בכל משך אותם שנים (הוריו אינם בחיים, ומשפחה ברוכת ילדים בלעה"ר, שחלקם היום מוצי"ם חשובים בארץ ובעולם),
"לא זכור לי שהרב לא היה בשבת באחת התפילות ולא עשו לו מנין פנימה. אך גם אם היה, אז בודאי בתפילה שאחר כך מרן כן נכח. וגם אם קרה ופספס קריאת התורה, עכ"פ ידוע לכולם שבשבת אחר כך קראו שתי פרשיות. ואם כן איני זוכר שקראו ב' פרשות אם לא בפעמים שהרב היה מאושפז, ובכל אותן הפעמים הייתי גם בשבת הקודמת שמרן לא נכח בבית מדרשו, ואז היה ידוע לכולם שהרב בבית החולים, וכבר כמה ימים לפני שבת, וכל עם ישראל התפלל עליו. ושוב פעם כך זכור לי. נדיר מאוד שאני טועה בזה"... עכ"ד.
ניתן גם לשאול את ר' צבי חקק, את ר' משה שליט"א, ואת כל באי הבית הקדוש, אם זכור להם כדבר הזה.

לדעתי חשוב לברר את הסיפור הזה היטב לשורשו, מכיון שיש בו נפק"מ הלכתית גדולה, ומי יודע אם איזה שוטים ילמדו ממנו הלכה למעשה, דבר שמרן כ"כ הקפיד עליו שלא ילמדו הלכות מסיפורים אלא מתוך דברי הפוסקים אשר המה לנו לעינים.
אילו מרן זצוקל"ה היה שומע סיפור כזה על אחד מגדולי ישראל, רואה אני כעת בעיני הקטנות כיצד היה מגיב לסיפור שכזה, פשוט וברור, וכל מילה מיותרת.

[כל זה אינו פוגע בכי הוא זה בכבוד הרב המספר שליט"א, כי הוא שמע וסיפר מה ששמע. אך ישנם אנשים שמטבע הדברים מוספים נופך. והוא אומר בתחילת דבריו במפורש, שהוא שמע ממישהו ששמע ממשהו, זאת אומרת הוא "כלי שלישי" (כבר כלי שני אינו מבשל, כ"ש שלישי...). בדורינו, עם "כח המדמה" של האנשים כלי שלישי זה כמו כלי שלושים לפני שלושים שנה...].

היינו פעם אצל מרן זצוק"ל עם רב אחד מתלמידיו וכדי שישים לב שנכנסנו הרב משה היה צריך להניח דף על הספר ורק כאשר מרן לא יכול היה לקרוא הרים את הראש לבדוק מה מפריע לו
עוד פעם היינו אצל מרן ולקח חצי שעה כדי שישים לב
אבל שבת שלמה, זה ממש צע"ג

נערך לאחרונה:
אם כבר דברו על מופתים אצל מרן זצ"ל, היה מעשה שסיפר על מרן בביהכ"נ זכות אבות ברמת שרת, רב השכונה שם הגאון הרב אברהם דיין שליט"א
שבא למרן עם בחור שלא היה שומר תומ"צ וקצת התחיל להתקרב, והיו לו כאבי רגלים איומים, וכל הרופאים לא ידעו מה לעשות, והציעו כל מיני ניתוחים ניסיוניים מסובכים וכל רופא אמר משהו אחר, כאשר היו אצל מרן, מרן אמר לו, אתה יכול ללמוד חצי שעה ביום ? מיד קיבל על עצמו ללמוד, אחרי שבוע מתקשר ואומר שכל הכאבים נעלמו כלא היו,
זה סוג של סיפור שמעיד על כח של מרן אבל יותר מעיד שמרן ידע שהכח הוא התורה הק'

חזור
חלק עליון