Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
הערה: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
בשורה משמחת: בעז"ה עומד לצאת לאור בימים הקרובים ילקוט יוסף ברכות חלק א' החדש.
מחיר מוזל לקבוצות הנרשמים מראש (כגון כוללים, קהילות, בתי כנסת וכדו'), לפרטים והרשמה יש לפנות למרכז למורשת מרן במייל: y@moreshet-maran.com
סכין בשרית שהשתמשו איתה למריחת גבינה קרה על משהו. ואח"כ שמו אותה בכיור החלבי מעל 24 שעות.
צריכה הכשרה? אולי הגבינה תהפוך לכבישה או מים בכיור עם שיירי מאכל חלביים, או שאריות חלב שיש בכיור מבקבוקי התינוקות שהיו שם.
מועיל עירוי מכלי ראשון? או שצריך הגעלה?
ב"ה
שלום וברכה,
הלכלוך החלבי שע"י מריחת הגבינה הכשרו בהדחה בצונן,
יותר מזה לא צריך הכשר, שע"פ ההלכה לא חוששים 'אולי היה' חלבי ו'אולי היה' כבישה מעת לעת, וכדומה, דאחזוקי ריעותא לא מחזקינן.
זאת ועוד שלא יצא ממחלוקת בדעת הש"ע אם יש כבישה בכלים, ובפשטות דעת מרן זצ"ל ביבי"א בדעת הש"ע שאין כבישה בכלים.