• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

סכין בשרית בכיור חלבי

abc123

Well-known member
סכין בשרית שהשתמשו איתה למריחת גבינה קרה על משהו. ואח"כ שמו אותה בכיור החלבי מעל 24 שעות.
צריכה הכשרה? אולי הגבינה תהפוך לכבישה או מים בכיור עם שיירי מאכל חלביים, או שאריות חלב שיש בכיור מבקבוקי התינוקות שהיו שם.
מועיל עירוי מכלי ראשון? או שצריך הגעלה?
 
ב"ה
שלום וברכה,
הלכלוך החלבי שע"י מריחת הגבינה הכשרו בהדחה בצונן,
יותר מזה לא צריך הכשר, שע"פ ההלכה לא חוששים 'אולי היה' חלבי ו'אולי היה' כבישה מעת לעת, וכדומה, דאחזוקי ריעותא לא מחזקינן.
זאת ועוד שלא יצא ממחלוקת בדעת הש"ע אם יש כבישה בכלים, ובפשטות דעת מרן זצ"ל ביבי"א בדעת הש"ע שאין כבישה בכלים.

ולכן למעשה ידיח את הסכין יפה בסבון ודיו.

בברכה רבה
 
אין לך הרשאות מספיקות להגיב כאן.

נושאים דומים בפורום

חזור
חלק עליון