• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

ספרי הבן איש חי נדפסו כחוברות רק לתלמידים?

אני מציע לך לשקול מילים
מה שיש לך יש גם לי [ואני מבטיח לך שאני מסתיר משהו שלא הגיע הזמן לגלות] אבל מנין הביטחון להגיד שלא היה משהו אחר?! אתה היית לפני 130 שנה וראית שלא היו חוברות? וחוץ מזה האם יש מישהו שיכול להמעיט מכבודו של מרן הבא"ח? רק המחשבה שיש מי שמנסה לעשות דבר כזה זה טיפשות מאין כמוה!
תודה לתגובה. אני שמח לשמוע שיש גם לך מה שיש לי (רק חסר לך השער). לא אמרתי שיש לי מה שאין לאף אחד. רק רציתי להודיע למי שלא יודע שהספר יצא לאור בשנת תרנ"ח כספר רגיל, ולא כחוברות. ברוך ה' שיש לך גם מה שיש לי, ואתה מודע מזה, אם כך התגובה שלי היא מיותרת בשבילך.
אתה צודק, אני לא הייתי לפני 130 שנה לראות שלא היו חוברות, אבל אני 30 שנה אוסף ספרים ישנים וכתבי יד, ויש לי אוסף ענק, ועד עכשיו לא ראיתי ולא שמעתי מאספני וסוחרי עתיקות שמצאו "חוברות" בן איש חי שנדפסו בבגדאד לתלמידים. מי שאומר שנדפס בתחילה כחוברות, בבקשה שיראה לנו, איפה נעלמו כל החוברות? אני אשמח לראות. אין לנו אלא מה שעינינו רואות. וכל עוד שלא ראינו איננו חייבים להאמין לכל אחד שמפרסם דברים בלי הוכחות. זה הכל.
גם מה שמפריע לי בזה, כי גם אם אמת הדבר שיצא בתחילה בחוברות, אז מה בכך?? היו ספרים רבים בעם ישראל שיצאו לאור בתחילה כחוברות ואח"כ נדפסו כספרים רגילים. גם ספריו של בעל השמועה עצמו, שהיום ספריו ממלאים מדפים שלמים, לפני כ40 שנה ספריו יצאו כחוברות וקונטריסים קטנים, אז מה בכך?? מתחילים בקטן ובמשך הזמן גודלים. אבל למה לפרסם דברים כאלה אחרי 130 שנה? איזה עוד סיבה ומטרה ומניע יכול להיות לאדם ללכת לפרסם ברבים "שספר בן איש חי נדפס בתחילה כחוברות ב-400 עותקים, ולא הייתה להגאון המחבר כל תכנית שספרו יפורסם לרבים, אלא רק לתלמידיו הקרובים ושומעי לקחו בבגדאד", אם לא להמעיט מחשיבות הספר ולשכנע הצבור הרחב שלא ללכת אחרי פסקיו. כך אני רואה את זה. אם פספסתי משהו, בשמחה תאיר את עיני.

תודה לתגובה. אני שמח לשמוע שיש גם לך מה שיש לי (רק חסר לך השער). לא אמרתי שיש לי מה שאין לאף אחד. רק רציתי להודיע למי שלא יודע שהספר יצא לאור בשנת תרנ"ח כספר רגיל, ולא כחוברות. ברוך ה' שיש לך גם מה שיש לי, ואתה מודע מזה, אם כך התגובה שלי היא מיותרת בשבילך.
אתה צודק, אני לא הייתי לפני 130 שנה לראות שלא היו חוברות, אבל אני 30 שנה אוסף ספרים ישנים וכתבי יד, ויש לי אוסף ענק, ועד עכשיו לא ראיתי ולא שמעתי מאספני וסוחרי עתיקות שמצאו "חוברות" בן איש חי שנדפסו בבגדאד לתלמידים. מי שאומר שנדפס בתחילה כחוברות, בבקשה שיראה לנו, איפה נעלמו כל החוברות? אני אשמח לראות. אין לנו אלא מה שעינינו רואות. וכל עוד שלא ראינו איננו חייבים להאמין לכל אחד שמפרסם דברים בלי הוכחות. זה הכל.
גם מה שמפריע לי בזה, כי גם אם אמת הדבר שיצא בתחילה בחוברות, אז מה בכך?? היו ספרים רבים בעם ישראל שיצאו לאור בתחילה כחוברות ואח"כ נדפסו כספרים רגילים. גם ספריו של בעל השמועה עצמו, שהיום ספריו ממלאים מדפים שלמים, לפני כ40 שנה ספריו יצאו כחוברות וקונטריסים קטנים, אז מה בכך?? מתחילים בקטן ובמשך הזמן גודלים. אבל למה לפרסם דברים כאלה אחרי 130 שנה? איזה עוד סיבה ומטרה ומניע יכול להיות לאדם ללכת לפרסם ברבים "שספר בן איש חי נדפס בתחילה כחוברות ב-400 עותקים, ולא הייתה להגאון המחבר כל תכנית שספרו יפורסם לרבים, אלא רק לתלמידיו הקרובים ושומעי לקחו בבגדאד", אם לא להמעיט מחשיבות הספר ולשכנע הצבור הרחב שלא ללכת אחרי פסקיו. כך אני רואה את זה. אם פספסתי משהו, בשמחה תאיר את עיני.
הכל תלוי בהסתכלות, החלטת לראות שלילי זה מה שתראה!!!
תחליט לראות חיובי, תראה בזה נקודה היסטורית ותול"מ.

הכל תלוי בהסתכלות, החלטת לראות שלילי זה מה שתראה!!!
תחליט לראות חיובי, תראה בזה נקודה היסטורית ותול"מ.
הסתכלתי על הדברים טוב טוב, ובחנתי אותם היטב, וראיתי אותם בדיוק כמות שהם. אתה החלטת לא לפתוח את העינים.

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
הסתכלתי על הדברים טוב טוב, ובחנתי אותם היטב, וראיתי אותם בדיוק כמות שהם. אתה החלטת לא לפתוח את העינים. אגב, עד עכשיו לא ידעתי שבעל השמועה הוא מורה להיסטוריה.
אז כדאי שתדע שכנראה לפום דעתך הקצרה, גם החיד"א היה מורה להיסטוריה, עי' בשם הגדולים.

ישר כח על המידע האמין שאתה מעלה כאן
בכל מקרה לא ראיתי אינו ראיה, ואפשר שהכל נשלח לבגדאד ואבד ככלות הימים, כמו כל העלונים המצויים.
רק שכבודו מסתכל על זה הפוך, אין ספק שמקור השמועה אמר את זה לשבח, שמשמיים סייעו שספרו נפוץ בכל העולם.

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
כעת שמעתי השיעור, והראש"ל שליט"א אומר שם, שמו"א מו"ר ז"ל כתב כן ביבי"א ח"ו.
אשמח ואודה למראה מקום מדויק ביביע אומר ח"ו ושכמ"ה.

מצורף ההסרטה בשעה 1:51:43 ואילך.
והדבר תוקן בעלון, אז אתה רוצה להחזיר לטעות הלשון של הרב?!

חזור
חלק עליון