לענ"ד כדאי לבדוק בספר שהוציאו ישיבת אהבת שלום על הבא"ח, ואמ"א.אני הקטן שמעתי זאת לפני שנים רבות, אך איני זוכר המקור לזה.
לענ"ד כדאי לבדוק בספר שהוציאו ישיבת אהבת שלום על הבא"ח, ואמ"א.אני הקטן שמעתי זאת לפני שנים רבות, אך איני זוכר המקור לזה.
חיפשתי כעת ולא מצאתי שם, וגם לא בס' הריח הטוב.לענ"ד כדאי לבדוק בספר שהוציאו ישיבת אהבת שלום על הבא"ח, ואמ"א.
תודה לתגובה. אני שמח לשמוע שיש גם לך מה שיש לי (רק חסר לך השער). לא אמרתי שיש לי מה שאין לאף אחד. רק רציתי להודיע למי שלא יודע שהספר יצא לאור בשנת תרנ"ח כספר רגיל, ולא כחוברות. ברוך ה' שיש לך גם מה שיש לי, ואתה מודע מזה, אם כך התגובה שלי היא מיותרת בשבילך.אני מציע לך לשקול מילים
מה שיש לך יש גם לי [ואני מבטיח לך שאני מסתיר משהו שלא הגיע הזמן לגלות] אבל מנין הביטחון להגיד שלא היה משהו אחר?! אתה היית לפני 130 שנה וראית שלא היו חוברות? וחוץ מזה האם יש מישהו שיכול להמעיט מכבודו של מרן הבא"ח? רק המחשבה שיש מי שמנסה לעשות דבר כזה זה טיפשות מאין כמוה!
הכל תלוי בהסתכלות, החלטת לראות שלילי זה מה שתראה!!!תודה לתגובה. אני שמח לשמוע שיש גם לך מה שיש לי (רק חסר לך השער). לא אמרתי שיש לי מה שאין לאף אחד. רק רציתי להודיע למי שלא יודע שהספר יצא לאור בשנת תרנ"ח כספר רגיל, ולא כחוברות. ברוך ה' שיש לך גם מה שיש לי, ואתה מודע מזה, אם כך התגובה שלי היא מיותרת בשבילך.
אתה צודק, אני לא הייתי לפני 130 שנה לראות שלא היו חוברות, אבל אני 30 שנה אוסף ספרים ישנים וכתבי יד, ויש לי אוסף ענק, ועד עכשיו לא ראיתי ולא שמעתי מאספני וסוחרי עתיקות שמצאו "חוברות" בן איש חי שנדפסו בבגדאד לתלמידים. מי שאומר שנדפס בתחילה כחוברות, בבקשה שיראה לנו, איפה נעלמו כל החוברות? אני אשמח לראות. אין לנו אלא מה שעינינו רואות. וכל עוד שלא ראינו איננו חייבים להאמין לכל אחד שמפרסם דברים בלי הוכחות. זה הכל.
גם מה שמפריע לי בזה, כי גם אם אמת הדבר שיצא בתחילה בחוברות, אז מה בכך?? היו ספרים רבים בעם ישראל שיצאו לאור בתחילה כחוברות ואח"כ נדפסו כספרים רגילים. גם ספריו של בעל השמועה עצמו, שהיום ספריו ממלאים מדפים שלמים, לפני כ40 שנה ספריו יצאו כחוברות וקונטריסים קטנים, אז מה בכך?? מתחילים בקטן ובמשך הזמן גודלים. אבל למה לפרסם דברים כאלה אחרי 130 שנה? איזה עוד סיבה ומטרה ומניע יכול להיות לאדם ללכת לפרסם ברבים "שספר בן איש חי נדפס בתחילה כחוברות ב-400 עותקים, ולא הייתה להגאון המחבר כל תכנית שספרו יפורסם לרבים, אלא רק לתלמידיו הקרובים ושומעי לקחו בבגדאד", אם לא להמעיט מחשיבות הספר ולשכנע הצבור הרחב שלא ללכת אחרי פסקיו. כך אני רואה את זה. אם פספסתי משהו, בשמחה תאיר את עיני.
הסתכלתי על הדברים טוב טוב, ובחנתי אותם היטב, וראיתי אותם בדיוק כמות שהם. אתה החלטת לא לפתוח את העינים.הכל תלוי בהסתכלות, החלטת לראות שלילי זה מה שתראה!!!
תחליט לראות חיובי, תראה בזה נקודה היסטורית ותול"מ.
אז כדאי שתדע שכנראה לפום דעתך הקצרה, גם החיד"א היה מורה להיסטוריה, עי' בשם הגדולים.הסתכלתי על הדברים טוב טוב, ובחנתי אותם היטב, וראיתי אותם בדיוק כמות שהם. אתה החלטת לא לפתוח את העינים. אגב, עד עכשיו לא ידעתי שבעל השמועה הוא מורה להיסטוריה.
לא שמיע לי, כלומר לא סבירא לי.ואפשר שהכל נשלח לבגדאד ואבד ככלות הימים,
במחכ"ת הסיפא נסתרת מדברי הבא"ח גופיה בהקדמה לבן איש חי.מתוך העלון "השיעור השבועי" ראש השנה תשפ"ד:
הצג קובץ מצורף 11961
לפי הגירסא הזו, זה קצת שונה ממה שכתבתי למעלה שזה היה אצל הרב בן ציון חזן.מתוך העלון "השיעור השבועי" ראש השנה תשפ"ד:
הצג קובץ מצורף 11961
גם מבחינת הגילאים הדבר מופקע, היות והגה"ק חכם אפרים הכהן ז"ל היה בסביבות גיל בר מצוה כשנדפס ספר בן איש חי...מתוך העלון "השיעור השבועי" ראש השנה תשפ"ד:
הצג קובץ מצורף 11961
ואגב, הערב יום פקודת שנתו.הגה"ק חכם אפרים הכהן ז"ל
מחילה. לא נחתתי להא. ואני מחפש ביביע אומר...והדבר תוקן בעלון, אז אתה רוצה להחזיר לטעות הלשון של הרב?!
כבר נשאלה שאלה זו ע''י הגאון בעל דרכי חיים, קדם הגה''צ בנש''ק הרב ישי''ש שליט''אגם מבחינת הגילאים הדבר מופקע, היות והגה"ק חכם אפרים הכהן ז"ל היה בסביבות גיל בר מצוה כשנדפס ספר בן איש חי...
מאן הוא?הגאון בעל דרכי חיים
מאן הוא?קדם הגה''צ בנש''ק הרב ישי''ש שליט''א
כעת עלה בדעתי שהינם רבי אשר חיים איפרגן, ורבי ישי שרגא???מאן הוא?
מאן הוא?
הרב @יצחק משען כן או לא?כעת עלה בדעתי שהינם רבי אשר חיים איפרגן, ורבי ישי שרגא???