חוות דעת בבקשה
A abc123 Well-known member 10 Mar 2025 #2 NKC אמר: חוות דעת בבקשה לחץ כדי להרחיב... ספר נפלא נפלא נפלא. אם יש לך בר אילן אז תוכל להתרשם. אני נהנה מאוד. והחידוש מכל שאר הספרים, שזה הרב זילברשטיין בעצמו
NKC אמר: חוות דעת בבקשה לחץ כדי להרחיב... ספר נפלא נפלא נפלא. אם יש לך בר אילן אז תוכל להתרשם. אני נהנה מאוד. והחידוש מכל שאר הספרים, שזה הרב זילברשטיין בעצמו
פותח הדיון פותח הדיון NKC Well-known member 10 Mar 2025 #3 קניתי היום על מסכת סוטה ותענית. פלא עצום מה שאני רואה שם.
י יואח Active member 10 Mar 2025 #4 אני הבנתי (מדיין שמקורב לרב) שהרבה שם לפלפולא בעלמא, לא הלכה למעשה כלל וכלל, כך שאין מה להבהל...
י ישראל Well-known member 10 Mar 2025 #7 abc123 אמר: אני נהנה מאוד. והחידוש מכל שאר הספרים, שזה הרב זילברשטיין בעצמו לחץ כדי להרחיב... יש שם גם חידוש(ים) שראיתי ממרן זיע"א, אלא שלא צוטט המקור
abc123 אמר: אני נהנה מאוד. והחידוש מכל שאר הספרים, שזה הרב זילברשטיין בעצמו לחץ כדי להרחיב... יש שם גם חידוש(ים) שראיתי ממרן זיע"א, אלא שלא צוטט המקור
ע"ה ס"ט Well-known member 10 Mar 2025 #8 ישראל אמר: יש שם גם חידוש(ים) שראיתי ממרן זיע"א, אלא שלא צוטט המקור לחץ כדי להרחיב... תוכל לתת דוגמא?
ישראל אמר: יש שם גם חידוש(ים) שראיתי ממרן זיע"א, אלא שלא צוטט המקור לחץ כדי להרחיב... תוכל לתת דוגמא?
אושרי רביב Well-known member 10 Mar 2025 #9 ישראל אמר: יש שם גם חידוש(ים) שראיתי ממרן זיע"א, אלא שלא צוטט המקור לחץ כדי להרחיב... לפי מה שאני זוכר (איני בן בית כמו האחרים) יש למרן שליט"א את הספרים הללו בביתו, לא?
ישראל אמר: יש שם גם חידוש(ים) שראיתי ממרן זיע"א, אלא שלא צוטט המקור לחץ כדי להרחיב... לפי מה שאני זוכר (איני בן בית כמו האחרים) יש למרן שליט"א את הספרים הללו בביתו, לא?
ע"ה ס"ט Well-known member 10 Mar 2025 #10 אושרי רביב אמר: לפי מה שאני זוכר (איני בן בית כמו האחרים) יש למרן שליט"א את הספרים הללו בביתו, לא? לחץ כדי להרחיב... עם הקדשות מיוחדות. על זבחים או מנחות כתב לו, שמקשיב לשיעור השבועי שלו.
אושרי רביב אמר: לפי מה שאני זוכר (איני בן בית כמו האחרים) יש למרן שליט"א את הספרים הללו בביתו, לא? לחץ כדי להרחיב... עם הקדשות מיוחדות. על זבחים או מנחות כתב לו, שמקשיב לשיעור השבועי שלו.
A abc123 Well-known member 10 Mar 2025 #11 ישראל אמר: יש שם גם חידוש(ים) שראיתי ממרן זיע"א, אלא שלא צוטט המקור לחץ כדי להרחיב... מה הקשר בשר לחלב? התכוונתי לומר ששאר הספרים שכתובים עליהם הרב זילברשטיין כמו עלינו לשבח והערב נא וכו' הם אחרים כתבו בשמו. אבל את אלו חיבר בעצמו.
ישראל אמר: יש שם גם חידוש(ים) שראיתי ממרן זיע"א, אלא שלא צוטט המקור לחץ כדי להרחיב... מה הקשר בשר לחלב? התכוונתי לומר ששאר הספרים שכתובים עליהם הרב זילברשטיין כמו עלינו לשבח והערב נא וכו' הם אחרים כתבו בשמו. אבל את אלו חיבר בעצמו.
A abc123 Well-known member 10 Mar 2025 #12 אליאב צוף אמר: הרב כותב כך בכל ספריו וכן תלמידיו שאין זה הלכה למעשה. לחץ כדי להרחיב... אגב אפילו ספר שהכי נראה להלכה למעשה כפסקי תשובות המחבר כותב שזה לא להלכה ולמעשה. לא השוויתי, כי שם לענ"ד בפסקי תשובות זה יותר קרוב להלכה מאשר חשוקי חמד שבאמת התכוון לפלפל יותר.
אליאב צוף אמר: הרב כותב כך בכל ספריו וכן תלמידיו שאין זה הלכה למעשה. לחץ כדי להרחיב... אגב אפילו ספר שהכי נראה להלכה למעשה כפסקי תשובות המחבר כותב שזה לא להלכה ולמעשה. לא השוויתי, כי שם לענ"ד בפסקי תשובות זה יותר קרוב להלכה מאשר חשוקי חמד שבאמת התכוון לפלפל יותר.