• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

ספר "שפתי מלך" - מרן לימות השנה! לראשונה! חלק ראשון - חודש תשרי! מרן אתכם מידי יום ביומו!

עכשיו ראיתי את האשכול
וממש עשה לי שמחת חג
כל ספר שיוצא מתורת מרן מבורך

הספר יפה ונפלא מתקרב למה שאני חולם!...
אבל עדין לא בדיוק....

יש לי חלום שיצא ספר ענק, משוכתב של כל שיעורי מרן, כל שיעור מתחילתו לסופו, כל השיעור בלי נגיעות כלל, מסודר לפי נושאים והנושא של השיעור יקבע לפי עיקר השיעור, ובתחילת כל שיעור יכתב התאריך שנמסר השיעור (גם משוער טוב) עם ציונים ומקבילות לספרי מרן ע"ה.

יש לי חלום שיצא ספר ענק, משוכתב של כל שיעורי מרן, כל שיעור מתחילתו לסופו, כל השיעור בלי נגיעות כלל, מסודר לפי נושאים והנושא של השיעור יקבע לפי עיקר השיעור, ובתחילת כל שיעור יכתב התאריך שנמסר השיעור (גם משוער טוב) עם ציונים ומקבילות לספרי מרן ע"ה.
תעשה הטבת חלום... מה שאתה כתבת בתור "חלום" זה בדיוק מה שיש בתוך הספר. תסתכל טוב. אתה ראית גם רק דוגמית, אתה יכול לשאול את החברים היקרים שזכיתי להעניק להם את הספר, מה הם חושבים.
אגב, מרן שליט"א התפעל, ושמח מאוד.

כוונתי לשיעורים הלכתיים ברובם, שמטובלים באגדה, שיעורים שלמים של כשעה ומעלה, שמרן ע"ה היה מוסר לפני כמה עשורים,
האם את זה יש בספר?
זה נראה שיש שם קטעים נבחרים....

לדוגמא ראה בקובץ החשוב בית יוסף של שנה שעברה וגם השנה בע"ה (וגם שם זה לא כל השיעור)

הרב @אושרי רביב
ראשית כל, חזק וברוך על העבודה הנפלאה! ניכר שעמלת עליה קשה, והרבה. חזק ואמץ! שימחת אותי!
דבר שני רציתי לשאול, ממשמע שנאמר שזהו ספר לחודש תשרי, אנו למדים שלפני חשון יהיה כבר ספר מוכן לחשוון? ולפני כסלו יהיה מוכן ספר לכסלו?
ואם לא, אז למה הוצאת את הספר כעת לחלוקה לימות החודש?
בקיצור, אשמח יותר לשמוע על החשיבה מאחורי הקלעים, ועל השאיפות לעתיד.
ושוב: יישר כוח עצום, שפתיים יישק!

הרב @אושרי רביב
ראשית כל, חזק וברוך על העבודה הנפלאה! ניכר שעמלת עליה קשה, והרבה. חזק ואמץ! שימחת אותי!
דבר שני רציתי לשאול, ממשמע שנאמר שזהו ספר לחודש תשרי, אנו למדים שלפני חשון יהיה כבר ספר מוכן לחשוון? ולפני כסלו יהיה מוכן ספר לכסלו?
ואם לא, אז למה הוצאת את הספר כעת לחלוקה לימות החודש?
בקיצור, אשמח יותר לשמוע על החשיבה מאחורי הקלעים, ועל השאיפות לעתיד.
ושוב: יישר כוח עצום, שפתיים יישק!
ספר זה כתבתי אותו במשך למעלה משנה, ויצאתי לפרויקט על כל ימות השנה שמרן מסר הלכה יומית, והוספתי למי שלא יכול לקרוא את ההלכה היומית כי הזמן קצר, צידה לדרך - עצה קצרה מידי יום. והכל מילה במילה כפי שרואים.
כשמגיעים ליום שישי, יש פינה שנקראת מאור ישראל (מה שכתוב בקובץ שהעליתי מפיק מרגליות, שניתי למאור ישראל, כי כך רמוז שמי: ממני אושרי רביב). וכמו כן ביום שבת, מחולקת לסעודות שבת, ראשונה שנייה שלישית ורביעית.
בכל יום מופיע גם מעשה שהיה - מעשה אישי שמרן סיפר על עצמו.
הספר הראשון יצא על חודש תשרי, כי מי שיראה אותו יבין שהוא מלא וגדוש. ב"ה. משום שיש בו גם מועדים רבים, ועל כל מועד ומועד הבאתי גם את הנהגותיו של מרן ממה שליקטתי מספרים שיצאו עד כה.
אני מאמין שהכרכים הבאים לא יהיו כל חודש בנפרד, אלא כמה חודשים בכרך. וה' יעזור.
כעת התחלתי לכתוב על חודש תשרי.
אם כבר מדברים, נ.ב. כששאלו את מרן על מה הוא עוסק, אז הוא היה באמצע לכתוב הלכות מוקצה כפי שאמר לרב ואזנר...
כוונתי לשיעורים הלכתיים ברובם, שמטובלים באגדה, שיעורים שלמים של כשעה ומעלה, שמרן ע"ה היה מוסר לפני כמה עשורים,
האם את זה יש בספר?
אני בכוונה לקחתי את ההלכה היומית, והשתדלתי דוקא את השנים האחרונות. משום שאם ניקח שיעורים בהלכה, יכול להיות שדעתו היתה אחרת לאחר מכן ולא הספיק לגלותה בכתביו. וכפי שאני יכול להעלות לך שיעור לגבי שבות דשבות על ידי ישראל, שלא אמר בו כפי שכתב בחזון עובדיה. והיה לי ויכוח בזמנו עם אחד על זה, אך הדבר פשוט. וע' ב"י סי' רסג על אודות תרוה"ד. והדברים ידועים כבר.
לכן, לקחתי את ההלכה היומית שהיא מהשנים האחרונות (ויש אף את ההלכה היומית האחרונה שנמסרה על ידי מרן בביתו). והאמת, כי לעתים יש גם דברים מאחורי הקלעים על דברים אלו, אך כבוד ה' הסתר.
ולראות את שמחת הרבנים הגאונים שהספר הגיע לידיהם, היא מנת חלקי. ולעזר רב לי, להמשך החלקים הבאים בעז"ה. כי האמת המתנתי עם חלק א, לראות מה יגיבו, ובהתאם לכך לדעת אם להמשיך לכתוב את החלקים הבאים או לעצור כאן... [גם מרן שליט"א עבר על הספר עוד לפני למעלה מחצי שנה, כשהיה בגירסת טיוטא, וישב איתי במשך דקות ארוכות באופן אישי, והדריכנו על נכון בס"ד. וגם היום השמחה היתה מנת חלקנו. ושמחת בחגך].
בברכת ושמחת בחגך...

לכן, לקחתי את ההלכה היומית שהיא מהשנים האחרונות (ויש אף את ההלכה היומית האחרונה שנמסרה על ידי מרן בביתו). והאמת, כי לעתים יש גם דברים מאחורי הקלעים על דברים אלו, אך כבוד ה' הסתר.
התיבה הפרטית שלי מחכה...

נקודות מכירת הספר שפתי מלך בס"ד
אלעד:
0527175428
בני ברק: 0548481422
ירושלים: ספרי אברמוביץ' רחוב דוד 2 שכונת הבוכרים
פתח תקווה: 0524093232
אשדוד: 0548455829

חזק וברוך!!!
הרב אושרי רביב שליט"א מלמדנו דעת, כמה מתוקה תורת מרן, ורוחו עדיין עמנו, וכמה אוצרות ורעיונות חדשים אפשר לפתח ולייצר מדברי קודשו, כמים שאין להם סוף!
כה יתן ה' וכה יוסיף, שחיבור זה יהיה רק ההתחלה, וזכות מרן זיע"א יעמוד לך אלף המגן להמשיך ולזכות את הרבים בכל התחומים. אכי"ר!

אחד החברים שלח את ההערות הבאות:
עמ' א: "שאילמלא התקיעה אני יכול לשמוע". לכאורה צ"ל איני או שחסר סימן שאלה.
עמ' ב: "מאות אלפי נשארים". משהו כאן לא תקין.
שם: "רע דוד". זה פסוק, חסר מקור, ומקורו שמואל ב טז טז, וצ"ל רעה.
עמ' ו: "סבלתי מהים". איזה ים? אולי צ"ל מהיום.....
עמ' ח: "ולכן היה הרשה". זה קטע אחד עם הקטע הבא, אחרת אין מובן לשורה זו דו"ק.
עמ' טז: "למכור טבק הנחה". הרחה.
עמ' יח: "בזהו שם ליבו לדברים". בזה.
עמ' לב: "היו יושבים באותו ערב". ?, חסר איזה ערב.
עמ' מ: "עושה בכיסים שלו". כדאי לכתוב כאן מרן עשה תנועה של כיס ריק.... שיבינו....

חזור
חלק עליון