• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

עדות ברורה! מה בירך הרב עובדיה יוסף זצ"ל על במבה? | מרן הראש"ל הרב יצחק יוסף שליט"א

ידוע שמורנו הגאון הגדול ר' דוד יוסף שליט"א חבר מועצת חכמי התורה מעיד שדעתו של מרן זיע"א היה לברך שהכל על הבמבה.
נידון כאן האם יש עדות כזו של הרב דוד. ובינתיים לא הועלה מקור.
נשמח אם תעלה מקור לכך.
ואולי @רבינו יואיל בטובו להעלות את המקור.

כמדומה בהסכמה למשנ"ב תפארת חלק א' במהדורה הישנה.
בחדשה הושמט עקב בקשת הראש"ל שליט"א
כמדומני לחלק ב דהיינו ברכות ושם מוזכר העניין של הבמבה ע"י הראש"ל אך לצערנו הורידו את זה במהדורה השניה אך לא נראה לי לבקשת מרן שליט"א

כמדומה בהסכמה למשנ"ב תפארת חלק א' במהדורה הישנה.
בחדשה הושמט עקב בקשת הראש"ל שליט"א
ביקשתי מקור לעדות הרב דוד לא לעדות מרן הראש"ל שליט"א.
כמדומני לחלק ב דהיינו ברכות ושם מוזכר העניין של הבמבה ע"י הראש"ל אך לצערנו הורידו את זה במהדורה השניה אך לא נראה לי לבקשת מרן שליט"א
לא לבקשתו, אלא בהסכמתו.

בספר 'גדולה שימושה' של מרדכי חסידים עמ' 339 מספר: שפעם הגיע לביתו של מרן ושאל את רבי משה מה דעת אביו בברכת הבמבה? כי חכם בן ציון פוסק שצריך לברך 'האדמה' והשיב רבי משה אם אני לא טועה יש לברך 'שהכל' וכו' אמרתי לו: האם אפשר להכנס לאבא ולשאול? אמר לי: בא נכנס, נכנסנו וכו' ורבי משה שאל: אבא, מה אתה מברך על במבה? ענה לו חכם עובדיה: אני מברך 'האדמה'. אמר לו רבי משה: אבל נשתנה צורתו, וכו' ענו לו חכם עובדיה: אני אומר לך לברך 'האדמה' אז אל תשאל שאלות! אתה רוצה לראות? תביא במבה! רבי משה הלך והביא... והרב נטל אחד, ובירך: 'בורא פרי האדמה'.

ואולי @רבינו יואיל בטובו להעלות את המקור.
יש סרטון "הרב דוד יוסף - ברכת הבמבה והפיצה"
בסרטון זה הרב דוד מפרט ומבאר בהרחבה אודות שיטתו של אביו שברכת הבמבה שהכל
והוסיף "ואיני יכול להרחיב בזה יותר"
ככל הנראה ההלכה הזאת רגישה ביותר, בגלל החילוקי דעות איך להבין את אביו...
בהסכמה להלכה ברורה ח"י, מרן זצ"ל התייחס לברכת הבמבה וכתב שברכתה שהכל
[אלא שלאחר תשס"ח היו עוד הרבה שמועות וכו' עד פטירתו]
ואגב, חשוב מאד לצפות בסרטון הזה, שם רבי דוד מבאר כיצד כתב את ההלכה הברורה וכיצד למה חברותא עם אביו, ועפ"ז הכריע בספריו...

מחילה
אבל מספר כזה לא מביאים שום ראיות...
וד"ל בזה
אתה מכיר את מרדכי חסידים מקרוב? ואולי אתה קראת את הספר? או שמה אתה ניזון מלשון..
בבקשה לא לפתוח את הנושא שכבר נמחק בעבר!
(מי שרוצה לקבל את הראיה - שיקבל, ומי שלא - לא).

לא כתוב שם במבה במפורש (אאל"ט הלשון היא "חטיפי תירס").
ההבדל הוא גדול, התירס של הבמבה הוא גידול מיוחד, ולפי דברי רבינו ירוחם ועוד ברכתו האדמה.
וכבר הבאנו מכתב ידו של מרן זיע"א בקובץ בית יוסף תשפ"ד שכותב "דבריו אמת לאמיתה" על דבריו של מרן שליט"א שעל הבמבה מברכים האדמה.

לא כתוב שם במבה במפורש (אאל"ט הלשון היא "חטיפי תירס").
ההבדל הוא גדול, התירס של הבמבה הוא גידול מיוחד, ולפי דברי רבינו ירוחם ועוד ברכתו האדמה.
וכבר הבאנו מכתב ידו של מרן זיע"א בקובץ בית יוסף תשפ"ד שכותב "דבריו אמת לאמיתה" על דבריו של מרן שליט"א שעל הבמבה מברכים האדמה.
אשריך שיש לך כח להתייחס באמת לטענות הנ"ל ולהתחיל לדון בהם שוב אחרי שכבר נידונו הדק היטב פעמים רבות כאן בפורום.
אני ממליץ פשוט לעשות חיפוש במקום לכפול את הדברים שוב ושוב ושוב (גם ככה זה הוזכר בכמה מקומות).

לדעתו של רבי דוד הוא כן דיבר על הבמבה, אלו חטיפים העשויים מתירס, ומביא את ההסכמה הזאת כסיוע לדבריו
גם דוריטוס ושאר חטיפים נעשים מתירס. וכי מרן לא יודע לכתוב "במבה"? הרי על זה כל הדיבור.
כתב בכוונה "חטיפי תירס".

לדעתו של רבי דוד הוא כן דיבר על הבמבה, אלו חטיפים העשויים מתירס, ומביא את ההסכמה הזאת כסיוע לדבריו
אז זה לא ש:
מרן זצ"ל התייחס לברכת הבמבה
אלא שהרב דוד פירש את דברי מרן זצ"ל כביכול התייחס לבמבה.
(ואחרי שמרן בעצמו הכחיש זאת אני לא חושב שזה מכבד את הרב דוד שאומרים עליו כן...)

יש סרטון "הרב דוד יוסף - ברכת הבמבה והפיצה"
בסרטון זה הרב דוד מפרט ומבאר בהרחבה אודות שיטתו של אביו שברכת הבמבה שהכל
והוסיף "ואיני יכול להרחיב בזה יותר"
ככל הנראה ההלכה הזאת רגישה ביותר, בגלל החילוקי דעות איך להבין את אביו...
[אלא שלאחר תשס"ח היו עוד הרבה שמועות וכו' עד פטירתו]
ואגב, חשוב מאד לצפות בסרטון הזה, שם רבי דוד מבאר כיצד כתב את ההלכה הברורה וכיצד למה חברותא עם אביו, ועפ"ז הכריע בספריו...
עיין במצורף. חשוב מאוד לא פחות.

קבצים מצורפים

• עדות במבה מרן.pdf
    1.4 MB · צפיות: 66

נושאים דומים בפורום

חזור
חלק עליון