הנה צילום:תפתח שוב חסיד מרן הרב משה לוי זיע"א.

אבל כבר ביאר זאת היטב הגר"מ לוי בשו"ת תפלה למשה ח"א הנ"ל (עמ' עח) שלא משמע כלל שזה כוונת הנמוק"י במילים אלו:הספקת לצלם ועוד לא ראית? "ואע"פ שהן רותחים" וכו' - זה הטעם השני.

כבר ביארתי לעיל בהודעה הקודמת.וכן בר"ן הובא בהרחבה.
תאמין לי שזה עושה נחת רוח למרן זיע"א שנושאים ונותנים בדברי קדשו.ואתה - "חסיד מרן זיע"א", לא מצאת במה להכניס ראשך, רק בהלכה היחידה שמרן זיע"א העיר בהסכמתו לתפלה למשה?!
שתהיה בריא, לא חשבנו שהוא קרא את הב"י ודילג שורה, אבל ע"ז גופא קשיא, איך כתב התפלה למשה "והוא תוספת ביאור לטעם א'". בזמן שפשוט לכל מעיין שאלו שני טעמים. ואחר המחילה מהדרת גאונו, פלא כמה נדחק על מנת ליישב את שאר דבריו.אבל לא שייך לטעון ש"כל אחד יכול לפתוח את הבית יוסף ולראות שהב"י הביא שני טעמים, ואיך כתב המנו"א שהב"י הביא רק טעם אחד". בעוד שהגר"מ לוי עצמו נשא ונתן בזה.
תאמין לי שמכמה התבטאויות של מרן רשכבה"ג זיע"א ניכר בעליל שאין לו מזה נחת רוח. ומי כמרן הראש"ל שליט"א יודע. ואכמ"ל.תאמין לי שזה עושה נחת רוח למרן זיע"א שנושאים ונותנים בדברי קדשו.
הגר"מ לוי הוכיח שני הוכחות מלשונו שלא משמע שכוונתו בשני טעמים. והתעלמת מזה.שתהיה בריא, לא חשבנו שהוא קרא את הב"י ודילג שורה, אבל ע"ז גופא קשיא, איך כתב התפלה למשה "והוא תוספת ביאור לטעם א'". בזמן שפשוט לכל מעיין שאלו שני טעמים.
הפלא היותר גדול, שהגר"מ לוי כתב שדוחק לפרש שזה שני טעמים, והביא שתי סיבות למה זה דוחק. ואתה כותב שהוא נדחק לומר שזה טעם אחד כשיטתו? פלא פלאים.ואחר המחילה מהדרת גאונו, פלא כמה נדחק על מנת ליישב את שאר דבריו.
אני מעדיף שלא לענות. ודי לחכימא ברמיזא.תאמין לי שמכמה התבטאויות של מרן רשכבה"ג זיע"א ניכר בעליל שאין לו מזה נחת רוח. ומי כמרן הראש"ל שליט"א יודע. ואכמ"ל.