פינוי שוכר שאינו משלם דמי שכירות, על פי ד"ת, כיצד נעשה?

dvidcohen

Well-known member
אדם שמשכיר דירה [ושוכר במקביל], ולאחרונה במשך מספר חודשים השוכר אינו מעביר את דמי השכירות ואף מתחמק ואינו עונה לטלפונים ומיילים. [הדבר מקשה מאד על המשכיר בעצמו לשלם את דמי השכירות שהוא חייב לבעה"ב על הדירה שבעצמו שוכר]. בחוזה נכתב שבכל דו"ד נדון בבי"ד רבני.
על פי חוק אסור לפנותו, להחליף מנעול, לנתק חשמל ומים כו'. צריך לפנות לערכאות.
מישהו מכיר את הפרוצדורה בבתי הדין הרבניים במצבים כאלה?

לא הבנתי כל כך את השאלה
יתבע אותו שישלם ואם הוא לא משלם יתנו לו לתבוע אותו בערכאות
בכל אופן יש לנו בכולל דיין אוכל לשאול אותו
אשמח שתשאל אותו.
ברור לי שאם אין מה לעשות בבי"ד אז הם יפנו אותו לערכאות.
השאלה שלי היא מה הב"ד עושים עד שהם מפנים לערכאות.

הוא אמר לי שהם מזמנים אותו ונכנסים איתו לקטנות כמו איך עשה שבת איך משלם חשמל ושאר הדברים ומוציאים אותו מהדירה [ויש חילוק בין גזלן שגוזל עכשו לבעל חוב]

רק כדי להבין
השוכר יודע למה הוא לא משלם יש לו טענה כל שהיא
או שאין לו כסף והוא מתחמק מבושה
טוען שנקלע למצב קשה, מאידך באותה תקופה גם טס לחו"ל...
אפשר להבין נקלע למצב קשה, אבל אם זה שלשה חודשים, מה הסיכויים שהוא יצליח אי פעם להחזיר את החוב? הוא יזכה בפיס? לא מדובר בבעל נכסים. ומן הסתם החובות שלו גדלים במקביל בעוד מקומות.

אני לא רב ולא מורה הוראה ,אך בנושאים כאלו צריך שיקול דעת רחב מאוד ופעמים להתגמש הסיפור עם החפץ חים והאלמנה מוכר .. (לא שאני חלילה מורה מה לעשות) אלא צריך ללכת לרב גדול להציג בפניו את היריעה ושיפסוק ברוחב דעתו ,כך נראה לי בכל אופן

אני לא רב ולא מורה הוראה ,אך בנושאים כאלו צריך שיקול דעת רחב מאוד ופעמים להתגמש הסיפור עם החפץ חים והאלמנה מוכר .. (לא שאני חלילה מורה מה לעשות) אלא צריך ללכת לרב גדול להציג בפניו את היריעה ושיפסוק ברוחב דעתו ,כך נראה לי בכל אופן
אז לדעתך המשכיר צריך גם הוא לפגר בתשלומים לאדם שממנו הוא שוכר בעצמו [הוא משכיר ושוכר], בשל כך?
ומעבר לכך שהתגובה שלך חורגת מן השאלה - מה בתי דינים פוסקים בכזה מצב. לא שאלתי מה הייתם ממליצים לעשות...

איני יודע לענות לך על כך ,אלו שאלות שגדולות עלי ...
רק אמרתי שזה מצריך רב גדול שלאחר שיובא בפניו כל הסיפור יורה מה לעשות
מחילה שלא עניתי לגופה של שאלה

הודעות אחרונות

חזור
חלק עליון