• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

פרשת שלח והנכונות להיכנס לסכנה רוחנית למען א"י

amit26

Well-known member
הקדמה קצרה - אני שואל נטו כדי לנסות להבין מה האמת, כרגע אני חצוי בין הדעה הזו לבין הדעה הזו, ואני מקווה להיעזר בפורום כדי לקבל תשובות שיעזרו לי להגיע להחלטה. כך שבבקשה נסו לענות תשובות ענייניות בבחינת מחלוקת לשם שמיים , אין פה מטרה להתנצח סתם או משהו כזה. כדרכה של תורה אני אנסה להקשות על הקושיות לצד השני,אבל זה לא בגלל שאני בהכרח סובר כמותו אלא על מנת לחדד את התשובות ולהגיע לאמת.

קראתי דבר תורה מרב ציוני דתי וכהוראת התורה לשמוע 2 בעלי הדין, אני רוצה מאוד לשמוע גם את ההשקפה החרדית ביחס לעניין - בפרשה אנו רואים את כל עניין המרגלים המפורסם,וידוע מה שמובא בספרים הקדושים שהמרגלים לא רצו להכנס לא"י משום שרצו להמשיך להתענג על הקב"ה , משה,מן ותורה במדבר, ולא להכנס לארץ ישראל , לבטל תור הלצורך המלחמות,וכן להיכנס לסכנה רוחנית עקב הניתוק מעמוד הענן והשכינה שהייתה בגלוי במחנה ישראל במדבר, ולהיכנס לארץ כנען שמלאה במלא ע"ז .
ומכאן הרב שם רצה להוכיח 2 דברים :
א. מבטלים תורה לצורך כיבוש הארץ
ב. (וגם מי שס"ל שלא מבטלים תורה לצורך מלחמה,אבל לפחות שעל מי שלא לומד מוטל להתגייס(לאפוקי דעת רוב גדולי ישראל החרדים)) שנכנסים לסכנה רוחנית בשביל כיבוש א"י - ובימינו מתגייסים לצבא על אף הסכנה הרוחנית בדבר

מה ההשקפה החרדית תענה על ההוכחה הזו?

הקדמה קצרה - אני שואל נטו כדי לנסות להבין מה האמת, כרגע אני חצוי בין הדעה הזו לבין הדעה הזו, ואני מקווה להיעזר בפורום כדי לקבל תשובות שיעזרו לי להגיע להחלטה. כך שבבקשה נסו לענות תשובות ענייניות בבחינת מחלוקת לשם שמיים , אין פה מטרה להתנצח סתם או משהו כזה. כדרכה של תורה אני אנסה להקשות על הקושיות לצד השני,אבל זה לא בגלל שאני בהכרח סובר כמותו אלא על מנת לחדד את התשובות ולהגיע לאמת.

קראתי דבר תורה מרב ציוני דתי וכהוראת התורה לשמוע 2 בעלי הדין, אני רוצה מאוד לשמוע גם את ההשקפה החרדית ביחס לעניין - בפרשה אנו רואים את כל עניין המרגלים המפורסם,וידוע מה שמובא בספרים הקדושים שהמרגלים לא רצו להכנס לא"י משום שרצו להמשיך להתענג על הקב"ה , משה,מן ותורה במדבר, ולא להכנס לארץ ישראל , לבטל תור הלצורך המלחמות,וכן להיכנס לסכנה רוחנית עקב הניתוק מעמוד הענן והשכינה שהייתה בגלוי במחנה ישראל במדבר, ולהיכנס לארץ כנען שמלאה במלא ע"ז .
ומכאן הרב שם רצה להוכיח 2 דברים :
א. מבטלים תורה לצורך כיבוש הארץ
ב. (וגם מי שס"ל שלא מבטלים תורה לצורך מלחמה,אבל לפחות שעל מי שלא לומד מוטל להתגייס(לאפוקי דעת רוב גדולי ישראל החרדים)) שנכנסים לסכנה רוחנית בשביל כיבוש א"י - ובימינו מתגייסים לצבא על אף הסכנה הרוחנית בדבר

מה ההשקפה החרדית תענה על ההוכחה הזו?
אשריך הרב.
אני מאוד מעריך ומוקיר את אחינו בני הכיפות הסרוגות. כמדומה שדבר התורה יצא קצת מהקשרו כי אין ספר שגם אם תשאל את הרב עצמו הוא יסביר לך שאין בזה שום ראיה אלא ווארט נחמד בעלמא. בפרט שפשוט שאין לומדין הלכה ממדרש וכו'.
כי וודאי שבנ"י נצטוו מפי ה' ממש להיכנס לארץ ישראל ולא "להישאר בטוב הרוחני שבמדבר" כך שאין לטיעון כזה על מה להסתמך כלל.
כמו כן הטעם הרווח וכפי שמוזכר בזוהר הוא שלא רצו שיחליפו אותם בנשיאות השבטים ולכן שום דבר לא מתחיל.
ועוד.

מחילה מעיקרא אין כלל ראיה, יש הבדל בין ביטול מצוות עשה של לימוד תורה או אפילו לא לקיים שום מצוות עשה כפי שחששו במדבר וכו לבין מה שקורה בצבא שזה לאווין דאורייתא של פריצות חילולי שבת ושאר הדברים..

חזור
חלק עליון