• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

פתיחה טישו בקיוקו

לא מובן לי ההיתר שהראשל״צ (במכתב הנ״ל) מביא מחזו״ע ח״ה, התם התיר מרן מדין חותלות של תמרים, שיש כאן צורך שבת של אוכל, וכן בחלב. ואילו בטישו, אע״פ שצורך שבת איכא, סו״ס אין זה אוכל, והדימוי מחותלות של תמרים לא מתחיל לכאורה.
(אני כותב הערה זו אחרי עיון קצר ממש בנושא, ייתכן שפספסתי דבר או שניים)
נראה לי לומר בדעתו הרמה של מורנו הראש"ל שליט"א, כי בד"כ אין פתיחה נעשית סתם ללא סיבה, אלא לצורך כגון (אחר המחילה) לשירותים, ואפי' לאף ולא גרע מאוכל

ובוודאי שצריך להוסיף את הסברא שזו שקית חד פעמית, ואפי' שיעבור הרבה זמן עד שיגמר כל הטישו מ"מ זה לזמן מוגבל, וכמו בשימורים או בחלב שלפעמים פותחים בשבת ויש כאלו שנשאר אצלם למשך שבוע ויותר.

כנלע"ד
 
זה ממש מדוייק! בפתיחת הפחית הפחית מתקלקלת טבל כאן לא רק שלא מתקלקלת אלא נהיית כלי חדש לגמרי שמטרתו הוצאת הטישו בצורה קלה ונוחה "צץ רץ" ועינינו הרואות שאנשים קונים כאלו מתקנים בחנויות אז זה לא רק הנוחות שבנקב כמו שמוזכר בדברי הגרש"ז אויערבך זה מעבר לזה.
 
חזור
חלק עליון