• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

צילום שמש

abc123

Well-known member
שלום לכבוד הגאון @הרב שמעון ללוש
ראיתי בקונטרס 'אור ההלכה - בין הזמנים' שהביא שאסור לצלם או להסריט את השמש.
האם ישנה התייחסות של מרן זיע"א או יבדל לחיים ארוכים בנו ממשיך דרכו הראשון לציון שליט"א?
 
ב"ה
שלום וברכה,
לכאורה על פניו לפי המבואר בהליכות עולם ח"ז (פרשת מסעי עמ' רפו-רפז), שאסור לעשות צורת חמה לבנה וכוכבים בין שוקעת בין בולטת, ושלכן גם ציור במיני צבעונין לדידן אין להקל, נראה שהוא הדין לצילום במצלמה, כמו שאפשר ללמוד שם מדבריו כמה פעמים שדימה צילום במצלמה לציור, ע"ש. וכן נראה בקיצוש"ע ילקו"י (יו"ד סי' קמא סעיף יב), ע"ש.
אלא שקצת יש לצדד בצילום במצלמה ע"פ מ"ש בהליכות עולם שם (עמ' רפד טור א), שהמעיין בריטב"א ע"ז (מג: ) יראה שלא אסר אלא בציור ע"י דיו וסממנים שהוא כבולט, ואפשר שהוא מודה בצילום של תמונה פוטוגרפית דשרי. ע"כ. ולפ"ז י"ל, דלגבי שמש ירח וכוכבים דבלאו הכי איכא ספק ספיק, שגם אינו שוקע ואינו בולט, וגם אינו "שלם", רק חלקי, כמו צילום פרופיל שכתב שם, א"כ אף דלדידן בצעונין אכתי יש להחמיר (כמבואר בעמ' רפז), מ"מ בתמונה פוטוגרפית שיש עוד חילוק נוסף הנ"ל, לכן יש להקל בעיקר הדין, והנח להם לישראל, שאם אינם נביאים בני נביאים הם.

בברכה רבה
 
אין לך הרשאות מספיקות להגיב כאן.
חזור
חלק עליון