Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
הערה: This feature may not be available in some browsers.
מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
קריאתו של מרן הרב יצחק יוסף: "רבותיי, כולם תסייעו למורשת מרן, הם מחזיקים בדרכו האמיתית של מרן. הוא לא מקבל סיוע משום גורם, הכל מתרומות של האנשים. אתם לא יודעים כמה זה חשוב המרכז למורשת מרן. הוא מחדיר את ההלכה, את הדרך של מרן!"
מאת משה ויסברג
תמונה מרגשת ומסקרנת במיוחד התפרסמה לאחר הסתלקותו של הגאון רבי יוסף חיים הכהן קופשיץ זצ"ל, ראש ישיבה בישיבת 'פורת יוסף' בירושלים, בה נראה הגר"ש בצלאל מסייע לנהג מונית לסחוב ראש הישיבה זצ"ל.
בתמונה נראה על כסא גלגלים הגאון רבי יוסף חיים קופשיץ זצ"ל בכניסה לביתו ברחוב אבינדב בירושלים יחד עם רעו וידידו יבלחט"א הגאון רבי שמואל בצלאל ראש ישיבת 'פורת יוסף' ומגדולי הדור הספרדים. השניים זכו למסור יחד שיעורים בישיבה במשך 40 שנה ונהגו לעשות יחדיו את הדרך בצהריים בחזור מהישיבה, שממוקמת בעיר העתיקה בירושלים, לביתם במערב העיר.
עד לפני כמה שנים היו השניים נוסעים באוטובוס כפשוטי העם, אך בשנים האחרונות, עקב גילם המופלג, הישיבה העמידה לרשותם מונית שהחזירה אותם לביתם.
אך מאז שהגרי"ח קופשיץ זצ"ל נזקק לכסא גלגלים עקב מצב בריאותו, לא חס הגר"ש בצלאל בן ה-83 על כבודו והיה מרים את ידידו יחד עם נהג המונית עד לביתו ברחוב אבינדב.
חבר מועצת חכמי התורה ור"י 'פורת יוסף' הגאון רבי שמואל בצלאל הוציא לאור את ספרו העשירי על סדר הש"ס. בצעד חריג ביקש חבר המועצת להעניק את הספר החדש לראש הישיבה הגאון רבי דוד אברהם עם הקדשה אישית.
רה"י לא נוהג לתת כלל הקדשות.
פעם ביקש ממנו מישהו שיתן את ספרו עם ברכה והקדשה לעסקן פלוני, בכדי שיפעל ע"י כך, וסירב באומרו שאינו מוכן לכך בשפו"א, כי חושש מלא תחניפו וכו'.
רה"י לא נוהג לתת כלל הקדשות.
פעם ביקש ממנו מישהו שיתן את ספרו עם ברכה והקדשה לעסקן פלוני, בכדי שיפעל ע"י כך, וסירב באומרו שאינו מוכן לכך בשפו"א, כי חושש מלא תחניפו וכו'.