• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

רבם דקרו!!! - מחאה אדירה על ביזוי כבוד התורה!! - נבלה נעשתה בישראל! - רבותינו למרמס א"א לשתוק!!!

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
ב"ה יש הנהגה לעם ישראל! דור דור ודורשיו! בראשנו עטרת ראשנו מרן מלכא רשכבה"ג רבנו יצחק יוסף שליט"א, רה"י מורינו הגאון הגדול רבי משה צדקה שליט"א, הגאון הגדול, הולך בדרכו של מרן, רבי ראובן אלבז שליט"א, הגאון הגדול רבי שלמה בן שמעון שליט"א, הגאון הגדול רבי יהודה כהן שליט"א, הגאון הגדול רבי משה מאיה שליט"א, מגדולי פוסקי דורנו והולך בדרך מרן הגאון הגדול רבי בן ציון מוצפי שליט"א, הגאון הגדול רבי שלמה מחפוד שליט"א, הגאון הגדול רבי יעקב חיים סופר שליט"א ועוד עשרות גדולי עולם שמנהיגים אותנו. אנו צריכים להתגאות ברבותינו שליט"א 'לאורם נלך'

‫מועצת חכמי התורה – JDN‬‎
העיקר התמונה של מרן זצ"ל מאחורה

זה לא בדיוק כך, תמיד הוא העריך את מרן, ואכמ"ל
ליודעי דבר בזכות מרן רבינו הראש"ל שליט"א הוא כיום ראש הישיבה,
היו כמה שניסו למנוע זאת, ומרן רבינו שליט"א הכריע שהוא יהיה ראש הישיבה.
לא ידעתי. אני שמח שגם הרב שליט"א בדרכו של מרן

ידוע המעשה על אחד שהלך לקנות בשר בשוק מחנה יהודה וכשנכנס שאל את המוכר איזה כשרות יש לבשר שלך? המוכר הרים את ידו והצביע על תמונה של הבבא סאלי התלויה בקיר מאחוריו! ענה לו הקונה אם אתה היית תלוי על הקיר והבבא סאלי היה המוכר אזי הייתי קונה את הבשר אבל כשזה הפוך שאתה המוכר ורק שיש לך תמונה של הבבא סאלי תלויה על הקיר בוודאי שלא אקנה!

אם הראשל"צ רבנו שליט"א היה יושב בראש המועצת והיה איזה תמונה של רב מה 'מרביצי' תלויה על הקיר אז אין בעייה בכך! אבל כשזה הפוך שתולים תמונה של מר"ן זצ"ל בקיר מאחורי ישיבת המועצת ואת מי שצריך להיות מדירים מהמועצת אין ערך לכך! וזה סתם צביעות.

לא התכוונתי חלילה לומר שהרבנים האחרים הם מוכרים משוק מחנה יהודה! הבאתי את המשל בשביל להמחיש מה אומרת התמונה של מר"ן זצ"ל התלויה בקיר מאחורי הישיבה של המועצת החדשה!

הרב סאלים דיבר בלויין לצידו של הראשל''צ לפני כמה שנים ולא התקרב בשנה האחרונה כפי שכתבו פה, זכה רבי אריה דרעי יו''ר התנועה לאחד (אחרי הסכנה הגדולה שהייתה כשא''י ניסה אחרי הסתלקות מרן לגנזי מרומים להקים מפלגה וכמעט הצליח לפלג את הציבור הספרדי) את כל רבני הספרדים גם ראשי ישיבות שלא היו מזוהים עם התנועה הקדושה, ייתכן שיש ספיחים של אנשי חצרות של רבנים שדואגים לחרחר ריב ומדון (גם בחצר של מרן זיע''א היו כאלה) אבל לא צריך לסייע להם עם כתיבת הודעות ודיבורים של מחלוקת. בעז''ה התנועה תמשיך ותגדל באחדות גדולה.

אני לא מבין מה קורה פה.
מורשת מרן, זה הקמת עולם התורה הספרדי, ב"ה שאנו רואים עין בעין את קהילות בני התורה ומוסדות התורה שהם פירות ופרי פירות מהפעילות של מרן זיע"א ושלוחיו.
אין שום סתירה בזה שרבני מרבצי התורה חזרו והתאחדו תחת אותה תנועה.
[אגב. אני יודע שהתייעצו עם מרן הראש"ל שליט"א אם להכניס את הגר"א סלים למועצת, ונתן את הסכמתו וברכתו]

אכן רבים מהם חזרו בהם ממה שחשבו על מרן זיע"א, כי המחלוקת שהיתה אז זה נבע מכמה דברים
א. זה נבע מהרדיפה של אנשי הדגל בעיתון יתד נאמן שלא היה יום שלא כתבו נגד מרן, ומאמרי מערכת מלוטשת ומחודדת נגד ההשקפה וכו', [היום כולם יודעים שמרן צדק, שממשלות השמאל לא הגיעו לקרסול של ממשלות הימין ברדיפת הדת [מתי קיצצו בתקציבי הישיבות בקיצבת ילדים בתכני הלימוד הכל בממשלות הימין, וידועים דעותיו של מרן זיע"א ואכמ"ל].
ב. ראשי הישיבות לא ידעו את גדולתו של מרן זיע"א, כי לא פתחו את ספריו. כי בישיבות לא עוסקים בהלכה.

היום הכל השתנה. כבר בעצרת השלשים של מרן זצ"ל בצומת יחזקאל שמואל הנביא, הגר"א סלים שליט"א ישב בבמה ליד מרן הראש"ל שליט"א, הוא הראשון מרבני המרבצים שחזר לאט לאט, גם דיבר ביזדים כרב המקדים לפני כמה שנים.

תפסיקו לחרחר ריב.

תסבירו לי במה הם משכיחים את מורשת מרן, במה הם חולקים על מרן זיע"א, לא מדובר בפוסקי הלכה, מדובר בראשי ישיבות, אם נתאחד ולא נחפש את המפריד, בעז"ה עוד כמה שנים לא יהיה מושג של משוכנזים, כי כבר כולם ירצו ללמוד במוסדות שלנו בתלמודי תורה וב"ס לבנות בישיבות ובסמינרים ולא לרעות בשדות אחרים.

עכשיו שעם ישראל נתון בצרה ובאיומים משונאי ישראל "כל רודפיה הישיגוה בין המצרים" עלינו לחסום פינו ולהעתיר לפני קוב"ה שנשמע בשורות טובות מארבע כנפות הארץ.

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חזור
חלק עליון