• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

רחל

עיין כאן באורך, דברים מיוחדים לעילא ולעילא:
פלאי פלאות ששון ושמחה ישיגו, מעניין אותי אם הבאתם שם את כל מה שהיה כתוב ביומן האלמוני, כי היו בו הרבה דפים

זכורני שמרן שליט"א הזכיר עניין זה בספרו ילקו"י בהלכות קריאת שם וכתב שיש לקרוא כשם האמהות הקדושות ובסוגריים כתב ויש שאינם קוראים בשם רחל. ובהערה כתב שאם יש סיבה מיוחדת לקרוא בשם רחל בגלל הסבתא וכדו' יקראו רחל כשם נוסף אבל לא יתכוונו לרחל אמנו רק לצדיקות אחרות בשם זה. כך זכור לי ממש (לא באותן מילים כמובן) אבל כרגע אין זה מולי אולי מישהו ימצא ויעלה.

כורני שמרן שליט"א הזכיר עניין זה בספרו ילקו"י בהלכות קריאת שם וכתב שיש לקרוא כשם האמהות הקדושות ובסוגריים כתב ויש שאינם קוראים בשם רחל. ובהערה כתב שאם יש סיבה מיוחדת לקרוא בשם רחל בגלל הסבתא וכדו' יקראו רחל כשם נוסף אבל לא יתכוונו לרחל אמנו רק לצדיקות אחרות בשם זה. כך זכור לי ממש (לא באותן מילים כמובן) אבל כרגע אין זה מולי אולי מישהו ימצא ויעלה.
1722762072461.png

ושם בהערה
1722762144785.png
1722762167441.png

הידעתם שאחרי פטירת בתו באייר תשטו הקים רבינו זצ"ל שיעורים לעילוי נשמתה בכמה בתי כנסת, וביניהם שיעור קבוע בבית כנסת של חבד בית יוסף בשכונת בית ישראל מול שובי נפשי, ושיעור זה נמשך לפחות שנה, והכל בחסות האדמו"ר מלובביץ שהיה מעודכן בכל ענייני ביהכנ"ס, ובהשתתפות הגאון רבי שלמה יוסף זוין ועוד רבנים חשובים מרבני חב"ד, קיבלתי בזמנו מאת הרב החסיד רבי שלמה ויזמן יומן שנכתב על ידי גבאי בית הכנסת ובו מתאר באורך את השתלשלות יסוד השיעור ודברי הרבנים אודותיו
כאן אני מצרף צילום מספר אחד שהקדיש מרן רבינו לבית הכנסת הנ"ל לעי"נ בתו
הצג קובץ מצורף 23452
אורך ימים ושנות חיים ושלום יוסיפו לך בחיליא יתיר! עונג גדול נוחלים מכבודו ומחידושיו, כן ירבו!

אתה בטוח? על שם מי נקראה כך?
נקראה כך מפני שזה היה שם מודרני שאשתו הרבנית ע"ה חפצה בו
וסיפר לי גיסו הגה"צ ח"ר ראובן שרבני ז''ל שכשהלך עם חכם בן ציון לחפש לה קבר, היה חכם בן ציון ז''ל בוכה ומטפח ואומר: "למה שמעתי בקולה?! עופרה זה עפר, ומעפר באת ואל עפר תשוב..."

תודה על הסיפור ממש מדהים.
וכאן הבן שואל מי שכבר קרא רחל לביתו, האם חכם בן ציון זצ'ל הורה לשנות את שמה. [ב'ה נשואה ומצפים לפרי בטן]

חזור
חלק עליון