• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

רעידת אדמה במארקש במרוקו רמוזה בפרשה

עיני ישראל

Well-known member
"כמהפכת סדום ועמורה אדמה וצבויים אשר הפך ה' באפו ובחמתו"
זאת אומרת
שזה היה אמור להיות בארץ ישראל, אבל הגזירה הזאת עברה על הגויים, ולפי מה ששמעתי אין שם יהודים שנפגעו ב"ה, אז אנחנו צריכים להתעורר כי ה' מדבר איתנו ולא עם הגויים שלא מבינים את השפה של בורא עולם...
להתעורר אלול...

תשמע חביבי, בבקשה אל תחתוך פסוקים כרצונך, כדי לרמוז רמזים שאינם קשורים...
זה לשון תורתנו הקדושה: "גפרית ומלח שרפה כל ארצה לא תזרע ולא תצמח ולא יעלה בה כל עשב כמהפכת סדם ועמרה אדמה וצבוים אשר הפך ה' באפו ובחמתו",
במרוקו כל האדמה הפכה לבלתי ראויה לגידול תבואה פרי וירק? לא! אז בבקשה תחפש לך רמז אחר בפרשה...

וגם מנין לך נבואה שבטלה גזירה מארץ ישראל ועברה למרוקו? הגם שאול בנביאים?

ולמה הקב"ה היכה את מרוקו ברעידת אדמה? איני יודע, אבל הוא ית"ש יודע.

זה לשון תורתנו הקדושה: "גפרית ומלח שרפה כל ארצה לא תזרע ולא תצמח ולא יעלה בה כל עשב כמהפכת סדם ועמרה אדמה וצבוים אשר הפך ה' באפו ובחמתו",
במרוקו כל האדמה הפכה לבלתי ראויה לגידול תבואה פרי וירק? לא! אז בבקשה תחפש לך רמז אחר בפרשה...

על מה יצא הקצף? וכי הרמז אמור להתאים לכל הפרשה?? הוא מתאים לחלק מהענין. לכן זה רק רמז, ולא שהפרשה דיברה במפורש בענין זה.
דבר נוסף - למה ה' הכה את מרוקו?
דברי הח"ח מפורסמים שכאשר שמע שסכר בסין נפרץ וכפרים רבים טבעו כו' הוא התענין בפרטים, וכששאלוהו האם יש לו קרובים בסין?... הוא השיב שה' מדבר רק עם מי ש"מבין את השפה" וזה רק עמ"י. וזה בבחינת [צפניה פרק ג ו-ז] הִכְרַ֣תִּי גוֹיִ֗ם נָשַׁ֙מּוּ֙ פִּנּוֹתָ֔ם הֶחֱרַ֥בְתִּי חֽוּצוֹתָ֖ם מִבְּלִ֣י עוֹבֵ֑ר נִצְדּ֧וּ עָרֵיהֶ֛ם מִבְּלִי־אִ֖ישׁ מֵאֵ֥ין יוֹשֵֽׁב, אָמַ֜רְתִּי אַךְ־תִּירְאִ֤י אוֹתִי֙ תִּקְחִ֣י מוּסָ֔ר!!

אולי החצי הראשון שהבאת מתקיים עכשיו בלוב, תראה מה הולך 11,000 אנשים מתחת למים. בקיצור תתעורר חביבי, תתעורר מהשינה!!!

על מה יצא הקצף? וכי הרמז אמור להתאים לכל הפרשה?? הוא מתאים לחלק מהענין. לכן זה רק רמז, ולא שהפרשה דיברה במפורש בענין זה.
דבר נוסף - למה ה' הכה את מרוקו?
אמר אחד החכמים לתלמידיו, אם תרצו להגיד חידושים שלי בשם עצמכם לחיי, אבל חלילה לכם לומר חידושים שלכם בשמי...
תורתנו הקדושה היא לא איזה סתם ספר שכל אחד ילביש עליה את "כאבי הבטן" שלו...

אולי החצי הראשון שהבאת מתקיים עכשיו בלוב, תראה מה הולך 11,000 אנשים מתחת למים. בקיצור תתעורר חביבי, תתעורר מהשינה!!!
שפיל לסיפא דקרא "ואמרו כל הגוים על מה עשה ה' ככה לארץ הזאת מה חרי האף הגדול הזה, ואמרו על אשר עזבו את ברית ה' אלהי אבתם אשר כרת עמם בהוציאו אתם מארץ מצרים וגו".
כנראה הקב"ה כרת ברית עם אבות המארוקנים והלוביים... וגם הוציאם ממצרים וכו' וכו'

נערך לאחרונה:
מנין לך????
זה למדתי בזוה"ק, כתוב בפסוק "ידין בגויים מלא גוויות מחץ ראש על ארץ רבה" פירושו של דבר שהקב"ה רוצה לעשות כאן בארץ ישראל משהו הוא לוקח איזה צדיק לכפרה וע"י זה הוא מעביר את הגזירה לגויים ועושה שם מלא גוויות בר מינן!!!

שפיל לסיפא דקרא "ואמרו כל הגוים על מה עשה ה' ככה לארץ הזאת מה חרי האף הגדול הזה, ואמרו על אשר עזבו את ברית ה' אלהי אבתם אשר כרת עמם בהוציאו אתם מארץ מצרים וגו".
כנראה הקב"ה כרת ברית עם אבות המארוקנים והלוביים...
מחילה מכת"ר שפיל לריש דבריי בפתיחת הדיון שאמרתי שזה היה אמור להיות כאן בא"י כל מה שקורה שם, אבל ה' מרחם עלינו ומרחם בלי סוף, ואם אתה חושב שסתם ה' מכה במרוקו ובלוב, וזה לא קשור אליך, אתה בבעיה קשה סליחה על המילה, כי כמו שהביא הרב דוד כהן למעלה בשם החפץ חיים כל מה שקורה בסין ובמרוקו ובלוב זה הכל בשבילנו שניקח מוסר ונתעורר מהר... ולא צריך להיות חכם יותר מדיי בשביל להבין שכל מה שקורה באותו שבוע נרמז בפרשה...זה דברים פשוטים. וכמו שמובא שבערב פרשת חוקת רגילים אנשי מעשה לצום משום דמשום שכתוב "זאת חוקת התורה" חיישינן לסכנה כידוע, וד"ל. וה' יכפר בעדך

מחילה מכת"ר שפיל לריש דבריי בפתיחת הדיון שאמרתי שזה היה אמור להיות כאן בא"י כל מה שקורה שם, אבל ה' מרחם עלינו ומרחם בלי סוף, ואם אתה חושב שסתם ה' מכה במרוקו ובלוב, וזה לא קשור אליך, אתה בבעיה קשה סליחה על המילה, כי כמו שהביא הרב דוד כהן למעלה בשם החפץ חיים כל מה שקורה בסין ובמרוקו ובלוב זה הכל בשבילנו שניקח מוסר ונתעורר מהר... ולא צריך להיות חכם יותר מדיי בשביל להבין שכל מה שקורה באותו שבוע נרמז בפרשה...זה דברים פשוטים. וכמו שמובא שבערב פרשת חוקת רגילים אנשי מעשה לצום משום דמשום שכתוב "זאת חוקת התורה" חיישינן לסכנה כידוע, וד"ל. וה' יכפר בעדך
תשמע חביבי.
אני מאוד מעריך ומכבד אותך על כך ששבילי דרקיעא נהירין לך כשבילי דארעא, ויש לך מהלכים בין העומדים שמה למעלה, ונגלו לך רזי עולם. אשריך ואשרי חלקך.
פשיטא לי שכל מה שנעשה בעולם נעשה בשביל ישראל.
אבל פשיטא לי כביעתא בכותחא שכשהתורה הקדושה כותבת דברים מפורשים, לא יקום נביא או חולם חלום ויספר לנו סיפורי אלף לילה ולילה ויתלה זאת בתורה. ודי בזה.

תשמע חביבי.
אני מאוד מעריך ומכבד אותך על כך ששבילי דרקיעא נהירין לך כשבילי דארעא, ויש לך מהלכים בין העומדים שמה למעלה, ונגלו לך רזי עולם. אשריך ואשרי חלקך.
פשיטא לי שכל מה שנעשה בעולם נעשה בשביל ישראל.
אבל פשיטא לי כביעתא בכותחא שכשהתורה הקדושה כותבת דברים מפורשים, לא יקום נביא או חולם חלום ויספר לנו סיפורי אלף לילה ולילה ויתלה זאת בתורה. ודי בזה.
ה' ישמור אותך צדיק, אתה מתווכח ויכוח סרק, ראה נא את דברי הרב דוד כהן למעלה.

חזור
חלק עליון