ישועה ורחמים
Well-known member
אני שמעתי ממרן הראש"ל שליט"א, שמרן זצ"ל לא החזיק מספרו של ר"ש שקאפ ומסבורתיו.
שטויות והבלים, וח"ו לומר כן.אני שמעתי ממרן הראש"ל שליט"א, שמרן זצ"ל לא החזיק מספרו של ר"ש שקאפ ומסבורתיו.
לא מדוייק כלל:והוסיף שבכל ספרי מרן זצ"ל לא מוזכר ר"ש שקופ ובמקום אחד שמוזכר כתוב ובני הרב יצחק בספרו הביא לר' שמעון שקופ.
תביא. נדוןאין לי איך. בקושי אני יודע להשתמש במחשב. אני חדש כאן והמליצו לי להעלות את השאלה כאן. כל מי שמכיר את השיעורים שמע את זה כמה פעמים אין מה להיתמם
עיין מה שדנתי בזה באריכות כאן:אשמח אם יש למאן דהו הסבר המניח את הדעת על מה שאומר הראש"ל שליט"א לאחרונה שמי שלא למד ר' שמעון שקופ לא יודע ללמוד נכון, איך אפשר לומר כך, אטו רבותינו מצוקי ארץ רב רבנן ר' עזרא עטייה לא ידע ללמוד, חכם בן ציון לא ידע ללמוד, כל רבותינו?.
ועל כולנה בעבר העלו כאן ראיון שנערך עם הראש"ל שליט"א בעיתון המודיע לפני כ13 שנה ושם אומר הראש"ל בעצמו שמרן רבנו הגדול מעולם לא למד את ר"ש שקופ והוסיף שבכל ספרי מרן זצ"ל לא מוזכר ר"ש שקופ ובמקום אחד שמוזכר כתוב ובני הרב יצחק בספרו הביא לר' שמעון שקופ.
ובמפורש אומר שם שזה החידוש בילקוט יוסף שמכניס גם שיטת לימוד זאת.
סליחה אז מצאת כמה מקומות בודדות- מהם כמה שזה אותו מאמר... בתוך ים שאין לו סוף, תורת מרן רבנו הגדול.שטויות והבלים, וח"ו לומר כן.
וראה להלן:
לא מדוייק כלל:
הצג קובץ מצורף 14562
הצג קובץ מצורף 14563
הצג קובץ מצורף 14564
הצג קובץ מצורף 14565
הצג קובץ מצורף 14566
וזה רק ביבי"א ויחו"ד.
ועכ"פ כוונת מרן הראש"ל פשוטה מלפניה ומאחריה, ואמר כן בכמה נוסחאות הן כלפי הגר"ש שקאפ, הן כלפי בריסק ועוד, וכוונתו שמי שלא התרגל ללומדעס' ולתורת החילוק, ומתעמק רק בחשבון הסוגיא מה הוקשה למקשן ומה הוו"א התרצן וכד', אינו יודע ללמוד.
מחילה מכבודך. תביא ציטוט מדויק. באיזה פרשה אמר באיזה שנה. את הלשון המדוייקת ואח"כ נדון.סליחה אז מצאת כמה מקומות בודדות- מהם כמה שזה אותו מאמר... בתוך ים שאין לו סוף, תורת מרן רבנו הגדול.
עכ"פ לא אני אמרתי כן אלא מר בריה הראש"ל שליט"א, ועדיין לא מצאתי מנוח בשום ישוב האמור כאן. שאינו נכנס לא במילים ולא בכוונת דבריו. וראיתי מי שציין לפולמוס אחר ונבהלתי מביזוי הת"ח המבהיל שנכתב שם בריש גלי [לא אצל הרב המציין]. בפרט הקורא לעצמו "ע"ה"- ונוהג כעבד הסיטרא אחרא. ודומני שאפרוש מלכתוב כאן בזה. ותודה לכל המשיבים.
שטויות והבלים, וח"ו לומר כן.
וראה להלן:
לא מדוייק כלל:
הצג קובץ מצורף 14562
הצג קובץ מצורף 14563
הצג קובץ מצורף 14564
הצג קובץ מצורף 14565
הצג קובץ מצורף 14566
וזה רק ביבי"א ויחו"ד.
ועכ"פ כוונת מרן הראש"ל פשוטה מלפניה ומאחריה, ואמר כן בכמה נוסחאות הן כלפי הגר"ש שקאפ, הן כלפי בריסק ועוד, וכוונתו שמי שלא התרגל ללומדעס' ולתורת החילוק, ומתעמק רק בחשבון הסוגיא מה הוקשה למקשן ומה הוו"א התרצן וכד', אינו יודע ללמוד.
אולי כדאי לחפש שקאפבחיפוש המילה 'שקופ'
אין. יש רק כמה בודדים, ולא קשור.אולי כדאי לחפש שקאפ
עשיתי חיפוש והבאתי לעיל, יש פעם אחת.אולי כדאי לחפש שקאפ
כבודך חיפש ביבי"א, וכוונתי היתה לחיפוש בעלון השבועי.עשיתי חיפוש והבאתי לעיל, יש פעם אחת.
אין. יש רק כמה בודדים, ולא קשור.
חיפשתי, לא היה בכללאולי כדאי לחפש שקאפ
איני יודע, רבי @בנימין לוריא טוען שישנם תוצאות בודדות שאינן קשורות...חיפשתי, לא היה בכלל
איפה חיפשת?חיפשתי, לא היה בכלל
אין כותרת ואין שאלה בהתחלה!!מה קרה לכותרת האשכול?!
הרב @בנימין לוריא זה תקין?
היה.אין כותרת ואין שאלה בהתחלה!!
חיפשתי רק בעלונים של השנה האחרונה .....איפה חיפשת?
פעם אחרונה שהובא "שקאפ" זה היה בעלון של פרשת שופטים תשפ"ב.
חוץ מזה היה גם בבית מרן פנחס תשע"ח, ובמטות-מסעי תש"פ, ובנח תשפ"ב, ובבא תשפ"ב ובאחרי מות תשפ"ב.