ה הצב"י ע"ה New member 19 דצמבר (12) 2024 #1 מבואר שאסרו לטלטל בחצר הגוי משום שמא ילמוד ממעשיו וא"כ בתקנת שכירו ולקיטו שאפשר להניח חפץ בחצר וזהו מתבטלת התקנה הנ"ל?
מבואר שאסרו לטלטל בחצר הגוי משום שמא ילמוד ממעשיו וא"כ בתקנת שכירו ולקיטו שאפשר להניח חפץ בחצר וזהו מתבטלת התקנה הנ"ל?
ה הלכה צרופה Well-known member 19 דצמבר (12) 2024 #2 לא מסתבר שהתקנה המקורית מתבטלת, אלא רק שאינה חלה באופן ישיר על מצבים מסוג זה. אבל צריך לזה מקור, וצ"ע.
לא מסתבר שהתקנה המקורית מתבטלת, אלא רק שאינה חלה באופן ישיר על מצבים מסוג זה. אבל צריך לזה מקור, וצ"ע.
ה הצב"י ע"ה New member 20 דצמבר (12) 2024 #3 כוונתי לשאול שהרי כל טעם התקנה המקורית היה כדי להרחיק את היהודי מלדור עם הגוי וכעת שתקנו שכירו ולקיטו שוב ידורו עם הגוי א"כ כל טעם התקנה אבד
כוונתי לשאול שהרי כל טעם התקנה המקורית היה כדי להרחיק את היהודי מלדור עם הגוי וכעת שתקנו שכירו ולקיטו שוב ידורו עם הגוי א"כ כל טעם התקנה אבד
ה הלכה צרופה Well-known member 20 דצמבר (12) 2024 #4 שאלתך הובנה כבר מתחילה ואמרתי שדבריך אכן מסתברים טפי אלא שלזאת צריך מקור, וא"א לומר סברא מאובנתא דליבא
שאלתך הובנה כבר מתחילה ואמרתי שדבריך אכן מסתברים טפי אלא שלזאת צריך מקור, וא"א לומר סברא מאובנתא דליבא
ה הצב"י ע"ה New member 21 דצמבר (12) 2024 #5 הלכה צרופה ייש"כ לכבודו. למרות שדבריו מעט חתומים אני התכוונתי לשאול סברא ולא לקבוע דין ואם נתבאר בדבריו סברא להנ"ל לא זכיתי להבינה כה"צ
הלכה צרופה ייש"כ לכבודו. למרות שדבריו מעט חתומים אני התכוונתי לשאול סברא ולא לקבוע דין ואם נתבאר בדבריו סברא להנ"ל לא זכיתי להבינה כה"צ
י ידיעת התורה Member 21 דצמבר (12) 2024 #6 כעת אני רואה את האשכול ובאמת השאלה הנ"ל היא שאלה שהתקשתי בה רבות ושאלתי כמה וכמה ת"ח ולא ידעו ע"כ תשובה מי שיכול להאיר עינינו בענין זה יבורך
כעת אני רואה את האשכול ובאמת השאלה הנ"ל היא שאלה שהתקשתי בה רבות ושאלתי כמה וכמה ת"ח ולא ידעו ע"כ תשובה מי שיכול להאיר עינינו בענין זה יבורך