• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • "המרכז למורשת מרן" שמח לבשר לציבור היקר על פתיחת קבוצת הצ'אט "מורשת מרן אונליין" בה יובאו חדשות ועדכונים מעולם התורה, וכן תכנים תורניים מעניינים כולל קטעי וידאו, תמונות והנעשה בעולם הישיבות.

>> להתחברות לחצו עכשיו:

https://news.moreshet-maran.com/

לשליחת עדכונים לחצו כאן, או שלחו למייל: news@moreshet-maran.com

נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.

שאלה דחופה לגבי שבע ברכות שלא בבית החתן והחתן תימני

נ'ש

Member
ידוע מנהגנו שלא מברכים 7 ברכות שלא בבית החתן כדעת מרן שו"ע אלא רק שתי ברכות משבע ברכות.
השאלה שאם אני נמצא אצל התימנים ושם מברכים את כל השבע. היות ואני נחשב "פנים חדשות", ויברכו שם את כל השבע . מה נכון לעשות במקרה כזה? {היות וגם התימנים צריכים לקבל על עצמם הוראת מרן שו"ע} ???

ומה הדין שבלעדי יש עוד 2 פנים חדשות ???

אני למעשה הלכתי לחדר צדדי לפני 7 ברכות האם עשיתי כדין???

אם מישהו יודע מה דעתו של מרן הראשלצ שליטא אשמח לתשובה

נערך לאחרונה:
זה לא מוסכם שדעת מרן השולחן ערוך לא לברך שבע ברכות בבית שלא של החתן. יש מחלוקת בדעת מרן השו"ע. הרב מאמאן הרב משאש והרב משה לוי והרב מאזוז סוברים שלפי דעת מרן השלחן ערוך כן מברכים את כל ה7 ברכות גם שלא בבית החתן כי השמחה והסעודה נעשו בשבילו כמו בחתונה. ואילו דעת מרן רבנו הגר"ע יוסף שלא מברכים אלא בבית החתן. ולכן ודאי שאתה יכול בתור אורח להצטרף.

ידוע מנהגנו שלא מברכים 7 ברכות שלא בבית החתן כדעת מרן שו"ע אלא רק שתי ברכות משבע ברכות.
השאלה שאם אני נמצא אצל התימנים ושם מברכים את כל השבע. היות ואני נחשב "פנים חדשות", ויברכו שם את כל השבע . מה נכון לעשות במקרה כזה? {היות וגם התימנים צריכים לקבל על עצמם הוראת מרן שו"ע} ???

ומה הדין שבלעדי יש עוד 2 פנים חדשות ???
בכל מקרה היו מברכים בלעדיך היו משיגים מישהו אחר (איך שזה נשמע)
בפועל אתה לא "מסייע" להם בברכה, זה שהם מברכים בגלל שאתה נמצא שם לא נראה לי מחייב אותך לצאת

חזור
חלק עליון